על סדר היום
וידאו אנשים בלוגים קהילות
וידאו נוספים >>
אתגרים של מנכ"לים
השנה האחרונה שינתה סדרי עדיפויות למנכ"לים של חברות מענפים שונים
נאוה שלו
משל הכלא הפרטי והסחבת
אחרי השהייה של שנים בביה"מ העליון, בוטל הפרויקט שכבר החלו בבניתו
עו"ד אורון חדי
בלוגים נוספים >>
אורון שמיר
מבקר קולנוע בעכבר העיר אונליין. עובד באוזן השלישית ירושלים....
מאת: אורון שמיר
עופר זיק
ראש המחלקה לעיצוב תעשייתי במכון הטכנולוגי בחולון. בעל...
מאת: zick design studio
אנשים נוספים >>
אל תגעו לי ברשת
נורמות החקיקה ברשת - כמה תרצו שיתערבו לכם בתכני האינטרנט?
פנחס קראון
בריחת המוחות הגדולה
האם הממשלות מפחיתות את המימונים לאקדמיה וגורמות לבריחת מוחות?
עידו סולומון
דיונים נוספים >>
הפופולריות במדור 

היום

השבוע

החודש

Most Popular למדור
כתבות וידאו נוספות
דלק US סיימה את הרבעון השלישי עם הכנסות של 818 מיליון דולר לעומת 1.4 מיליארד דולר ברבעון המקביל שתף
10:48 |  05.11.2009   ניר צליק  
ההפסד הנקי הסתכם ב-5.1 מיליון דולר בהשוואה לרווח נקי של 24.4 מיליון דולר ברבעון המקביל
  • תגיות:
  • בתי זיקוק ,
    • דלק US ,
      • ישראליות בוול סטריט ,
        • עוזי ימין

          שלום אורח,
          הרשם/י לשרות ההתראות לפי נושאים ואנו נשלח לסלולרי שלך כל כתבה חדשה הכוללת את התגיות שבחרת.

          דלק US (-0.76% , 6.56) הולדינגס דיווחה היום על תוצאותיה הכספיות לרבעון השלישי של שנת 2009. ההפסד הנקי מפעילות שוטפת הסתכם ב-5.1 מיליון דולר, 10 סנט למניה, וזאת בהשוואה לרווח נקי מפעילות שוטפת בסך 24.4 מיליון דולר או 45 סנט למניה ברבעון המקביל. בנטרול סעיפים מיוחדים, הסתכם ההפסד הנקי המתואם מפעילות שוטפת ברבעון השלישי של 2009 ב-8.2 מיליון דולר או 0.16 דולר למניה. אנליסטים צפו לחברה רווח מתואם של 4 סנט למניה. הכנסות החברה הסתכמו ב-818 מיליון דולר לעומת 1.4 מיליון דולר ברבעון המקביל.

          פעילותו של בית הזיקוק של החברה בטיילר, טקסס, הופסקה בין נובמבר 2008 לאמצע מאי 2009 בשל שריפה שפרצה בו ב-20 בנובמבר 2008. הכנסות החברה הנובעות מפוליסת הביטוח במהלך הרבעון השלישי הסתכמו ב-12 מיליון דולר, לרבות 6 מיליון דולר מפוליסת אובדן רווחים ו-5.8 מיליון דולר מפוליסת נזקי הרכוש בניכוי הוצאות בסך 200 אלף דולר בגין נזקי הרכוש. בנוסף, מאז תחילת הרבעון הרביעי של 2009 אושרו ושולמו לחברה תשלומים נוספים בסך 4.1 מיליון דולר. להערכת החברה, צפויה החברה לקבל בעתיד תקבולים נוספים בהקשר לתביעה זו.

          מניית דלק US בשנה האחרונה

          לדברי עוזי ימין, נשיא ומנכ"ל דלק US, "הירידה החדה במרווחי הזיקוק באזור מפרץ מקסיקו השפיעה לרעה על רווחיות מגזר הזיקוק וקיזזה את הרווחיות במגזרים האחרים של החברה. במהלך הרבעון השלישי מרווח הזיקוק 5-3-2 באיזור מפרץ מקסיקו היה נמוך בכ-57.7% מהתקופה המקבילה אשתקד, בעיקר כתוצאה מירידה משמעותית במרווחי הזיקוק במהלך חודש ספטמבר 2009. עם זאת, ביצועי מגזר חנויות הנוחות והתדלוק הושפעו לטובה מעלייה במכירות הדלקים והמוצרים בחנויות דומות בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד".

