שמולי: הסטודנטים נערכים לחידוש מחאת האוהלים

יו"ר התאחדות הסטודנטים בדיון ועדת הכלכלה: "אם לא יהיה פתרון לבעיית הדיור נצא שוב לרחובות בקיץ - אני כבר מכין את הסטודנטים לכך" ■ שאמה הכהן: "יהיו עוד שינויים ושיפורים בקריטריונים"

"הסטודנטים נערכים לחידוש מחאת האוהלים בסוף מושב החורף (מארס 2012) או בתחילת מושב הקיץ (מאי 2012) אם לא ימצאו פתרונות לבעיות הדיור", כך אמר ל-TheMarker יו"ר התאחדות הסטודנטים איציק שמולי. לדבריו, "עד עכשיו הממשלה לא טיפלה בנושא הפתרונות לדיור בידיים נקיות. עיקר הטיפול הוא בצורה יחצ"נית ותדמיתית. מדיניות הממשלה מוליכה לחיסול מעמד הביניים. אם לא יהיה פתרון לבעיה נצא שוב לרחובות בקיץ, ואני כבר מכין את הסטודנטים לכך".

יו"ר התאחדות הסטודנטים, איציק שמולי
יו"ר התאחדות הסטודנטים, איציק שמולי
צילום: דניאל בר און

"הסטודנטים נערכים לחידוש מחאת האוהלים בסוף מושב החורף (מארס 2012) או בתחילת מושב הקיץ (מאי 2012) אם לא ימצאו פתרונות לבעיות הדיור", כך אמר ל-TheMarker יו"ר התאחדות הסטודנטים איציק שמולי, בתום דיון שקיימה ועדת הכלכלה של הכנסת בנושא דיור בר השגה והקריטריונים ל"מחיר למשתכן".

"אם לא יהיה פתרון לבעיה נצא שוב לרחובות בקיץ, ואני כבר מכין את הסטודנטים לכך", אמר שמולי. "עד עכשיו הממשלה לא טיפלה בנושא הפתרונות לדיור בידיים נקיות. עיקר הטיפול הוא בצורה יחצ"נית ותדמיתית. מדיניות הממשלה מוליכה לחיסול מעמד הביניים".

"האם שר השיכון חושב שהתוכנית לדיור בר השגה טובה לכל החברה, או שאנו באמת מספיק מטומטמים ולא קולטים את התרגיל? אני לא יודע מה יותר גרוע", הוסיף. "הדיור היה הטריגר של המחאה, והוא אבן הבוחן של הממשלה. כנראה ששר השיכון שכח שהוא שר השיכון של כולם".

כרנל שאמה הכהן
כרנל שאמה הכהן
צילום: מיכל פתאל

התאחדות הסטודנטים פנתה אתמול למבקר המדינה השופט בדימוס מיכה לינדנשטראוס בבקשה לפתוח בחקירת ההתנהלות הממשלתית שהובילה לקביעת הקריטריונים של משרד הבינוי במסגרת "מחיר למשתכן".

מנהיגת מחאת הדיור, דפני ליף, אמרה אמרה כי "דיור בר השגה צריך להיות מושג בסיסי. אם נלך בדרך שהולכים בה עכשיו, המדינה תהיה מחולקת. הקריטריונים יגידו מי אזרח סוג א' ומי אזרח סוג ב'. כל יום עוד אזרחים בוחרים לעזוב את המדינה, והקריטריונים באים להגיד שרוב הסיכויים שמי שרוצה לבנות את ביתו פה לא ימצא כאן בית. זה מסר בעייתי".

יו"ר הועדה ח"כ כרמל שאמה הכהן (ליכוד) אמר כי "אין לי ספק שיהיו עוד שינויים ושיפורים בקריטריונים. אני מכיר את עמדת רה"מ, ואני יודע שהשינויים הם עוד לפנינו".

ח"כ אבישי ברוורמן (עבודה) אמר כי "הממשלה מעודדת אבטלה במקום תעסוקה, ומסכנת את עתיד כלכלת ישראל בכך שהיא מוותרת על הקריטריון של מיצוי כושר השתכרות. הציבור שמחה בקיץ הוא הציבור העובד והמשרת, ולא יתכן כי הממשלה תתעלם ממנו לחלוטין. על הממשלה לקדם מדיניות שתעודד דיור בר השגה קודם כל כלפי הציבור העובד והתורם".

