איילון: "עונת דו"חות כספיים מהסרטים בארה"ב; הפרחים לתפוח הענק"

האסטרטג הראשי של קבוצת איילון, יניב פגוט: "70% מהחברות במדד ה-S&P500 היכו את תחזיות האנליסטים; מניית אפל וסקטור הפיננסים מושכים את הכלכלה האמריקאית לקצב צמיחה שנתי טוב של 2.5%"

300 חברות מתוך חברות מדד ה-S&P500 דיווחו עד ליום שישי האחרון את תוצאותיהן הכספיות לרבעון הראשון של שנת 2012 וניתן לומר כי עד כה מדובר בעונת דו"חות משובחת. 70% מן החברות היכו את תחזיות האנליסטים הממוצעות, 11.3% עמדו בתחזית הרווח הממוצעת ואילו רק 18.7% מהחברות החמיצו את ממוצע תחזיות האנליסטים.

יניב פגוט
יניב פגוט
צילום: טואג אייל

שיעור הצמיחה המשוקלל ברווחי הפירמות המדווחות עומד על 5.9%, זאת בהובלת סקטור הפיננסים (23.5%) אולם סקטור זה מציג את הצמיחה הנמוכה ביותר בהכנסות (2.4%),וכן סקטור התעשייה (14.4%) וסקטור טכנולוגיית המידע בהובלת אפל (10.7%).

האסטרטג הראשי של קבוצת איילון, יניב פגוט, כותב כי "כ-68% מהחברות מדווחות על שורת מכירות הטובה מן התחזיות אל מול ממוצע של 63% הכאת שורת ההכנסות בשמונת הרבעונים האחרונים. בסך הכול, עד כה הכו החברות את תחזית ההכנסות הרבעונית ב-4.8%. אנו מייחסים משקל רב לעובדה כי החברות מצליחות להגדיל את עוגת המכירות בצורה נאה ולא רק להשיג את הגידול ברווח באמצעות התייעלות ויעילות מבורכת. ראוי לזכור כי בסיום הרבעון הראשון העריכו תחזיות האנליסטים המשוקללות כי רווחי החברות במדד יוותרו ללא שינוי אל מול הרבעון המקביל ולפיכך תוצאות החברות עד כה יוצאות דופן בעוצמתן".

|תחזיות הרווח המצרפיות המשוקללות של חברות המדד לרבעונים הבאים בשנת 2012 ביחס לרבעונים המקבילים בשנת 2011 מניחה כי רווחי החברות יצמחו ברבעון השני ב-7.3%, ברבעון השלישי ב-4.7% ואילו ברבעון הרביעי של השנה יצמחו רווחי החברות המצרפיים ב-16.1%. מדובר במומנטום רווחיות יוצא דופן המסביר במידה רבה את עוצמת מדדי המניות על אף האתגרים הגלובליים. בשבוע הקרוב ידווחו 116 חברות הנכללות במדד ה- S&P500 וצמד חברות הנכללות במדד הדאו ג'ונס, מדובר על שבוע "עסיסי" אחרון בעונת הדו"חות הנוכחית ולאחריו יבוא המלקוש של עונת הדו"חות הרבעוניים הנוכחית".

הפרחים לתפוח הענק

לדברי פגוט, "השבוע זינק קצב הצמיחה הרבעוני המצרפי של החברות במדד בעיקר אודות לדו"חות אפל אשר שוב הכתה בלא פחות מ- 22% את תחזית הרווח הממוצעת. אפל עצמה אחראית לכך כי רווחי סקטור טכנולוגיית המידע במדד זינקו מקצב של 5.5% בשקלול מצטבר בשבוע שעבר לקצב משוקלל מצטבר של 10.7%. זוהי הוכחה כמותית פשוטה נוספת להשפעה הענקית של מנית אפל על מדד הטכנולוגיה על הסיכוי והסיכון הגלום בכך.

צילום: בלומברג

"חברת אפל הכתה לא רק את תחזית הרווח אלה גם את התחזיות בשורת ההכנסות בכ-6%. מכירות חזקות מהצפוי של מכשיר האייפון בהיקף הגבוה בכ-3 מיליארד דולר מן התחזיות הרבעוניות היוו את ליבת ההפתעה לטובה בדו"חות הרבעוניים. תחזיות האנליסטים הנוכחיות להכנסות החברה ברבעון השני של השנה גורסות כי מכירות האייפון ירדו ל-19.4 מיליארד דולר אל מול רמת מכירות רבעונית של 22.7 מיליארד דולר ברבעון הראשון של השנה וכן סך הכנסות החברה ברבעון השני של השנה תתכווצנה לרמה של 38 מיליארדי דולרים אל מול רמה של 39.3 מיליארדי דולרים ברבעון הראשון של השנה. לא נופתע עם האנליסטים יעדכנו את תחזיותיהם כלפי מעלה על מנת להדביק את המרוץ אחר הביצועים יוצאי הדופן של החברה. במידה ואכן כך יהיה הרי הדבר ישפיע לחיוב על תחזית הצמיחה של רווחי החברות במדד ברבעון השני של השנה ויספק דלק נוסף למניה ולמדדי הרלוונטיים".

