המחאה הגיעה לבני ברק: "לכולם אותן בעיות, עם כיפה או בלי"

(עדכון) עשרות מפגינים התקבצו הערב בכניסה לעיר ומחו נגר יוקר המחיה ושליטת בעלי ההון במשק הישראלי תחת המסר של שילוב חילונים וחרדים במאבק החברתי

המחאה החברתית הגיעה הערב לראשונה לבני ברק: עשרות מפגינים התקבצו הערב בכניסה לעיר בני ברק, ליד מכון מור, ומחו נגר יוקר המחיה ושליטת בעלי ההון במשק הישראלי. ההפגנה כללה מסר של שילוב ידיים בין חילוניים לחרדים במאבק החברתיים, ועלו בה קריאות להימנע משיסוי של אוכלוסיות זו בזו שמסיטות את הדיון הציבורי מהבעיות העיקריות בחברה הישראלית.

המחאה המשותפת מגיעה לאחר שאחד ממנהיגי המחאה החברתית בקיץ האחרון, יו"ר התאחדות הסטודנטים איציק שמולי, בחר להתמקד בתקופה זו במאבק לשוויון בנטל ולהעברת חוק לגיוס חרדים. לפני כשבועיים התקיימה הפגנה גדולה שבה נטלה חלק התאחדות הסטודנטים, בקריאה לגיוס חרדים.

בהפגנה בבני ברק הערב נכחו פעילי המחאה החברתית, בהם דפני ליף ואיציק אלרוב, לצד תושבי העיר בני ברק. המפגינים נשאו שלטים שעליהם נכתב "די להפרד ומשול", "חרדים וחילוניים מסרבים להיות אויבים" ו"כולנו חרדים מבעלי ההון".

"המדינה שלנו קורסת פנימה בגלל שאזרחים לא מפסיקים להיות משוסעים אחד בשני, והתקשורת מכל צדדי המתרס אומרת 'הם הבעיה שלכם'", אמרה בהפגנה דפני ליף. "שהנהגה כוחנית של כל סקטור עושה שימוש ציני בבני האדם כשהם צריכים לשרת אותם, וזה לא ישתנה אם אנשים לא יתחילו לעצב את המסר בעצמם ולא יפחדו לצאת לרחובות ולהגיד את אשר על ליבם".

הפגנת חרדים חילונים בבני ברק
הפגנת חרדים חילונים בבני ברק
צילום: דודו בכר

מאחורי הקלעים של המחאה בבני ברק נרשמו לא מעט מאבקים בהנהגת המחאה החברתית, ורבים מחו על כך שהמפגינים עושים יד אחת עם החרדים. בפסייבוק כבר היו שמתחו ביקורת חריפה על הבקשה להגיע להפגנה בלבוש הולם.

ליף סיפרה בהפגנה כי "קיבלתי הרבה טלפונים מאנשים מהקהילה שבה אני חיה שמאוד כועסים על כך שאני כאן היום, כי הם בטוחים שהקושי הכלכלי שלהם קשור בכך שיש חלק נרחב מהאוכלוסייה שלא עובד. אחרי שנה מאוד ארוכה אני יודעת שאין צבע אחד של שחור ושזה לא הוגן לשפוט אנשים לפי איזו ידיעה בתקשורת".

איציק אלרוב, חרדי בעצמו שהוביל את מחאת הקוטג', אמר בהפגנה: "כולנו לא מצליחים לגמור את החודש, כולנו נתקלים באותן בעיות - לא משנה אם יש לך כיפה או לא. הדבר הזה הצליח להביא לשינוי עמוק בחברה הישראלית. אם אנחנו רוצים לתפור בעיות נצטרך לשמוע את האחר ולהבין מה גורם לצד השני להתרחק, וזה יביא אותנו לפתרונות ארוכי טווח".

