|
>> ערוץ 9 שבבעלות לב לבייב נכנס כשותף במשרד הפרסום ורכש המדיה האינטרנטי אינטרסול - כך נודע ל-TheMarker.
הערוץ דובר הרוסית מחזיק מזה כשנתיים בבעלות על אתר התוכן החדשותי ברוסית zman.com, שלו כ-20 אלף גולשים שונים ביום לפי גוגל טרנדס. כעת ייהפך הערוץ גם לבעלים של 51% באינטרסול, העוסק בבניית קמפיינים וברכש שטחי פרסום במגזר הרוסי.
ליאוניד בלחמן, מנכ"ל ערוץ 9, שניהל את רכישת אינטרסול אמר כי "שנתיים לאחר כניסת הערוץ לתחום האונליין, החליטה ההנהלה להתרחב לתחום המדיה" לדבריו, ערוץ 9 השקיע ברכישה כמה מאות אלפי שקלים. בשוק הפרסום ברוסית מעריכים כי אינטרסול תסיים את 2009 עם הכנסות של פחות מ-4 מיליון שקל, מתוך שוק שהיקפו המרבי הוא 12 מיליון שקל - סכום פעוט במונחי פרסום באינטרנט בישראל. בלחמן מאשר את הנתונים ואומר כי "אינטרסול לא מרוויחה כעת. היא תסיים את השנה מאוזנת וב-2010 תעבור לרווח".
בלחמן אומר כי אין בעיה רגולטורית או בעיה של ניגוד אינטרסים בכך שבעלים של אתר אינטרנט שמוכר שטחי פרסום יחזיק גם בחברת מדיה שרוכשת שטחי פרסום. "באינטרנט אפשר לעשות הכל", הוא אומר. "אנחנו נעשה מה שנכון לשוק. בשוק האינטרנט ברוסית בישראל יש עשרות אתרים. בכוונתנו לשמור ולפתח את השוק".
בישראל פועלים שני אתרי אינטרנט גדולים נוספים ברוסית - zahav.ru של סמייל מדיה ו-newsru.co.il של איש העסקים ולדימיר גוסינסקי. על פי גוגל טרנדס, לאתרים מגיעים כ-30 אלף גולשים שונים ביום. חלק גדול מרכש המדיה ברוסית באינטרנט מופנה גם לאתרים בינלאומיים שאהודים על הקהל הישראלי דובר הרוסית.
החברה הגדולה בישראל לרכש מדיה אינטרנטית ברוסית היא WWH של פאול מסנז'ניק. לדבריו, מחזור החברה ב-2009 עד כה הוא כ-5 מיליון שקל. כעת היא תיאלץ להתמודד עם ערוץ 9 הן כמתחרה, והן לרכוש ממנו שטחי פרסום.
"שוק הפרסום ברוסית מוטרד מהמהלך ומנהלים באתרים המתחרים שואלים אותנו מה יהיה", אומר מסנז'ניק. "עכשיו הם נכנסו לאינטרסול. מטבע הדברים הם ירצו לקדם את עצמם, אך אם ירצו להביא תוצאות ללקוחותיהם הם יצטרכו לקנות מדיה גם באתרים אחרים. אני אצטרך לעבוד מול שני הכובעים שלהם - לקנות מהם מדיה מצד אחד ולהתחרות בהם בצד השני".
|