|
יום המסחר הראשון השבוע נחתם בעליות שערים על רקע עליות בוול סטריט אמש: בסיכומו של המסחר: מדד תל אביב 25 עלה ב-1.8% וננעל ברמה של 1,040.57 נקודות, ומדד תל אביב 100 הוסיף 1.8% לערכו ועלה לרמה של 972.84 נקודות. מדד מניות הבנקים עלה ב-2.2% ומדד מניות הנדל"ן זינק ב-3.2%. מחזורי המסחר הסתכמו ב-1.26 מיליארד שקל.
בוול סטריט נחתם המסחר ביום שישי במגמה חיובית: דאו ג'ונס התחזק ב-0.2% ל-10,023 נקודות, נאסד"ק עלה ב-0.3% ל-2,112 נקודות ו-S&P 500 הוסיף 0.3% ל-1,069 נקודות. בסיכום שבועי, עלה דאו ג'ונס ב-3.2%, נאסד"ק התחזק ב-3.3% ו-S&P 500 הוסיף 3.2%.
בארה"ב פורסמו במהלך סוף השבוע נתונים מעודדים לגבי שוק התעסוקה: מספר תביעות האבטלה הראשונות בארה"ב ירד בשבוע שעבר ב-20 אלף ל-512 אלף - הרמה הנמוכה ביותר מאז חודש ינואר. תחזית הכלכלנים היתה לירידה מתונה יותר לרמה של 522 אלף.
בסוף השבוע העריכו בבנק הפועלים כי הירידות בשוקי המניות בשבועיים האחרונים הן זמניות, וכי ניתן לנצלן לשם הגדלת החשיפה המנייתית בתיקים. בבנק לאומי העריכו כי "הסימנים המעידים על התייצבות המצב הכלכלי והתשואות הנמוכות הצפויות באפיקים הסולידיים מגדילים את התיאבון של המשקיעים לסיכון ותומכים בשוק המניות המקומי. בשל כך לא צפוי תיקון משמעותי כלפי מטה".
נגיד בנק ישראל, פרופ' סטנלי פישר העריך בסוף השבוע כי על אף המשבר הכלכלי, הפגיעה בישראל היתה יחסית קטנה. "התחושה היא שכרגע אנו מתחילים לצאת מהמשבר הזה – אנחנו והעולם" אמר. עוד הדגיש כי "המצב אצלנו טוב יותר ביחס למצב בעולם. אצלנו במשק, שום בנק לא נפל, האבטלה עלתה פחות ממה שציפינו והצמיחה חזרה מהר משצפינו".
הבוקר פורסמו נתוני התעסוקה, לפיהם האבטלה בישראל ממשיכה לגדול ומספר המובטלים בספטמבר הגיע ל-216,300 איש, לעומת 215,200 באוגוסט. מדובר בעלייה בשיעור של 0.5%. לדברי מנכ"ל השירות, יוסי פרחי, הנתונים מצביעים על התמתנות בשיעור הגידול באבטלה, הודות ליציאה ההדרגתית של המשק מהמיתון שהחל בספטמבר 2008.
חברת אורמת תעשיות (-0.21% , 3282.0) דיווחה היום על עלייה של 26% בהכנסות ל-129 מיליו דולר, בדוחותיה הכספיים לרבעון השלישי של שנת 2009. בנוסף דיווחה על עלייה של 150% ברווח התפעולי שהסתכם ב-33 מיליון דולר ועל זינוק של 238% ברווח הנקי לבעלי המניות שהסתכם ב-16 מיליון דולר.
קבוצת הביטוח והפיננסים מגדל (-0.19% , 623.8) ממשיכה להרחיב את תיק ההשקעות שלה בתחום הנדל"ן: מגדל סיכמה הבוקר עם חברת הנדל"ן בוימלגרין קפיטל (0.0% , 21.9) של שעיה בוימלגרין, על השלמת העסקה לרכישת 9% ממניות בחברות הבנות של אזורים (-0.54% , 2402.0) - א.ח.ל.ר ואזורים בניין המרכזות את מרבית הפעילות של אזורים בישראל. עם השלמה סופית של העסקה, שצפויה להסגר עד סוף דצמבר הקרוב, תשלם מגדל תמורת המניות 100 מיליון שקל, המשקף לפעילות הנדל"ן של אזורים בישראל שווי של 1.11 מיליארד שקל.
