אנלייט אנרגיה השלימה גיוס של 42.5 מיליון שקל לפרויקטים סולאריים

החברה, שבבעלותה המלאה 28 פרויקטים סולאריים, תיעזר במימון של כ-150 מיליון שקל מבנק דיסקונט לשלושת המתקנים החדשים

חברת האנרגיה המתחדשת close אנלייט אנרגיה מתחדשת בע”מ נתוני המסחר המלצות אנליסטים הרשמה לנתונים בזמן אמת חדשות חברה הוסף לתיק אישי   נתונים גרפים עבור אנלייט אנרגיה מתחדשת בע”מ לגרף ניתוח טכני אנלייט אנרגיה , שבשליטת קבוצת יורוקום (44%) ומשפחת ויל (21%), מסכמת צעד נוסף בדרך להקמת שלושה פרויקטים סולאריים חדשים בעלות כוללת של כ-200 מיליון שקל. החברה דיווחה הבוקר (א') כי השלימה ביום חמישי האחרון את השלב הציבורי בהנפקת איגרות חוב בהיקף כולל של 42.5 מיליון שקל. החברה גייסה בשלב זה כ-8.5 מיליון שקל, כשהיא נהנית מביקושי יתר של 17%.

לפני כשלושה שבועות נערך השלב המוסדי של ההנפקה בו גויסה יתרת הסכום. החברה הציעה איגרות חוב (סדרה א') צמודות לממד, במח"מ של 3.87 שנים ובתשואה אפקטיבית של 8.36%. חתמי ההנפקה, שהזרימו כ-60% מההזמנות לרכישת אג"ח (20 מיליון שקל), סייעו לחברה לסיים את ההנפקה בהצלחה. בשל ביקושי היתר שנרשמו, התשואה האפקטיבית על האג"ח ננעלה ברמה של 7.64%. ההנפקה נערכה בהובלת פועלים אי.בי.אי, ובהשתתפות דש אייפקס, close דיסקונט נתוני המסחר המלצות אנליסטים הרשמה לנתונים בזמן אמת חדשות חברה הוסף לתיק אישי   נתונים גרפים עבור דיסקונט לגרף ניתוח טכני בנק דיסקונט , גיזה וברק קפיטל.

אנלייט עוסקת בייזום, מימון והקמת פרויקטים לייצור חשמל מאנרגיה מתחדשת. את תמורת ההנפקה שהשיגה מייעדת החברה להקמת שלושה פרויקטים סולאריים חדשים ("אשכולות פרויקטים"), כשכל אחד מהם בעלות של 65 מיליון שקל (סה"כ כ-200 מיליון שקל). את מרב הסכום לפרויקטים (80% מעלות מתקן אחד) יעמיד בנק דיסקונט כהלוואת "נון ריקורס" (ללא זכות חזרה ללווה), כאשר היתרה תגיע מהנפקת החוב שבוצעה, במסגרת השקעת הון עצמי.

קודם לבנק דיסקונט ולגיוס האג"ח, העמיד close פועלים נתוני המסחר המלצות אנליסטים הרשמה לנתונים בזמן אמת חדשות חברה הוסף לתיק אישי   נתונים גרפים עבור פועלים לגרף ניתוח טכני בנק הפועלים לאנלייט אשראי בהיקף של 39 מיליון שקל לפרויקטים סולאריים. במסגרת הסכם "ברקת", אושר אשראי בהיקף של 17 מיליון שקל להקמת 26 מתקני ייצור חשמל עד 50 קילו-ואט; ובמסגרת הסכם "אודם" העמיד הבנק מסגרת אשראי של עד 22 מיליון שקל לצורך הקמה של עד 40 מתקני ייצור חשמל בטכנולוגיה פוטו-וולטאית בהספק של עד 50 קילו-ואט כל אחד.

עד כה הקימה אנלייט 28 פרויקטים (בבעלותה המלאה) שחוברו לרשת החשמל בהספק של 1.3 מגה-ואט ובהספק מצטבר של 23.9 מגה-ואט לפרויקטים הנמצאים בהליכי רישוי ופיתוח. לחברה גם חלק ב-26 מפרויקטים סולאריים נוספים, שבהם ההספק המותקן הינו 1.3 מגה-ואט, ובהספק מצטבר של 28.3 מגה ואט. צבר ההזמנות של החברה לשנים הבאות, ממתקנים שבשליטתה המחוברים לרשת החשמל, ומתקנים בשליטתה, אשר קיבלו את כל היתרי ההקמה ואת האישורים לכניסה למכסות הייצור - הסתכם בסוף מארס ב-96.2 מיליון שקל.

ברבעון הראשון של 2011 הפסידה אנלייט 1.5 מיליון שקל במחזור של 4.5 מיליון שקל. ההון העצמי של החברה נכון לסוף מארס הינו כ-34.3 מיליון שקל. החברה נסחרת בשווי של 71 מיליון שקל, לאחר עלייה של 59% ב-12 החודשים האחרונים.

הוספת תגובה
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

שלח להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

שלח סגור להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
הפופולריות בשוק ההון
תגיות נבחרות
הצעות מיוחדות