אג"ח "המסובכים" צנחו: תשואה של 66% באמפל; אלביט הדמיה ב-51%

גאון בתשואה של 27% ■ אג"ח ה' של אי.די.בי אחזקות ירדה ב-1.5% והתשואה כבר מגיעה ל-12.4% ■ אג"ח ד' של ישראלום איבדה 4.4% ונסחרות בתשואה של 21%

המגמה השלילית בשבועות האחרונים בשווקים העולמיים, ובישראל בפרט, הביאו לירידה בערכן של איגרות החוב הקונצרניות בשוק. במהלך שבעת ימי המסר האחרונים איבדו מדדי התל בונד, המשקללים את שיעור השינוי של איגרות החוב, עד כ-1% - ירידה הנחשבת תלולה בענף. מתחילת החודש איבדו המדדים עד 1.5%.

מה שגרם לירידות החדות באיגרות החוב הם החששות שמשבר באירופה וקיפאון בשוקי האשראי יקשו על החברות המקומיות למחזר חוב ולצאת לגיוסים חדשים. גם התשואות הגבוהות בהן נסחרות איגרות החוב מגבירות את הלחץ, וזאת מאחר שכל הנפקה עתידית תצטרף להיעשות בריביות גבוהות מאוד ותעלה בצורה דרמטית את עלויות המימון.

למעשה, נוצר "מעגל קסמים" שמזין את עצמו: הקושי בגיוס אשראי מעלה את התשואות, ואילו העלייה בתשואות מקשה עוד יותר על יכולות המימון. הבעיה מחריפה במיוחד בחברות האחזקה – שממונפות בצורה גבוהה ונזקקות למחזור שוטף של אשראי.

למרות המגמה השלילית הכללית, ישנן חברות שנאלצות לספוג ירידות חדות בשיעורי האג"ח - ובמיוחד חברות "מסובכות", כאלה הנמצאות בקשיים תזרימיים, הסדרי חוב, מגעים לארגון מחדש של הלוואות בנקאיות וכו'. רובן הגדול נמצא כבר בתשואות דו-ספרתיות המעידות על חוסר אמון המשקיעים בדבר יכולת החברה לעמוד בפירעון החובות.

משה גאון, יו"ר גאון אחזקות
משה גאון, יו"ר גאון אחזקות
צילום: דודו בכר

את הרשימה המפוקפקת הובילו היום איגרות החוב של close אמפל אמריקן נתוני המסחר המלצות אנליסטים הרשמה לנתונים בזמן אמת חדשות חברה הוסף לתיק אישי   נתונים גרפים עבור אמפל אמריקן לגרף ניתוח טכני אמפל אמריקן , חברת האחזקות שבשליטת יוסי מימן. אג"ח close אמפל אמרי אגח ב נתוני המסחר המלצות אנליסטים הרשמה לנתונים בזמן אמת חדשות חברה הוסף לתיק אישי   נתונים גרפים עבור אמפל אמרי אגח ב לגרף ניתוח טכני סדרה ב' צנחו ב-8% והתשואה עלתה ל-66%. אמפל מחזיקה ב-12.5% בחברת הגז המצרית EMG, שסובלת מהפסקות תכופות בהזרמת הגז לישראל עקב פיצוצים בצינור בסיני. נראה שחוסר הוודאות באשר לעתיד הפוליטי במצרים ויכולת חלוקת הדיווידנדים שלה מדאיגים מאוד את מחזיקי האג"ח.