דלק אנרגיה (-3.96% , 87300.0), שבשליטת קבוצת דלק, הציעה לרכוש 10% מאבנר חיפושי נפט (-4.39% , 134.9) בפרמיה של 10% מעל מחיר השוק במסגרת המהלך אשר אמור להגדיל את ההון העצמי של דלק אנרגיה ב-408 מיליון שקל ולקרב אותה למדד ת"א 100.
מניית קמן קפיטל, מקבוצת קמן אחזקות (-0.41% , 958.0) של רוני אלרואי, זינקה ב-19.7% לאחר שסיימה את הרבעון השלישי של 2009 עם שיפור בתוצאות, שהושג בעקבות הגידול בהיקף הפעילות. הכנסות החברה ברבעון השלישי של השנה צמחו ב-214% לעומת הרבעון המקביל, ל-11 מיליון שקל.
באחת מהפצות המניות הגדולות בשוק הישראלי אי פעם, נמכרו ביום חמישי 7% ממניות בזק (-0.59% , 830.1) למשקיעים מקומיים וזרים בהיקף של 420 מיליון דולר או 1.6 מיליארד שקל. מדובר בהפצת מניות גד זאבי, אשר הוחזקו על ידי כונס הנכסים עורך דין אלקס הרטמן במשך 7 השנים האחרונות.
בנק דיסקונט (0.19% , 772.5) הוסיף לרכז עניין על רקע פרשת הדחתו של יו"ר הבנק, שלמה זהר. השבוע יגיע לישראל בעל השליטה בבנק, מתיו ברונפמן, על מנת להיפגש עם המפקח על הבנקים רוני חזקיהו. בפגישה יבקש חזקיהו מברונפמן הסברים על הפרשה ועל הסיבות שהובילו להדחתו של זהר, וכן יתעדכן בתוכניותיו לעתיד.
הסדר החוב של אפריקה ישראל (3.78% , 4670.0) הוסיף למשוך את תשומת הלב של המשקיעים. ביום שלישי הקרוב אמורה אפריקה לשלם לבעלי אג"ח ט' 550 מיליון שקל. החברה שבבעלותו של לב לבייב מבקשת מנציגות מחזיקי אג"ח ט' להצטרף להסדר החוב שהושג עם בעלי האג"ח האחרים. ביום רביעי דחתה נציגות אג"ח ט' את הצעת אפריקה להסדר, והודיעה כי אם החוב לא ישולם במלואו לבעלי האג"ח, יינקטו צעדים משפטיים נגד החברה.
ביום רביעי האחרון נפגש בעל השליטה באפריקה ישראל לב לבייב עם נציגי בנק לאומי (-0.33% , 1525.0), דיסקונט (0.19% , 772.5), מזרחי-טפחות (-1.72% , 3094.0) והבינלאומי (-0.63% , 1103.0) ודן עמם בחובותיה של חברת ממורנד (חברה פרטית בבעלות לבייב) ל-4 הבנקים. חובות אלה מסתכמים ביותר ממיליארד שקל. בנק הפועלים לא נכח בפגישה שכן ממורנד חייבת לו כ-2 מיליארד שקל ומנהלת מולו משא ומתן נפרד. לבייב אמור להזרים 750 מיליון שקל מכיסו הפרטי לחברת אפריקה.
חברת הבנייה דניה סיבוס (-3.09% , 1316.0) מקבוצת אפריקה ישראל שבשליטת לב לבייב, זכתה במכרז לביצוע עבודות בנייה ביבנה של פרויקט מגורים בן 200 דירות של חברת אזורים שבשליטת שעיה בוימלגרין. עבור שירותי הבנייה תקבל דניה סיבוס סך של 93 מיליון שקל.
דיונים חמים בנושא, בקהילת הבורסה בתל אביב ב-TheMarker Cafe
מדדי בורסת תל אביב
הגרפים מציגים את ערכי המדדים נכון ליום קריאת הכתבה
|