"מה אני צריך את נוחי דנקנר על הראש"

להמלצות ועדת הריכוזיות מצפה דרך ייסורים בכנסת

המלצותיה של ועדת הריכוזית הן רק ההתחלה. להמלצות מצפה דרך ייסורים במסדרונות הפוליטיים: תחילה, הן טעונות את אישורה של הממשלה, ואחר כך את חותמת הכנסת. ספק אם ההמלצות יאושרו במושב הקיץ של הכנסת, עד סוף יולי, כפי שמבקש ראש הממשלה בנימין נתניהו - בייחוד אם ריח הבחירות באוויר יגבר. ייתכן שיאושרו בנוסח מסורס.

צילום: אמיל סלמן

הטייקונים, המעוניינים למסמס ואף לטרפד חלק מההמלצות, יודעים כיצד להגיע אל הפוליטיקאים, הן בפנייה ישירה והן באמצעות סוללת הלוביסטים המתרוצצת בכנסת. השרים והח"כים יוצפו בהסברים על "ההשלכות המסוכנות" של ההמלצות ועל כך שהן "קשות ליישום" ו"יפגעו בחברות".

ועדת הכספים צפויה לדון ברוב ההמלצות. יו"ר הוועדה, ח"כ משה גפני (יהדות התורה), מרבה להכריז כי הצעה שמגיעה לוועדה לעולם אינה יוצאת ממנה באותו הנוסח שבו הוגשה. הדבר נכון שבעתיים לגבי המלצות ועדת הריכוזיות, מאחר שח"כים אינם צפויים לקבלן כלשונן.

הם הרי צופים אל הפריימריס במפלגותיהם וזקוקים לתרומות של אילי ההון. אלה הצפויים להיפלט מהכנסת פוזלים למשרה נחשקת במגזר העסקי, ומצד אחרים רבים הכיסא חשוב יותר מהמאבק בריכוזיות. היטיב לתאר זאת ח"כ מהליכוד, שאמר אתמול: "מה אני צריך את נוחי דנקנר על הראש שלי כעת? כשקיימת אי-ודאות לגבי מועד הבחירות, ח"כים לא ירצו להרגיז קבלני קולות ופעילים מרכזיים שיגנו על טייקונים המעסיקים אותם".

לאותו חבר כנסת הספיקו הלחצים שהפעילו אשתקד פעילי ליכוד בדרום, שחלקם עובדים במפעלי ים המלח, נגד פגיעה בהטבות המס לחברה ולחברה האם, כימיקלים לישראל.

שר האוצר יובל שטייניץ הצליח לבסוף לצמצם את הטבות המס למפעלי ים המלח, אבל המציאות כיום שונה בעוד שכיום הח"כים מתכוננים לבחירות. למרות תביעות שהשמיעו אתמול חברי כנסת להחמיר את המלצות ועדת הריכוזיות, לא מן הנמנע שיהיו חברי כנסת שיפעלו דווקא לחליש אותן.

מכשול נוסף הוא האי-בהירות באשר לעתידה של מפלגת הליכוד. נתניהו הגיש את מועמדותו לתפקיד יו"ר נשיאות הליכוד, כדי למנוע החלטה שלפיה הרכב הרשימה לכנסת ייקבע על ידי מרכז המפלגה.

נתניהו דורש כי מתפקדי המפלגה הם שיקבעו את הרשימה לכנסת, ומקורביו מאיימים שאם דעתו זו לא תתקבל - יפלג את הליכוד. אם הליכוד תתפצל, המלצות ועדת הריכוזיות לא יאושרו בכנסת עד לבחירות. אם לא תתפצל, ספק אם המפלגות האחרות ייתנו לליכוד בראשות נתניהו כתף באישור ההמלצות.

המפלגות החרדיות, ש"ס ויהדות התורה, עסוקות בגיוס החרדים לצה"ל ועשויות להוביל להקדמת הבחירות אף מוקדם מהצפוי. ואביגדור ליברמן? עתידו הפוליטי תלוי בהחלטת היועץ המשפטי לממשלה אם להגיש נגדו כתב אישום. אם ההחלטה לא תהיה לרוחו, מפלגתו ישראל ביתנו עשויה לטרוף את הקלפים, מה שיטרוף את המלצות ועדת הריכוזיות.

גורמי האי-ודאות הרבים רק מדגישים את חשיבותו לחץ ציבורי לאישור ההמלצות. אם הפוליטיקאים יבינו שעמדתם תשפיע על עמדת הבוחר בקלפי, אולי הם ילחמו יותר למען צדק חברתי, ופחות למען הטייקונים.

הוספת תגובה
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

שלח להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

שלח סגור להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
הצג את כל התגובות פתוחות
03
בוזגלו
  • 11:29
  • 23.02.12

מי קבע שדנקנר צריך להשאר במקומו לאחר כל הנזק האדיר שקיים הוא יחד עם עושי דברו. ניתן להרחיקו לפחות מכל החברות שאחזקתו האישית המשורשרת נמוכה מ 50%. בסלקום פרת הדיבידנדים לשעבר שעור אחזקתו האישית המשורשרת היא כ 11.2 אחוז בלבד ולמרות זאת הוא ממנה את כל הדירקטוריון ובנוסף גם את כל חברי ההנהלה. וזו רק דוגמא אחת בקבוצת אידיבי. לכן ילאה הביתה וחסל. כך גם הפוליטיקאים והרגולטורים יפסיקו לשקשק, נותרו עדיין כמה שכאלה, ויעשו את המוטל עליהם. נראה לי שגם הוא כמשקיע "קטן" בחברות אלו יהנה מרמת ביצועים טובה יותר מזו שהוא עצמו הצליח עלק להגשים.

הפופולריות בשוק ההון
תגיות נבחרות
הצעות מיוחדות