שלמה נחמה מעביר את הסיכון בשותפות חיפושי הנפט החדשה שלו לציבור

40 מיליון שקל מתמורת ההנפקה ילכו לפרעון הלוואה שהעמידה חברת החיפושים לאלומיי קפיטל

בשבועות הקרובים תנסה חברת חיפושי הנפט החדשה של שלמה נחמה, להנפיק עצמה בבורסה, כפי שפורסם לראשונה ב-TheMarker. אלומיי חיפושי נפט, החברה הבת של אלומיי קפיטל הנסחרת בארה"ב תנסה לגייס עד 75 מיליון שקל ביחידות השתתפות ובאופציות. מתשקיף החברה עולה שוב עד כמה יזמי הגז הישראלים המבצעים בשנים האחרונות הנפקות של חברותיהם בבורסה בצורת שותפויות מוגבלות, כמעט ולא נוטלים עליהם כל סיכון.

הדבר הראשון שייעשה לאחר שתתבצע ההנפקה לציבור יהיה להשיב לאלומיי קפיטל 11 מיליון דולר שהיא העמידה לא כהלוואת בעלים ללא ריבית בנובמבר האחרון, אם אפשר בתשלום אחד.

שלמה נחמה
שלמה נחמה
צילום: תומר אפלבאום

בכך למעשה עובר הסיכון מכתפיו של נחמה באמצעות אלומיי לכתפי המשקיעים שישתתפו בהנפקה ומכאן כבר אפשר להתחיל רק להכניס כסף פנימה. בחישוב גס, החברה האם אלומיי עשויה לשלשל לכיסה כ-6 מיליון שקל עוד ב-2012 (1.65 מיליון דולר), וזאת אחרי שכיסתה את הסיכון. למרות זאת, חשוב לציין כי אלומיי קפיטל התחייבה לרכוש עד 20% מתמורת ההנפקה - בין 15-12 מיליון שקל, אבל זאת לא בחינם, אלא תמורת מניות ואופציות.

האפשרות הזאת נעוצה במבנה המשפטי של שותפות מוגבלת, שהינה שונה מחברה רגילה בע"מ. רוב חברות החיפושים הנסחרות בבורסה (למעט close שמן נתוני המסחר המלצות אנליסטים הרשמה לנתונים בזמן אמת חדשות חברה הוסף לתיק אישי   נתונים גרפים עבור שמן לגרף ניתוח טכני שמן , close הכשרה אנרגיה נתוני המסחר המלצות אנליסטים הרשמה לנתונים בזמן אמת חדשות חברה הוסף לתיק אישי   נתונים גרפים עבור הכשרה אנרגיה לגרף ניתוח טכני הכשרה אנרגיה , close גוליבר אנרג`י נתוני המסחר המלצות אנליסטים הרשמה לנתונים בזמן אמת חדשות חברה הוסף לתיק אישי   נתונים גרפים עבור גוליבר אנרג`י לגרף ניתוח טכני גוליבר , close אייפיסי אפ 3 נתוני המסחר המלצות אנליסטים הרשמה לנתונים בזמן אמת חדשות חברה הוסף לתיק אישי   נתונים גרפים עבור אייפיסי אפ 3 לגרף ניתוח טכני ואיי.פי.סי ) הן שותפויות כאלו. לשותפות מוגבלת בניגוד לחברה, אין מניות, אלא יחידות השתתפות כך שהמחזיקים נחשבים שותפים לכל דבר בחברה, בדומה לקרן. ייחוד נוסף הוא כי השולט בשותפות הוא ה"שותף הכללי", בדרך כלל חברה בע"מ, הזכאית לדמי ניהול והטבות אחרות ושולטת בשותפות ללא קשר לאחוזי האחזקה שלה בשותפות. הבעיה היחידה של השותף הכללי הוא הצורך להשיג רוב כדי להעביר החלטות מסויימות הדורשות את אישור האסיפה הכללית.

במקרה של אלומיי, התגמולים של השותף הכללי כוללים: דמי ניהול חודשיים של 35 אלף דולר, "תמלוג על" (זכאות לאחוז קבוע מתוך ההכנסות לפני ניכוי הוצאות) של 10% מכל נכסי גז או נפט שתמצא החברה, ו-7.5% מכל הוצאות החיפוש שהשותפות תוציא. כמו כן, במקרה של הנפקה של מעל חצי מיליון דולר, יהיה השותף הכללי זכאי לתשלום של 40 אלף דולר נוספים - לא כולל מע"מ. בשנה הקרובה צפוי לצאת לדרך קידוח יצחק, בעלות של כ-80 מיליון דולר, כך שהשותף הכללי יהיה זכאי לתשלום של 1.2 מיליון דולר. בסך הכל, בשנה הקרובה עשויה לקבל החברה האם אלומיי קפיטל 1.65 מיליון דולר, עוד לפני מציאת גז או נפט. אגב, אחוזי תמלוגי העל שגובה השותף הכללי נחשבים גבוהים במגזר.

אלומיי קפיטל משקיעה בתחומי האנרגיה והתשתיות, בעיקר באיטליה ובישראל, ונסחרת בבורסת AMEX בארה"ב. ההשקעות של אלומיי כוללות כמה חוות סולאריות, ואחזקה בתחנת הכוח דוראד באשקלון. החברה הבת שהיא מתעתדת להנפיק מחזיקה 20% ברישיון חיפושי הנפט יצחק, יחד עם אדירה (60%) ובראונסטון הקנדית (15%). ברישיון קיים פוטנציאל ל-79 מיליון חביות נפט.

אלומיי מציעה עד 250 אלף אגדים, הכוללים יחידות השתתפות ו-3 סדרות אופציה. ההנפקה תתבצע בשיטה הדומה להנפקת הזדמנות ישראלית של הלמן אלדובי בקיץ 2010: המזמינים בהנפקה יקבלו יחידות השתתפות, יחד עם 2 סדרות אופציות הניתנות למימוש מיד לאחר ההנפקה. את ההנפקה תוביל כלל חיתום, ובקונסורטיום החתמים ישתתפו גם גופי החיתום של לידר, אקסלנס, דש איפקס וברק קפיטל.

הפופולריות בחיפושי גז ונפט
תגיות נבחרות
הצעות מיוחדות