הוספת תגובה
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

שלח להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

שלח סגור להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
הצג את כל התגובות פתוחות
35
שמוליק
  • 09:14
  • 07.02.12

תפיצו

31
רענן
  • 18:56
  • 06.02.12

הפתרון היחיד למחירי הדיור הגבוה זה פינוי-בינוי מסיבי שבו כל דייר קיים מקבל מחיר מעל ערך הדירה שלו עבור פינוי.

תל אביב וכמעט כל הערים המרכזיות בארץ זה ביזבוז אדמות משווע של בניינים ישנים מיושנים לא בטוחים (רעידת אדמה) של 2-3 קומות.

אבל שמולי וחבורתו (דפני ליפא) יהיו נגד בגלל "צדק חברתי" להגנת הדייר.

דוגמא אמיתית: הבניין של אמא שלי ברמת גן היה מיועד לפינוי בינוי. אבל הציעו לאמא שלי רק 5% מעל ערך הדירה (שגם זה היה במחלוקת). לא שווה לה ולשכנים לעזוב. בשימחה היא ורוב השכנים היו עוזבים תמורת 10%+. אמא שלי לא תעבת בצע. היא ממש בשימחה רוצה מאוד לעזוב תמורת פיצוי הולם. ובשטח של הבניין והבניינים הסמוכים אפשר לבנות כמה מגדלים עם שטח ירוק נרחב.

30
סטודנט מב"ש
  • 18:38
  • 06.02.12

שמולי מנצל את הסטודנטים לבנות קריירה פוליטית.

29
דני דן
  • 18:33
  • 06.02.12

במקום לפתור את בעית הדיור, מבזבזים את הזמן על קריטריונים. לבן אדם ממוצע
(לא מסכן) אין יכולת לרכוש דירה ללא עזרת ההורים. זה שורש הבעיה ולזה לא מוצאים פתרון, כי הממשלה לא מוכנה לוותר על מיסי נדל"ן , כי הנגיד מפחד ממפולת של הלוים והבנקים. על זה שמולי צריך להלחם. הקריטריונים זה פתרון לקומץ, צריך להלחם על זה ברמת העקרון. אבל גם אם הקריטריונים יהיו רק לטובת החילונים כמה יהנו מיזה ? מתי מעט ומה עם הרוב הדומם- מי יפתור לו את הבעיה? שמולי אתה סטודנט נכון ,180 מעלות מדבר אליך , אז נוע.

28
האשית שלך בעייתית
  • 18:23
  • 06.02.12

26
תודה לכם שאתם עדיין ממשיכים
  • 17:38
  • 06.02.12

אם תביטו אחורה, תראו מיליונים מאחוריכם. הממשלה לא עושה כלום בשביל העם שלה חוץ מלחלוב אותו!

25
דורון
  • 17:37
  • 06.02.12

החלק הארי של הציבור נדפק יום יום מהשיטה אבל חושב ומאמין שהשיטה עובדת לטובתו. כל מערך החיים שאנו נחשפים אליו בנוי על מנת לבצע לציבור שטיפת מוח שמטרתה הנצחת השיטה הקיימת. האקדמיה, המדיה העיתונות, פקידות האוצר (שעוברת תהליך אינדוקטרנזציה במהלך לימודי הכלכלה) כולם כולם מוכוונים על מנת שנמשיך להאמין בעגל הזהב. הסגידה וההתרפסות בפני ההון היא חלק בלתי נפרד מחיינו. הדרך היחידה לשבור את המעגל היא ליצור מערכות של בלמים ואיזונים לכוחו ההון וזה יכול להתבצע רק על ידי הגברת כוחם של העובדים על ידי התארגנות יצירת ועדי עובדים ויצירת גופים מיצגים גדולים כגון הסתדרויות העובדים וצבירת כח פוליטי שיצור משקל נגד מול ההון ושלוחיו באוצר.

24
מודרניסט .
  • 17:17
  • 06.02.12

באמת לא מצליח להבין, שמולי? המחאה היתה עממית, ואז נקברה בידי חבורת בולשביקים זעירה שניסתה לנצל את הזעם הציבורי לשם פוטש ברחוב. אם תקימו אוהלים הם יפונו. נגמר המשחק הזה. זוכרים את ה"ועדה האלטרנטיבית"? את חוצפתה המבחילה של ליף כלפי ראש הממשלה הנבחר? את האופן המצחין בו גירשו בריוניכם חברי כנסת מכהנים בקללות ויריקות? ואתה עוד מאיים עלינו? פחחח.

