לא תאמינו כמה מסים ישלם מארק צוקרברג על הנפקת פייסבוק

מייסד פייסבוק קיבל בשנת 2005 אפשרות לרכוש 120 מיליון אופציות עד 2015; מימוש המהלך יחייב את צוקרברג בתשלום מס, שאותו הוא מתכוון לשלם באמצעות מכירת מניות

פייסבוק, ענקית הרשתות החברתיות, והמנכ"ל שלה, מארק צוקרברג, משלמים חשבון מס גבוה במיוחד, כך עולה מנתונים שהתפרסמו. פייסבוק שילמה מס אפקטיבי בשיעור של 41% - הרבה יותר גבוה ממה שמשלמות חברות טכנולוגיה גדולות, מכניסות וותיקות ממנה בהרבה. למעשה, שיעור מס החברות בארה"ב הוא 35% - מתחת למה שהיא שילמה. המנכ"ל שלה צוקרברג צפוי לשלם כמעט 2 מיליארד דולר במסים על רווחיו מהנפקתה המתוכננת לאביב השנה.

מימוש של מיליוני אופציות מנייתיות לאחר ההנפקה, והזדמנות של פיסבוק להעביר חלק ניכר יותר מרווחיה לחו"ל כמו חברות אחרות בארה"ב, עשוי להביא לירידה בחשבון המס שלה, אמרו מומחים לרויטרס. פייסבוק ייחסה את שיעור המס הגבוה להפסדים מחוץ לארה"ב שלא היו זכאים לניכוי מס, ולחלוקת מניות שגם היא לא היתה זכאית לניכויים. לאחר ההנפקה היא תהיה זכאית באופן מיידי להטבת מס כשעובדיה ומשקיעים אחרים יממשו רבות מהאופציות שבידיהם. במצב כזה, מי שמממש את האופציות משלם מס על ההכנסות, בעוד שמי שהנפיק את האופציות - פייסבוק - רושם זאת כהוצאה, ולפיכך מקטין את חובות המס שלו. לפי הערכות ייתכן שמדובר בניכוי מס של מיליארד דולר - יותר מכלל המסים של פייסבוק ב-2012.

מנכ"ל ומייסד פייסבוק, מארק צוקרברג
מנכ"ל ומייסד פייסבוק, מארק צוקרברג
צילום: אי–פי

באשר לחבויות המס של צוקרברג. הוא קיבל ב-2005 את האופציה לקבל ללא תשלום 120 מיליון מניות של פייסבוק. על פי ההערכות, מחיר המניה בהנפקה בחודש מאי צפוי להיות קרוב ל-40 דולר, כך שבהכפלה של כמות האופציות, מייסד פייסבוק צפוי לגרוף לכיסו מהמהלך קרוב ל-5 מיליארד דולר. עם זאת, קבלת האופציות של פייסבוק כרוכה בתשלום מס, העומד על כ-1.67 מיליארד דולר. כדי לכסות על תשלום המס מתכוון צוקרברג למכור מניות בשווי זה.

למרות שנציגי מס הכנסה סירבו לדון בדירוג תשלום המס של צוקרברג, ככל הנראה יהיה זה מהגבוהים ביותר ליחיד בארה"ב. 400 העשירים ביותר בארה"ב שילמו בממוצע 48 מיליון דולר במס הכנסה ב-2009, לפי נתוני הממשלה. וורן באפט, המיליארדר המשקיע שקרא להעלות את המסים על העשירים חשף בשנה שעברה כי שילם פחות מ-7 מיליון דולר במס הכנסה והפרשות משכרו בשנה שעברה. שיעור המס האפקטיבי שלו היה 17%, מכיוון שחלק גדול מהכנסתו מוגדר כרווח הון, עליו מוטל מס של 15%. כאמור, תשלום המס של צוקרברג על מימוש האופציות שלו יקטין בצורה משמעותית את המס שתשלם פייסבוק.

עם הנפקת פייסבוק בוול סטריט, המיועדת להיערך במאי הקרוב, יהפוך צוקרברג בן ה-27 לאחד האנשים העשירים בעולם, עם הון מוערך של 28.4 מיליארד דולר. החברה שהקים רק לפני שבע שנים צפויה לגייס 5 מיליארד דולר בהנפקה הראשונה, עם שווי חברה המוערך כיום בטווח של 75-100 מיליארד דולר.

הוספת תגובה
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

שלח להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

שלח סגור להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
הצג את כל התגובות פתוחות
08
ארני
  • 11:01
  • 06.02.12

לכותב הטור- אתה מתכוון שהאלומינטי ישלמו מס הכנסה. !!!! הצלחנו לראות ביוטיוב איך צוקרברג מודה בראיון מ2010 שהאלומינטי והבונים החופשים קנו אותו ואת החברה שלו... כעת גםנאנחנו מבינים איך הצליחו ״ למכור ״ לנו אותו בכל הרשתות ... !!! כולל האתר הזה. י

07
מוחמד צוקרברג
  • 09:44
  • 06.02.12

אנא שהיד בפייסבוק...:-)

05
דנית
  • 10:04
  • 05.02.12

לא צריך לינק- תבדוק ביו טיוב יש 2 סרטונים 1- של מייק צוקרברג בראיון לטלויזיה הצרפתית. הורידו ממנו את הז׳קט והיו שם כל הסמלים של הבונים החופשיםנוהאלומינטי. אגב בראיון הוא הודה שהוא שייך למסדר החשאי שלהם. שים לב הבן אדם הודה בפה מלא. 2- ביל גייטס בהרצאה בסרטון ביו טיוב אומר בפרוש שהו מעונין בדילדול העולם

04
עלות שולית
  • 09:38
  • 05.02.12

מעניין יהיה לראות איך שומרים על ערך המניה דקה אחת אחרי ההנפקה. מי מהמליונרים החדשים של פייסבוק יוכל להתאפק ולא לממש קצת ליום סגריר?

03
הדוד מאמריקה
  • 08:59
  • 05.02.12

כל מערכת החינוך כולל האוניברסיטה,
מערכת הבריאות ממנה הוא נהנה,
וכמובן הסביבה העסקית והמשפטית שאיפשרה לו להקים את פייסבוק ולצמוח איתה בכזאת מהירות.
כל השירותים האלה דורשים מערכות גדולות ומורכבות של אנשים וטכנולוגיה.
זאת תזכורת טובה לכולנו מדוע מיסים הם טובים בסוף לכל אחד ואחת מאיתנו.

02
קרלה
  • 08:32
  • 05.02.12

הבונים החופשים מריצים כאן את ה״ פייסבוק״ מייק צוקברג בסרטון שנמצא ביו טיוב מודה שהוא שייך לבונים החופשים= לאלומינטי. כן כן החבקה האלה שרוצים לצמצם את העולם ולפקח עלינו באמצעות הפלאפונים המצלמות הפייסבוק וגוגל. לא מאמינים ?? בידקו ביו טיוב. אבל אני לא מבינה מדוע העיתונאים כאו באתר משתפים פעולה עם זה ?

01
אורן
  • 02:05
  • 05.02.12

צרות של עשירים, אין לו מה לדאוג...

הפופולריות בגלובל
תגיות נבחרות
הצעות מיוחדות