אחריהן ברשימת היורדות היומית נמצאת קבוצת close גאון נתוני המסחר המלצות אנליסטים הרשמה לנתונים בזמן אמת חדשות חברה הוסף לתיק אישי   נתונים גרפים עבור גאון לגרף ניתוח טכני גאון אחזקות , המחזיקה ב-45% ממניות close אייס דיפו נתוני המסחר המלצות אנליסטים הרשמה לנתונים בזמן אמת חדשות חברה הוסף לתיק אישי   נתונים גרפים עבור אייס דיפו לגרף ניתוח טכני אייס דיפו שהודיעה היום כי ההפסד הנקי ברבעון השלישי יסתכם ב-25 מיליון שקל. החברה מגבשת כעת תוכנית הבראה עסקית מקיפה לחברה, שתכלול ככל הנראה גם הסדר חוב. אג"ח close גאון אגח א נתוני המסחר המלצות אנליסטים הרשמה לנתונים בזמן אמת חדשות חברה הוסף לתיק אישי   נתונים גרפים עבור גאון אגח א לגרף ניתוח טכני סדרה א' של גאון ירדו ב-7% כשהתשואה עולה ל-27.2%. אג"ח close אייס דיפו אגח א נתוני המסחר המלצות אנליסטים הרשמה לנתונים בזמן אמת חדשות חברה הוסף לתיק אישי   נתונים גרפים עבור אייס דיפו אגח א לגרף ניתוח טכני סדרה א' של אייס דיפו איבדה ב-2.8% כשהתשואה עולה ל-44%.

יומיים לביטול רכישת close שופרסל נתוני המסחר המלצות אנליסטים הרשמה לנתונים בזמן אמת חדשות חברה הוסף לתיק אישי   נתונים גרפים עבור שופרסל לגרף ניתוח טכני שופרסל על ידי ישראלום, ונראה שגם המחזיקים באג"ח של החברה לא רגועים. אג"ח close ישראלום אגח ד נתוני המסחר המלצות אנליסטים הרשמה לנתונים בזמן אמת חדשות חברה הוסף לתיק אישי   נתונים גרפים עבור ישראלום אגח ד לגרף ניתוח טכני סדרה ד' של החברה, בשליטת מתיו ברונפמן ושולם פישר, איבדו 4.4% ונסחרות בתשואה של 21.5%. בחודשים האחרונים הגיעה כבר התשואה לכ-28%.

יוסי מימן
יוסי מימן
צילום: TheMarker

גם אג"ח של חברת האחזקות close פטרוכימיים נתוני המסחר המלצות אנליסטים הרשמה לנתונים בזמן אמת חדשות חברה הוסף לתיק אישי   נתונים גרפים עבור פטרוכימיים לגרף ניתוח טכני מפעלים פטרוכימיים , באמצעותה מחזיק דיוויד פדרמן ב close בתי זיקוק לנפט נתוני המסחר המלצות אנליסטים הרשמה לנתונים בזמן אמת חדשות חברה הוסף לתיק אישי   נתונים גרפים עבור בתי זיקוק לנפט לגרף ניתוח טכני בזן , רשמו ירידות חדות. אג"ח close פטרוכימים אגח ו נתוני המסחר המלצות אנליסטים הרשמה לנתונים בזמן אמת חדשות חברה הוסף לתיק אישי   נתונים גרפים עבור פטרוכימים אגח ו לגרף ניתוח טכני סדרה ו' ירדו ב-2.6% והתשואה כבר מגיעה ל-34.5%. מפעלים פטרוכימיים נושאת בחוב פיננסי של כ־2 מיליארד שקל מול יתרות נזילות של 266 מיליון שקל בלבד.