23
הכל בוער והשמולי לא בראש שלנו
  • 17:14
  • 06.02.12

22
ניר
  • 16:54
  • 06.02.12

הינך אנרכיסט שאינ ו מייצג את ציבור הסטודנטים..

21
רונאלדיניו
  • 16:54
  • 06.02.12

עכשיו נהיית גיבור?!?!

20
18
סמי פלייסטיישן
  • 16:32
  • 06.02.12

למה בזה לא מטפלים?
למה שכירים בחברות פרטיות לא מקבלים העלאת שכר מדי שנה? המעסיקים במשק שוחקים את כושר ההשתכרות בעוד יוקר המחייה במשק עולה. זו הבעיה המרכזית ובה יש לטפל.

  •  
    ערן
    • 18:17
    • 06.02.12

    הוקמה לפני שנה וועדת הריכוזיות, והיא תציג את מסקנותיה בקרוב, לעומת זאת לגבי הדיור, הממשלה זורה חול בעיני הציבור שנים רבות ומתקצבת גופים לא יצרניים, מה שגורם, בין השאר, לשחיקת השכר שלך

17
קורת גג
  • 16:23
  • 06.02.12

זה תרגיל הטעייה. קורת גג צריכה להיות נגישה וברת השגה לכל אזרחי המדינה ללא הבדל דת, גזע ויכולת השתכרות.
אל תתנו לתכמנים למעלה לבלבל אותכם ולסכסך ביננו. המדינה שייכת לכל אזרחיה ולא רק לעשירים.

16
יואב
  • 16:21
  • 06.02.12

זהו זה - הופכים את השולחן על הממשלה !!!
דיי ל"שקשוקה " שביבי עושה מהציבור העובד . זה ניגמר !!!
הכלים עומדים להתהפך על המדינה !!!
דיור , מזון אלו הם קריטריונים בסיסיים - אנשים לא צריכים להיות עבדי משכנתא בשביל הטייקונים(ראו אריסון, שטראוס ועוד ..) - הכל קשור בהכל .
יש רשימה מוכנה - וזה עומד להתפרץ או לייתר דיוק זה יתפרץ ללא ספק .

15
רז
  • 16:13
  • 06.02.12

על זה שאין פה סיכוי לקחת משכנתא הגיונית.
על זה שבמקום להוסיף קרונות \ לשפר את הרכבות, בועטים את החיילים שלנו החוצה.
על זה שחרדי מחמם כסא כל חייו ובתור מתנה בונה בית על חשבון המשכורת שכולנו משלמים לו.


על כל אלה, הארץ תבער.

14
משה
  • 16:11
  • 06.02.12

עושה נזק לליכוד

10
שמוליק
  • 15:57
  • 06.02.12

שמולי - עזוב אותם. מחר נוציא לרחובות יותר מהקיץ הקודם. לא ספרו אותנו
אולי מחר כן יספרו אותנו כשלפיד בפתח. הפעם נדאג גם להעיף את פישר המנפח חזרה מהיכן שהגיע.

09
רמי
  • 15:57
  • 06.02.12

לן היתה בגולם הזה טיפה של צניעות, היה עוזב את העיסוק הציבורי ונכנס לגור במערה בגליל משך 20 שנה.

07
איציקבן
  • 15:53
  • 06.02.12

מה הקישקוש הזה,הבחור רוצה להתבלט על חשבון הסטודנטים בכספי איסטא שנועדו לרווחתם ולא לפוליטיקה אישית,נראה לי שבמקום ללמוד(תואר שני?) הוא מנסה לבנות קריירה פוליטית ובמדינת הגמדים של הריאליטי בטלוויזיה הכל עובר

06
לוקו22
  • 15:52
  • 06.02.12

לא יתכן שדירה בישראל במונחי כושר קנייה תעלה פי שתיים יותר מכל העולם.
צריך לפתור את הבעיה מהשורש ולא לשים פלסתר ולהגיד עכשיו אין סרטן.

03
רונן
  • 15:43
  • 06.02.12

אבטלה סמוייה ,לך לעבוד יא עצלן

02
אריאל
  • 15:42
  • 06.02.12

כך גם עם החיזבלה. אידאלים של אשכנזים

הפופולריות במחאת האוהלים
תגיות נבחרות
הצעות מיוחדות