החלום האמריקאי מתרחק: שיא במספר הצעירים המובטלים בארה"ב

שיעור הצעירים האמריקאיים העובדים בגילאי 18-24 הוא הנמוך ביותר מאז החלה המדידה ב-1948

שיעור הצעירים האמריקאיים בעלי משרות הוא הנמוך ביותר כיום מאז שהממשל החל במדידת הנתון ב-1948. כך עולה מתוצאות מחקר שפורסם על ידי מכון המחקר פיו (Pew).

צילום: איי.פי

על פי הנתונים בדו"ח, רק ל-54% מהאמריקאים בגילאי 24-18 יש עבודה, ירידה חדה של 8% לעומת הנתון האחרון שנמדד טרם המשבר הפיננסי ב-2007, אז שיעור התעסוקה בקרב צעירים עמד על 62%. הנתון העגום משקף עד כמה פגע המשבר בשכבה רחבה של צעירים ברחבי ארה"ב, שכאשר פרץ המשבר רבים מהם עוד היו בגילאי תיכון.

"מזלם של הצעירים הללו לא שפר עליהם וכניסתם לשוק העבודה הגיעה בעיתוי גרוע", אמרה היידי שירהולץ, כלכלנית של שוק העבודה בפיו. "אם נישאר במסלול שבו אנו נמצאים כעת, הדור הנוכחי לא יצליח לעבור את דור הוריו".

הדו"ח של מכון פיו מגיע ימים אחדים לאחר שמשרד העבודה דיווח על ירידה חודשית חמישית ברצף ברמת האבטלה - שינוי שהתקבל כסימן בולט להתאוששות הכלכלה האמריקאית. אך שיעור האבטלה הנוכחי - 8.3% - עדיין גבוה באופן יחסית לרמות שאיפיינו את המשק לפני המשבר. ביטחון כלכלי עדיין נמצא הרחק מהישג ידם של מיליוני אמריקאים ממעמד הביניים, שנוספו למאבק ההישרדות מאז פרץ המשבר.
 

הוספת תגובה
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

שלח להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

שלח סגור להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
הפופולריות בגלובל
תגיות נבחרות
הצעות מיוחדות