אחריהן ברשימת היורדות נמצאות חברות מקבוצת close אידיבי אחזקות נתוני המסחר המלצות אנליסטים הרשמה לנתונים בזמן אמת חדשות חברה הוסף לתיק אישי   נתונים גרפים עבור אידיבי אחזקות לגרף ניתוח טכני אי.די.בי : אג"ח close דיסק השק אגח ו נתוני המסחר המלצות אנליסטים הרשמה לנתונים בזמן אמת חדשות חברה הוסף לתיק אישי   נתונים גרפים עבור דיסק השק אגח ו לגרף ניתוח טכני סדרה ו' של close דיסקונט השקעות נתוני המסחר המלצות אנליסטים הרשמה לנתונים בזמן אמת חדשות חברה הוסף לתיק אישי   נתונים גרפים עבור דיסקונט השקעות לגרף ניתוח טכני דסק"ש איבדה 2.2%, כשהתשואה עולה ל-7.9%. תשואה זו נחשבת לתשואה בטוחה באופן יחסי. לעומת זאת, אג"ח close אידיבי אחז אגח ה נתוני המסחר המלצות אנליסטים הרשמה לנתונים בזמן אמת חדשות חברה הוסף לתיק אישי   נתונים גרפים עבור אידיבי אחז אגח ה לגרף ניתוח טכני סדרה ה' של אי.די.בי אחזקות ירדה ב-1.5% והתשואה כבר מגיעה ל-12.4%.

גם אג"ח close סקיילקס אגח ח נתוני המסחר המלצות אנליסטים הרשמה לנתונים בזמן אמת חדשות חברה הוסף לתיק אישי   נתונים גרפים עבור סקיילקס אגח ח לגרף ניתוח טכני סדרה ח' של close סקיילקס נתוני המסחר המלצות אנליסטים הרשמה לנתונים בזמן אמת חדשות חברה הוסף לתיק אישי   נתונים גרפים עבור סקיילקס לגרף ניתוח טכני סקיילקס , בשליטת אילן בן דב, איבדה 1.8% ונסחרת בתשואה של 12.6%. בתשואה דומה נסחרות גם אג"ח close מירלנד אגח ב נתוני המסחר המלצות אנליסטים הרשמה לנתונים בזמן אמת חדשות חברה הוסף לתיק אישי   נתונים גרפים עבור מירלנד אגח ב לגרף ניתוח טכני סדרה ב' של מירלנד, חברת הנדל"ן שבשליטת אליעזר פישמן.

בדומה למגמה בשבועות האחרונים, גם היום רשמו ירידות חדות איגרות החוב של close אלביט הדמיה בע”מ נתוני המסחר המלצות אנליסטים הרשמה לנתונים בזמן אמת חדשות חברה הוסף לתיק אישי   נתונים גרפים עבור אלביט הדמיה בע”מ לגרף ניתוח טכני אלביט הדמיה . אג"ח close אלביט הד אגח ו נתוני המסחר המלצות אנליסטים הרשמה לנתונים בזמן אמת חדשות חברה הוסף לתיק אישי   נתונים גרפים עבור אלביט הד אגח ו לגרף ניתוח טכני סדרה ו' איבדה 1.8% כשהתשואה מגיעה ל-51.7%. בחודשים האחרונים עלה החשש למשבר נזילות בקרב בחברה מאחר שבעל השליטה, מוטי זיסר, לא הצליח לעמוד בזמן בתשלום ריבית ל close פועלים נתוני המסחר המלצות אנליסטים הרשמה לנתונים בזמן אמת חדשות חברה הוסף לתיק אישי   נתונים גרפים עבור פועלים לגרף ניתוח טכני בנק הפועלים .

אחריהן נמצאות איגרות החוב של close דלק נדל”ן נתוני המסחר המלצות אנליסטים הרשמה לנתונים בזמן אמת חדשות חברה הוסף לתיק אישי   נתונים גרפים עבור דלק נדל”ן לגרף ניתוח טכני דלק נדל"ן בשליטת יצחק תשובה, שפתחה השבוע במגעים להסדר חוב כולל בהיקף של 2.2 מיליארד שקל. נראה כי המשקיעים אינם צופים שההצעה הסופית תכסה על ההפסדים שכבר צברו או על ערכן הנוכחי, שכן איגרות החוב של החברה רשמו גם היום ירידות של עד 1.5%. דלק נדל"ן close דלק נדלן אגח ה נתוני המסחר המלצות אנליסטים הרשמה לנתונים בזמן אמת חדשות חברה הוסף לתיק אישי   נתונים גרפים עבור דלק נדלן אגח ה לגרף ניתוח טכני סדרה ה' ירדה ב-1.5% והתשואה עלתה ל-66%.

