שר הכלכלה הטורקי: דרג היחסים הכלכליים עם ישראל הורד למזכיר שני

טורקיה החזירה את הנספח המסחרי מישראל ואמרה, כי עדיין אין פגיעה ביחסים הכלכליים בין המדינות

סוף השבוע בו שגרירות ישראל במצרים עולה באש והשגריר הישראלי במקום מחולץ לישראל מזמן עוד החרפה במשבר הדיפלומטי עם טוריקה. בסופ"ש פורסם בעיתון הטורקי "הוריאט" כי טורקיה הורידה את דרג היחסים הכלכליים עם ישראל לדרגת מזכיר שני, לאחר שהחזירה את שגרירה מישראל.

"הוצאתי צו המורה לנספח הכלכלי לעזוב את תל אביב ולחזור לאנקרה", אמר שר הכלכלה הטורקי, זאפר קלגליאן בתשובה לשאלות עתונאים בפורום העסקים טורקיה-בריטניה. "שר הסחר הטורקי ייוצג בדרג מזכיר שני בתל אביב", הוסיף. לדבריו, בינתיים אין שינוי רב ביחסי הסחר בין המדינות. קלגיאן אמר, כי היקף הסחר עם ישראל ב-2010 הגיע ל-3.7 מיליארד דולר. מהם, יצוא טורקי בסך 1.3 מיליארד דולר ויבוא טוקי ב-1.2 מיליארד דולר מתוך 18 מיליארד דולר יבוא סך הכל.

"טורקיה היא שותפת סחר חשובה לישראל. המצב בין המדינות אינו אשמת הציבור הישראלי אלא של ממשלת ישראל בראשות בנימין נתניהו. ישראל היא בעלת ברית חשובה", הוסיף בהתיחסו לקשרי הסחר בין המדינות.

על פי הוריאט, שציטט את CNN טורקיה, היקף עסקות הנשק בין טורקיה לישראל שהושעו בשבוע שעבר עומד על 2 מיליארד דולר. עם זאת, יתכן כי מדובר בעסקות שכבר בוצעו, כמכירת מטוסים ללא טייס והשבחת טנקים, ומה שנותר אלה בעיקר חובות תחזוקה והדרכה של ישראל. בנוסף בוטלה בשנים האחרונות אפשרות של התמודדות חברות מישראל במיכרזי צבא טורקיה.  

קלגיאן הוסיף, כי טורקיה צופה צמיחה של 7% ב-2011.

הוספת תגובה
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

שלח להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

שלח סגור להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
הצג את כל התגובות פתוחות
05
Economist
  • 19:51
  • 10.09.11

Get this man out of office.....ASAP

04
משה
  • 16:53
  • 10.09.11

טורקיה היא מדינת אויב וכל ההתנהלות של ישראל ניראת במיקרה הטוב פתאטית. זו הבחירה שלהם ואין טעם להלחם בזה או לשגות באשליות במקום להשקיע אנרגיה בקשר עם הטורקים שמסב לנו נזקים יש לנתק את הקשרים הכלכליים בצורה מסודרת(לאסור על המדינה לבטח שום עיסקה חדשה עם התורכים) כל הניסיון שלנו לשמר את מה שאין כבר מזמן נראה כמו מזוכיזם מיותר

03
ג׳קי
  • 14:53
  • 10.09.11

שהוא כידוע לכם שונא ישראל

02
scout
  • 12:25
  • 10.09.11

Don't sell sophisticated weapon systems to Turkey. It is not a trustworthy ally. Hopefully, it won't become an enemy.

01
האזרח הקטן
  • 11:53
  • 10.09.11

בני משפחתו של ארדואן התנדבו בשנות ה-40 לשרת בגייסות המוסלמים הפאשיסטיים שעזרו לצבא הגרמני ללכוד יהודים בצפון אפריקה,ולהפיץ תעמולה נאצית בתורכיה ולהילחם ברחבי הבלקן נגד פרטיזאניים של טיטו. בשנת 1974 ארדואן כתב וביים מחזה אנטישמי קיצוני בשם MAS KOM YA ההצגה הורדה מהבימות מחשש שזה יגרום להוצאת המפלגה שהוא היה חבר אל מחוץ לחוק,המחזה הזה מתאר את היהודים בדיוק כפי שהיטלר תיאר במשנתו ובנאומיו. בשנות ה 70 וה -80 ארדואן חבר למסדר מוסלמי קיצוני בשם נקשיבנדי שדוגלת בג`יהאד עולמי,הוא הצהיר לא פעם שמטרתו בהשמדת מדינת ישראל. ארדואן היה ראש הממשלה הטורקי הראשון שאפשר גיוס כספים לחאמאס ב 1988 ארדואן נשלח למאסר של 10 חודשים בגלל פעילות קיצונית והסתה כנגד המערב והיהודים. ארדואן הודה יותר מפעם אחד שלולא תמיכתה של ארצות הברית הוא היה כבר מזמן מתגייס לחיסולה של ישראל.

הפופולריות בחדשות
תגיות נבחרות
הצעות מיוחדות