          ימין סיכם, כי "לאור התנאים השוררים בשוק, החלטנו לחזק את מאזן החברה ולהגדיל את היקף המזומנים של החברה באמצעות הלוואה מבעל המניות העיקרי של החברה. נכון ל-30 בספטמבר 2009, הסתכמו המזומנים של החברה בכ-107 מיליון דולר ויחס החוב נטו לסך הון עצמי בתוספת החוב נטו היה נמוך מ-30%".

          תרומת מגזר הזיקוק לרווחיות החברה במהלך הרבעון השלישי של 2009 הסתכמה בכ-8.4 מיליון דולר לעומת 29.6 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. הקיטון ברווחיות נובע בעיקר מירידה של 57.7% במרווח הזיקוק 5-3-2 באיזור מפרץ מקסיקו.

          כושר הייצור של בית הזיקוק טיילר ברבעון השלישי של 2009 עמד על 82.6% לעומת 86% ברבעון המקביל אשתקד. היקף היצור היומי הממוצע בבית הזיקוק בטיילר הסתכם בכ-54,092 חביות ליום, בהשוואה ל-55,339 חביות ליום בתקופה המקבילה אשתקד.

          במהלך הרבעון השלישי של 2009 היקף המכירות היומי הסתכם בממוצע בכ-54,266 חביות ליום לעומת 55,854 חביות בתקופה המקבילה אשתקד.

          הוצאות התפעול ברבעון השלישי של 2009 הסתכמו בכ-4.82 דולרים לחבית שנמכרה, בהשוואה לכ-5.46 דולר לחבית ברבעון המקביל אשתקד. הקיטון בהוצאות התפעול נובע בעיקר מירידה בהוצאות המשתנות, כגון חשמל וגז טבעי.

          מרווח הזיקוק, בתוספת עמלות שיווק בין-חברתיות בסך 0.22 דולר לחבית, עמד על 4.37 דולרים לחבית שנמכרה, בהשוואה ל-12.16 דולר לחבית שנמכרה ברבעון המקביל אשתקד. מרווח הזיקוק 5-3-2 באיזור מפרץ מקסיקו עמד בממוצע על 6.38 דולרים לחבית ברבעון השלישי של 2009 לעומת 15.08 דולר ברבעון המקביל אשתקד.

          תרומת פעילות מגזר חנויות הנוחות והתדלוק לרווחיות החברה הסתכמה בכ-16.7 מיליון דולר ברבעון השלישי של שנת 2009 לעומת 21.5 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. הירידה בתרומת המגזר נובעת בעיקר מקיטון ברווחיות ממכירות הדלקים בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד.

          ברבעון השלישי של 2009 חל שיפור במכירות בחנויות הדומות הן בדלקים והן במוצרים וזאת לאחר שנתיים של ירידה במכירות בחנויות הדומות. העלייה במכירות בחנויות הדומות נובעת, בין היתר, מירידת מחירי הדלקים, שיפור באמון ציבור הצרכנים וצפי להתייצבות בשוק התעסוקה באזורי ליבת הפעילות של החברה בטנסי ובג'ורג'יה. במהלך הרבעון השלישי של 2009 היקף מכירות הדלקים של המגזר הסתכמו בכ-102.4 מיליון גלונים בהשוואה ל-100.9 מיליון גלונים בתקופה המקבילה אשתקד. מכירות הדלקים בחנויות הדומות גדלו ברבעון השלישי של 2009 ב-2.2%, בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד.

          הרווחיות ממכירת הדלקים עמדה על כ-17.8 סנט לגלון, בהשוואה ל-24.1 סנט לגלון ברבעון המקביל אשתקד, אשר הושפע לטובה מתנודתיות מחירי הדלקים במהלכו.

