בדרך לדיור בר השגה בתל אביב: העירייה החלה בהריסת מתחם שוק העלייה בדרום העיר

במתחם, הגובל בשכונת פלורנטין, ייבנו 147 יחידות דיור ■ 27 מהדירות יהיו בנות 2-3 חדרים ויושכרו לטווח של 10 שנים

>> בימים אלה מתבצעת הריסת מבני שוק העלייה בתל אביב על ידי חברת עזרה וביצרון, ובמקום צפוי להיבנות פרויקט דיור בר השגה.

הרס המבנים החל בימים האחרונים, וצפוי להסתיים בתוך כ-10 ימים, אז תחל הכשרת השטח לקראת הבינוי. חלקו המערבי של השוק, הפונה אל רחוב העלייה, מיועד לשימור ולא ייהרס.

מתחם שוק העלייה
מתחם שוק העלייה
צילום: תומר אפלבאום

עזרה וביצרון - חברה בת של עיריית תל אביב המהווה זרוע ביצועית שלה - מתכננת להקים בשטח של ארבעה דונמים שני בניינים בני 147 יחידות דיור. 72 דירות יהיו בנות 2 ו-3 חדרים, בשטח של 60-80 מ"ר, והן מיועדות להשכרה לטווח של 10 שנים.

בימים אלה עובדים בעיריית תל אביב על מכרז הבנייה לפרויקט, וההערכות הן כי יפורסם בסוף מאי. "לא מדובר רק בהריסה, אלא בהריסה לצורך בנייה שתאפשר לדור הצעיר למצוא את עתידו בעיר", אמר מנכ"ל החברה, אלי גינזברג.

שוק העלייה הוקם בשנות ה-30, והוא שוכן בצמוד לשכונת פלורנטין. המתחם נמצא בבעלות עירונית ומשתרע על שמונה דונמים בין הרחובות העלייה, צ'לנוב, וולפסון ומטלון. במשך 15 שנה פינתה העירייה דוכנים וחנויות שפעלו בשוק תמורת פיצוי. המתחם, שהיה ידוע במשחטות העופות שבו, נהפך ברבות השנים למפגע סביבתי, שמרתפיו שורצים עכברים ונחשים.

באוגוסט 2010 אישרה הוועדה המקומית לתכנון ובנייה של עיריית תל אביב תוכנית שלפיה בגבול רחוב מטלון ייבנה בניין בן תשע קומות, ובגבול רחוב צ'לנוב ייבנה בניין בן שבע קומות. כעת יוצאת תוכנית זו לפועל, אם כי טרם ידוע מה יהיה מפרט הדירות בבניין שדירותיו אינן מיועדות להשכרה. "אנחנו צריכים לדאוג שיזם שייגש למכרז הזה יוכל גם להרוויח", אומר גינזברג. "גם כך הוא נושא במטלה של תחזוק דירות להשכרה במשך 10 שנים, שזו לא משימה פשוטה. תמהיל הדירות הכללי ייקבע כך שיהיה רווחי עבורו". לדבריו, בחלקו של השוק הפונה לרחוב העלייה ייבנה קאנטרי. "מדובר בפנינה לזוגות צעירים", סיכם.

מהחברה נמסר כי "בימים אלה אנו קובעים נהלים שיאפשרו דיור בר השגה לזכאים לכך. הפרויקט יצא לדרך בחודשים הקרובים, אז יתאפשר לזכאים להגיש מועמדותם לשכירת דירה בפרויקט".

הפופולריות בחדשות
תגיות נבחרות
הצעות מיוחדות