על סדר היום
עוד במדור
וידאו אנשים בלוגים קהילות
וידאו נוספים >>
ראיון עם אחד הישראלים המצליחים...
הארכיטקסט רון ארד נתן ראיון לסטודנט מצטיין והבטיח לשקול אפילו...
המשפיע האישי שלי
גם אפל רוצה רשת חברתית
השיקה את הרשת החברתית פינג, שמאפשרת לגולשים ליצור קשרים על בסיס...
סנונית ליס
בלוגים נוספים >>
חיים פינקסון
איש קולנוע - תסריטאי,במאי, צלם, עורך, סאונד ותאורה. בעבר...
מאת: pinkason1
גיל קרני
יוצר סרטים דקומנטריים עצמאי ובמאי טלוויזיה. לומד קבלה ואבא...
מאת: גיל קרני
אנשים נוספים >>
מה תאכלו על שולחן החג?
השף קובי מזרחי מתארח בקהילת אוכל, יענה על שאלות, ייתן מתכונים...
אביגיל אהרון
שנה טובה מעשיי ידינו
בואו והעלו את השנה הטובה שאתם יצרתם. שתהיה לכולנו שנה מצוינת
נונה אורבך
דיונים נוספים >>
הפופולריות במדור 

היום

השבוע

החודש

Most Popular למדור
כתבות וידאו נוספות
איפקס לרשות ני"ע: אשרו את עסקת הענק להשתלטות על פסגות בשווי 3 מיליארד שקל
07:00 |  08.7.2010   מאת נועם בר  
איפקס חתמה על רכישת 76% ממניות פסגות מידי קרן יורק, המיוצגת בישראל ע"י ג'רמי בלנק
  • תגיות:
  • איפקס ,
    • זהבית כהן ,
      • פסגות ,
        • רשות ני"ע

          שלום אורח,
          הרשם/י לשרות ההתראות לפי נושאים ואנו נשלח לסלולרי שלך כל כתבה חדשה הכוללת את התגיות שבחרת.

          >> בצל חקירת רשות ניירות ערך, ממשיכה קרן איפקס לקדם את רכישת בית ההשקעות פסגות מידי קרן יורק, עסקה שנחתמה בתחילת 2010. בשבוע שעבר פנתה איפקס לרשות ניירות ערך כדי לקבל אישור להעברת הבעלות בחברת קרנות הנאמנות של פסגות, שבראשה עומד רועי ורמוס. איפקס גם פנתה למפקח על הביטוח כדי לקבל אישור להעברת הבעלות בחברות הגמל והפנסיה של פסגות. במקביל הגישה איפקס לבורסה לניירות ערך בקשה לאישור העברת הבעלות על "חבר הבורסה" של פסגות (פסגות היא אחד מ-28 חברי הבורסה).

          לפי החוק, כאשר בית השקעות מעוניין להעביר שליטה בו לבעלים חדשים, עליו לבקש אישור מהרגולטור האחראי, כלומר מהרשות, מהבורסה ומהמפקח על שוק ההון והביטוח. בקשת האישור כוללת פרטים על הבעלים החדשים והדירקטורים שיכהנו מטעמו.

          איפקס, המיוצגת בישראל על ידי זהבית כהן, חתמה על רכישת 76% ממניות פסגות, בית ההשקעות הגדול בישראל, מידי קרן יורק, המיוצגת בישראל על ידי ג'רמי בלנק, תמורת 2.3 מיליארד שקל, מחיר המשקף לפסגות שווי של 3.1 מיליארד שקל. ואולם חקירת רשות ניירות ערך בפסגות, שהחלה בסמוך לחתימה על העסקה, העמידה את העסקה בסימן שאלה. החקירה בפסגות מתמקדת בחשד להרצת ניירות ערך בתיק הנוסטרו של החברה.

          במסגרת הסכם הרכישה המקורי, הגדירה איפקס את הישארותו של ורמוס בתפקיד המנכ"ל כתנאי מתלה לעסקה. ואולם החקירה טרפה את הקלפים בעניין זה, ועתה לא ברור אם ורמוס ושני המנהלים הנוספים המצויים בחקירה - אריק שטיינברג, יו"ר החברה, ושי ירון, מנכ"ל החברה-הבת שהיתה אחראית לנוסטרו - יוכלו להישאר בתפקידם. בשוק מעריכים כי הרשות, המבצעת את החקירה, תבקש לעכב את אישור העברת השליטה בקרנות הנאמנות עד סיום החקירה.

          לגבי האישורים האחרים שאמורים להעניק לאיפקס המפקח על הביטוח והבורסה, ההערכות בשוק הן שאלה יישרו קו עם החלטת הרשות, היות שאינם מעורבים בחקירה.

          התשובות לבקשת איפקס צפויות להגיע בתוך חודשיים, זמן שלפי הערכות, יספיק גם לסיום חקירת הרשות בפסגות. לפי לוח הזמנים המקורי, הסגירה של עסקת הרכישה צפויה להתבצע בסוף ספטמבר 2010.