          מכירות המוצרים בחנויות הנוחות ברבעון השלישי של 2009 הסתכמו ב-99.5 מיליון דולר לעומת 98.0 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד. מכירות המוצרים בחנויות הדומות גדלו ברבעון השלישי של 2009 ב-1.9%, בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד. הרווח הגולמי ממכירת מוצרים בחנויות הנוחות ברבעון השלישי של שנת 2009 הסתכם בכ-31.1% בהשוואה ל-32.2% ברבעון המקביל אשתקד. ברבעון השלישי של 2009 רשמה דלק US הפסד לפני מס של 1.9 מיליון דולר הנובע ממכירת 16 תחנות תדלוק.

          תרומת מגזר השיווק לרווחיות החברה ברבעון השלישי של 2009 עמדה על כ-3.9 מיליון דולר לעומת 7.1 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד. תוצאות אלה כוללות הפסד מפעילות בנגזרים בסך של כ- 0.5 מיליון דולר.

          היקף מכירות מגזר השיווק הסתכמו ב-11,897 חביות ליום ברבעון השלישי של 2009, בהשוואה למכירות של 16,946 חביות ליום בתקופה המקבילה אשתקד. תוצאות הרבעון השלישי של 2009 הושפעו מירידה בביקושים ועלייה בתחרות באזור מערב טקסס.

          nirz@themarker.com
          שתף
          מערכת TheMarker מזמינה אותך להוסיף את תגובתך>>
          פתח את כל התגובות
          בהגיבי על הכתבה הנני מסכים לתוכן ההצהרה
             הוסף תגובה
             שם:
             נושא:
             תגובה:
           


          מהיום אתה יכול להציג את תגובותיך גם בדף שלך בפייסבוק

          באפשרותך למלא את פרטיך מצד ימין כרגיל או להתחבר לפייסבוק ע"י לחיצה על הכפתור הבא
          Connect

            נפילה טוטלית ברוחים ,הכותרת מנסה להסתיר את הנתונים
          כותרת 11:03  | 05.11
          מדורים: העמוד הראשון  |  הייטק  |   שוק ההון  |   וול סטריט וגלובל  |  קריירה  |  פרסום ומדיה  |   צרכנות  |  משפט  |  רכב  |  המדריך למשקיע  |  כנסים ואירועים
          שימושים: ווידג'יט למקינטוש  |  ToolBar  |  התראות RSS  |  מט"ח  |  כל הפרשנויות  |  כל כותרות היום  |  תנאי שימוש באתר  |  כתבו אלינו  |  קידום אתרים
          Cafe: ראשי  |  העמוד שלי  |  אנשים  |  קהילות  |  בלוגים  |  תמונות  |  וידאו  |  קהילת תמיכה
          עכבר העיר: עכבר העיר  |  סרטים  |  קולנוע  |  מסעדות  |  מתכונים  |  הופעות  |  פעילויות ילדים  |  הצגות  |  לילה
          מסיבות  |  עכבר עולם  |  עכבר עולם ברלין  |  עכבר עולם פראג  |  עכבר העיר: סרטים, לילה, מסעדות  |  עכבר העיר, הסדרות החמות:  |  ART TLV
          מסעדות: בשר, ביסטרו, אוכל יפני, אוכל סיני   |  מסעדות: בית קפה, מאפיה, חלבי, ארוחות בוקר, מסעדה איטלקית   |  מסעדות: דגים, פירות ים, ים תיכוני, ישראלי
          פסטיבל הפסנתר  |  הישרדות 3  |  פסטיגל קונג פו
          לוח העיר: דרושים  |  דרושים הייטק  |  נדל"ן  |  פרוייקטים חדשים  |  רכב  |  בעלי מקצוע  |  קח תן  |  פסטיבל שירי ילדים
          הארץ: Jewish Newspaper  |  Israeli News  |  Israel News
          פסטיגל 2009
          האח הגדול 2   |  fame  |  TheMarker המסודרים בדה מרקר  |  עג'מי סרט  |  השוטר אזולאי הצגה  |  לבנון סרט  |  אירועי חנוכה 2009  |  חנוכה 2009
          עיצוב הבית  |  מדד ה-CFOs למצב המשק  |  תרומה לקהילה
          דרושים