שבוע מאקרו אינטנסיבי בארה"ב ולקינוח נתוני התעסוקה

שבוע המסחר ייפתח עם פרסום נתוני ההכנסה וההוצאה האישית בארה"ב אשר צפויים לעלות ב-0.3% ו 0.4% בהתאמה קרי ההוצאות עולות בקצב גבוה מן הכנסות זאת על חשבון החיסכון האישי. ביום שלישי יפורסמו נתוני ההוצאה על בנייה אשר צפויים להציג צמיחה חודשית של 0.4% אל מול התכווצות בשיעור של 1.1% בחודש קודם. עוד יפורסם ביום שלישי נתוני מכירות הרכבים והמשאיות הקלות אשר צפויים להציג מגמה חיובית של גידול מתון בקצב המכירות בתעשיית הרכב האמריקנית וקצב מכירות שנתי של 5.3 מיליון רכבים ו-5.8 מיליון משאיות. ביום רביעי יפורסמו בקשות המשכנתאות השבועיות יחד עם הזמנות מפעלים אשר צפויות להציג ירידה של 0.6% לאחר זינוק של 1.6% בחודש שחלף, מלאי המפעלים צפוי להציג גידול של 0.6%. ביום חמישי יתפרסם סקר התעסוקה ADP אשר צפוי להציג צמיחה של 200,000 אלפי משרות חדשות בחודש אפריל וכן יתפרסם נתון היצרנות של המשק האמריקני לרבעון הראשון של השנה לפיו ירדה היצרנות של המשק ברבעון זה ב-0.2% לאחר זינוק ביצרניות בשיעור של 0.9% ברבעון האחרון אשתקד3%.

כלל הנתונים השבועיים מהווים רק מנת ביניים לנתון התעסוקה החודשי אשר צפוי להציג סטטיות ברמת האבטלה במשק האמריקני - שיעור אבטלה חודשי של 8.2% ותוספת של 178 אלפי משרות בסקטור הלא חקלאי. השכר לשעה וכן שעות העבודה השבועיות הממוצעות צפויים להיוותר ללא שינוי. האכזבה מנתון התעסוקה החודשי הקודם עדיין טרייה ואכזבה חודשית נוספת עלולה לפגום בצהלת "השוורים".

לדברי פגוט, "אנו מעריכים כי הנתונים הכלכליים המשופרים בארה"ב יימשכו בשבועות הקרובים וישקפו בצורה טובה את השילוב בין השיפור בנתוני הצריכה הפרטית בארה"ב, שיפור הנובע בין השאר מעלייה באמון הצרכנים וכן התוצאות המשופרות של התאגידים האמריקנים. בהינתן יציבות כלכלית באירופה אנו סבורים כי כלכלת ארה"ב תצעד קדימה ותצמח בקצב שנתי ממוצע של 2.5%, קצב זה הינו קצב נאה בעולם בו כלכלת אירופה מצויה במיתון ושווקים מתעוררים מרכזיים חווים האטה בקצב הצמיחה הכלכלי.

"אנו חוזרים ומכוונים זרקור לעברם של תשואות החוב הממשלתיות אשר חזרו לרמתן הנמוכה ומעריכים כי תשואות אלו אינן ברות קיימא בהינתן יציבות באירופה והמשך גל נתוני המאקרו כלכלה האמריקנים המשופרים. אנו מצויים בשלהי ה-TWIST של הבנק המרכזי האמריקני על עקום התשואות וללא תוכנית הרחבה כמותית נוספת בחודשים הקרובים והדבר מהווה נקודת סיכון מפני עליית תשואות בחוב האמריקני ארוך הטווח אשר יידרש לאתר ביקושים חלופיים לידיים החזקות של הבנק המרכזי האמריקני".

הוספת תגובה
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

שלח להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

שלח סגור להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
הפופולריות בשוק ההון
תגיות נבחרות
הצעות מיוחדות