          אין מניעה לאישור

          הסיטואציה שבה נמצאת פסגות כיום מזכירה אירוע קודם בעברה. ב-2006, כשביקשה קרן יורק לרכוש את השליטה בפסגות מידי בנק לאומי, עיכבה הרשות את מתן האישורים להעברת הבעלות והתנתה אותם בהדחת המנכ"לית דאז, גבי רביד, וסגנה דני זילביגר; השניים היו נתונים בחקירה בחשד למעורבות במתן טובות הנאה ליועצי השקעות בבנק לאומי כדי שאלה ירכשו עבור לקוחותיהם את קרנות הנאמנות של פסגות. בסופו של דבר, בוטל כתב האישום שהוגש נגדם, אלא שהיה זה לאחר שעזבו את תפקידם ונותרו ללא עבודה במשך שנים.

          עם זאת, קיים שוני בין שני האירועים שכן במקרה שהתרחש ב-2006 יורק ביקשה גם רישיון לניהול חברת הקרנות שלא היה אמור לעבור עם עסקת הרכישה, ואילו עתה פסגות נמכרת עם הרשיון. כלומר, הדבר הצריך גם אישור של הרשות למינוי של מנכ"לית החברה דאז גבי רביד. במצב הנוכחי הרשות אינה נדרשת לאשר את המנכ"ל ורמוס, ולכן מבחינה חוקית אין מניעה להעניק את האישור לאיפקס.

          תגובת רשות ניירות ערך: "הרשות קיבלה את בקשת איפקס והיא בוחנת את הנושא".

          מהבורסה לניירות ערך סירבו למסור פרטים לגבי כוונות הפעולה של הבורסה בעניין, ואם בכוונתה לפעול על דעת עצמה או ליישר קו עם רשות ניירות ערך. "הבורסה אינה נוהגת להגיב בנושאים מעין אלה", נמסר מהבורסה. כמו כן ציינו בבורסה כי שבועיים לפני הדיון בעניין צפויים להתפרסם על כך הודעות באתר מאיה ובעיתונות הכתובה.

          מאגף הפיקוח על הביטוח לא נמסרה תגובה.

          מאיפקס סירבו להגיב.

          letters@themarker.com
          עוד
          מערכת TheMarker מזמינה אותך להוסיף את תגובתך>>
          פתח את כל התגובות
          בהגיבי על הכתבה הנני מסכים לתוכן ההצהרה

          הוסף תגובה








            ל6 - רועי ואלי תפסיקו לקשקש בטוקבקים
          יועץ 07:40  | 13.7
            כל המתחרים הלוזרים
          קולגה 08:51  | 08.7
          לא יכולתי לנסח את זה טוב יותר
          יואל 16:20  | 08.7
            מוסר
          יקי 08:39  | 08.7
            פסגות= פריזמה2
          יועץ 08:30  | 08.7
          כלל פיננסים מס' 1
          קובי פלר 08:49  | 08.7
            רועי ישלם את המחיר
          ך 07:56  | 08.7
            רועי ורמוס
          ניר 07:40  | 08.7
            זהבית-החברה צמאה לשינוי. החליפי את רועי
          , 08:02  | 08.7
          מדורים: העמוד הראשון  |  הייטק  |   שוק ההון  |   וול סטריט וגלובל  |  קריירה  |  פרסום ומדיה  |   צרכנות  |  משפט  |  רכב  |  המדריך למשקיע  |  כנסים ואירועים  |  שיווק
          שימושים: ווידג'יט למקינטוש  |  ToolBar  |  התראות RSS  |  מט"ח  |  כל הפרשנויות  |  כל כותרות היום  |  תנאי שימוש באתר  |  כתבו אלינו  |  קידום אתרים
          Cafe: ראשי  |  העמוד שלי  |  אנשים  |  קהילות  |  בלוגים  |  תמונות  |  וידאו  |  קהילת תמיכה
          עכבר העיר: עכבר העיר  |  סרטים  |  קולנוע  |  מסעדות  |  מתכונים  |  הופעות  |  פעילויות ילדים  |  הצגות  |  לילה
          מסיבות  |  עכבר עולם  |  ברלין  |  פראג  |  עכבר העיר: סרטים, לילה, מסעדות  |  עכבר העיר, הסדרות החמות:  |  ART TLV
          מסעדות: בשר, ביסטרו, אוכל יפני, אוכל סיני   |  מסעדות: בית קפה, מאפיה, חלבי, ארוחות בוקר, מסעדה איטלקית   |  מסעדות: דגים, פירות ים, ים תיכוני, ישראלי
          בודפשט  |  יריד חוצות היוצר
          לוח העיר: דרושים  |  דרושים הייטק  |  נדל"ן  |  פרוייקטים חדשים  |  רכב  |  בעלי מקצוע  |  קח תן  |  מדריד  |  מוזיאון ישראל
          הארץ: Jewish Newspaper  |  Israeli News  |  Israel News
          זוהי סדום
          כוכב נולד 8  |  מתכונים לראש השנה  |  סקס והעיר הגדולה 2  |  בנגקוק  |  סינמה סיטי ראשון לציון   |  הישרדות אולסטארס
          עיצוב הבית  |  בניית אתרים  |  תרומה לקהילה
          דרושים