עוברי אורח חרדים שהגיעו למקום הביעו תמיכה במאבק של אנשי המחאה. במקום נוצרו התקהלויות של קבוצות חרדים וחילוניים שניהלו שיחות ערות על מאבקי החרדים-חילוניים בישראל. "גם אני חי מ-2,000 שקל ולא מצליח לגמור את החודש", אמר בנימין בן ישי, חרדי תושב אופקים שעבר במקום והצטרף למפגינים. "צרם לי מאוד שנשמעו קולות כביכול התקציב הדל שאני זה מה שיפתור את הבעיה של המדינה לשיפור המצב הכלכלי, בעיית הדיור, בעיית מקומות העבודה. אני עצמי חי כרגע בחובות".

הוספת תגובה
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

שלח להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

שלח סגור להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
הצג את כל התגובות פתוחות
33
מישקפופר
  • 00:12
  • 15.07.12

הלך הזרזיר אצל העורב

32
דניאל
  • 12:02
  • 14.07.12

מה לעזלזל שר האוצר וביבי עושים לשיפור המצב הכלכלי של האזרח שבקושי מצליח להתקיים
ממשכורת עלובה,ומה הם מספרים על ירידה באבטלה כאשר על כל גוב עלוב מתמודדים 3000 אנשים ובשכר עלוב,מה יש להם לספר לאקדמאים עובדי קבלן שאחרי שנה מפוטרים ללא הסבר וללא שום זכויות או הגנה והכל מגובה בחוקים והכל כדי לגרום לכמה שפחות אנשים לקבל פנסיה בעתיד.
ולמה בתי חולים נראים כפי שהם נראים,וטייקונים גוזלים מיליארדים
מחסכונות הציבור ואין קול ואין עונה.ומכללות בשכר לימוד של 35000 שח בשנה פורחות כמו פטריות כי אף אחד לא יכול להתקבל לאוניברסיטה הבעייה היא לא הב.מ.וו אלא הציבור
מאס בממשלת הליכוד המנותקת מן העם והמצב וחושבת שיוכלו למשוך עוד
קדנציה-נראה לנו שרב הציבור רוצה שינוי דחוף.כי מלבד כחלון שהציג קבלות,ישראל כץ שמזיז דברים
וחבר הכנסת שאמה שלפחות מנסה לסייע -כולכם פשוט סתם.ואל תנפנפו בגרעון,תעשו שעורי בית ותלמדו מממשלות יציבות שמחוקקות חוקים שמביאים לכך שכולם משלמים מס הכנסה ולא רק שכירים. ועם כל הכבוד לשר האוצר
אנחנו עדיין מדינה ים תיכונית צעירה אז אל תדבר על כלכלה חופשית כי פה עדיין לא אמריקה והאזרח הממוצע מרוויח הרבה פחות ,אבל נדרש לשלם כמו באמריקה.אז אל תתפלאו אם התסיסה תלך ותגבר מנותקים

25
מתן
  • 10:58
  • 13.07.12

אם היו עודף של משרות, אז לא היו משלמים שכר מינימום בכל עבודה, בעלי ההון דואגים למיעוט משרות על מנת שיוכלו לשלם שכר נמוך מאוד לעובדים.

24
יורם מראשון
  • 09:39
  • 13.07.12

לא רוצה גיוס חובה ... הגיע הזמן לצבא מקצועי דרג מסתער בלבד, בשכר מלא ... מי שרוצה ללמוד בישיבה או באוניברסיטה שיעשה את זה על חשבונו ... אפשר לקחת הלוואה מהבנק למימון הלימודים, הלוואה שתוחזר בהמשך ... מדוע המדינה נותנת 100,000 שקל לכולל או לישיבה עבור כל תלמיד ישיבה ...
המדינה מעודדת עוני ... מדוע המדינה מונעת מתלמיד ישיבה לעבוד לפרנסתו ... לא רוצה מתנדבים לשרות לאומי ... שאגיע לבית חולים אני קוצה צוות מקצועי ולא אברכים שיתפללו לעילוי נשמתי ... שהאמבולנס יגיע עם צוות רפואי מקצועי ללא מתנדבים שכל הידע שלהם יתמקד בללטף את ראשי .. די עם השטויות ... המדינה מתקצבת עכשיו חצי מיליארד שקל כדי לעודד 5,000 מתנדבי שרות לאומי ולעודד גיוס לצבא של עוד 1,000 משגיחי כשרות ... מי צריך עוד 1,000 משגיחי כשרות שיעלו 6,000,000 שקל בכל חודש ... 72,000,000 שקל בשנה

18
הפרצוף של שמולי ושפיר נחשף מתי
  • 02:56
  • 13.07.12

17
חרדיהו
  • 01:20
  • 13.07.12

16
אחת העם עוקבת.רק סובלנות תניב פרי!
  • 00:47
  • 13.07.12

איציק ולכל החבר'ה,שהיו. יישר כוח!!! המפלגות,החרדיות הן, שמנציחות בקרב בוחריהם עוני ותלות ומניעת התפתחות אישית ואינטלקטואלית וזאת,כדי להשאירם תלויים בנבחריהם, לתועלתם האישית ומפלגתית. צאו וראו! ילדי אותם נבחרים ומשפחותיהן המורחבות. הם יישלחו ללמוד בבתי ספר הכי יוקרתיים,ישיבות הכי גבוהות! וחיים טובים מאוד או הו!!!אגב גם שם קיים הפרד ומשול בקהילות! הלוואי ושאר המפלגות(ימין ושמאל) היו דואגות כך לבוחריהן בכנסת.

15
אבנר תושב בני ברק לשעבר
  • 23:18
  • 12.07.12

דפני ליף מתאימה להם ומרגישה בבית, היא והחרדים משתמטים מהצבא, מה יש נבלה , לא יכולה לשרת בהתנדבות, תראו איזה קרבית היא בהפגנות. חזרי לכפר שמריהו שמאלנית.

13
מתן תורה
  • 22:27
  • 12.07.12

וההפגנה הזו, בצירוף ה "יוזמה החרדית" לשיתוף בנטל, מבשרות - אני מקווה - תחילתו של שיתוף בין המגזרים. זאתף כפי שנאמר לפני, בניגוד לשיסוי ההדדי שהשביעונו הפוליטיקאים והעסקנים.

12
ממשלה הביתה
  • 21:37
  • 12.07.12

11
פראייר
  • 21:27
  • 12.07.12

חכו ש 30% מתלמידי כיתה א' החרדים יגדלו, יביאו 10 ילדים כ"א, יגבו קיצבאות אדירות, יתרמו כלום לביטחון, לצמיחה ולמיסים - אז תגלו שהעוגה של ילדיכם תקטן עד מאוד וחלקם בה יהיה קטן עוד יותר. את הטייקונים כבר נפרק אבל האנומליה החרדית תפרק את העם - זו הסכנה האמיתית!

05
יפתח שקד
  • 16:00
  • 12.07.12

ומהאזרח שהצביע עבורם בקלפי .
אם אין לאורן פסטרנק דבר נגד החרדים , שלא יפגין אצלם (לא בשלב זה ). תפגינו מול בית ראש הממשלה ומול הבית של ראשי ש"ס ושאר המפלגות החרדיות שבגלל פוליטיקה עלובה ,הם מעדיפים להנציח את העוני והמסכנות בקרב הבוחרים שלהם. הפוליטיקאים החרדים יודעים שככל שהציבור שלהם יותר עני ,ככה הוא יותר תלותי בהם . במקום לצאת נגד הפוליטיקאים ,אתם זורעים שינאה שלא תוביל לכלום חוץ מהתנגדות גוברת ,הסתגרות של האוכלוסיה החרדית וסירוב לשרת .

04
יואב
  • 15:26
  • 12.07.12

הערב ב-19:00 בואו לז'בוטינסקי 7, בני ברק.
רק ביחד ננצח!

03
02
איפה נשמע דבר כזה בעולם תקצוב בטלנים מבחירה במסות כאלה?
  • 15:00
  • 12.07.12

01
רם
  • 14:44
  • 12.07.12

הפופולריות במחאה
תגיות נבחרות
הצעות מיוחדות