"אנחנו בפני גל של הסדרי חוב"

אביטל בר דיין, סמנכ"לית בכירה בחברת דירוג האשראי מידרוג, הזהירה אתמול שהסדר החוב של דלק נדל"ן הוא הסנונית הראשונה בלבד לגל הסדרים נרחב ב-2012. לדברי בר-דיין, אנחנו צפויים לראות עלייה במספר החברות שיגיעו להסדרים אם תמונת המצב בשווקים לא תשתפר, כשחלק מההסדרים יהיו תגובה מאוחרת למשבר של 2008 וחלק ייערכו על רקע הימשכות ההאטה הכלכלית והקיפאון בשוקי אירופה.

"עד עתה, רוב החברות לא נאלצו להתמודד עם המשבר הפיננסי והריאלי, שכן מרבית האג"ח הונפקו לטווח של 4-5 שנים", אמרה. "עם זאת, ולמרות ההסדר בדלק נדל"ן, איני צופה שנראה הסדרים בהיקף של 14 מיליארד שקל כמו שהיה בשנה של אפריקה ישראל . אנחנו כן צפויים לראות עלייה במספר החברות שנאלצות להגיע להסדר, אך לאו דווקא בהיקפן".

עוד ציינה בר-דיין כי קיימת סבירות גבוהה להורדות דירוג נוספות של חברות האחזקה כבר בתקופה קרובה. מנתונים שהציגה בנוגע לדירוגן של כלל חברות האחזקה במשק, עולה כי 30% מחברות האחזקה בישראל נושאות באופק דירוג שלילי ו-15% נמצאות ברשימת מעקב (CreditWatch).

הוספת תגובה
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

שלח להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

שלח סגור להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
הצג את כל התגובות פתוחות
15
נוחי דנקנר
  • 20:15
  • 23.11.11

נוחי חכם נותן לשוק להיכנס לפאניקה הוא מחכה עם הכסף החכם בחוץ ברגע שירגיש שזאת הנקודה יתחיל לקנות את האגח"ים של הקבוצה עם רווחי הון אדירים הוא יגיש הצעות רכש לכור ימחק אותה מהמסחר עם כל המזומנים הוא עובד כבר על תקן חשבונאי שכל ההפסד שהכיר בכור זה יהיה על הנייר מה שיהפוך את ההפסדים לרווחים מה שאומר שאני באופן אישי אוסף הכל מקבוצת אידיבי כמובן שהכל על דעתי בלבד

14
גידי
  • 19:49
  • 23.11.11

אלוביץ מתכנן למשוך דווידנד אדיר בשנתיים הקרובות , לצורך קח גוייס הון
המנייה צוללת האם יכול לעמוד בהתחייבויות??
התספורת בדרך

11
10
השתגעתי להסתבך עם לשון הרע.חחחחח
  • 17:25
  • 23.11.11

09
בתי השקעות ממנפים לקוחות
  • 15:33
  • 23.11.11

יודעים שאין להם אז פותחים להם אשראי רחב מראש , ואז דרושים מהם מכירת התיק מיד. מעניין מי קונה את המניות גם. והאם זה חוקי ??? אלה בתי השקעות מאוד מכורים במדינה.

08
asas
  • 15:19
  • 23.11.11

אני חרד לפנסיה שלי כספי שנלקח ממני על פי חוק שנחקק על ידי הכנסת בראשות ראש הממשלה מר ביבי נתניהו נתן לטיקונים המשחקים בו בבורסה ואני לעת זקנה לעוני ישלחוני על לו עוול בכפי

07
אורן
  • 15:09
  • 23.11.11

כל האוליגרכים שביביב מעריץ ו'מה היינו עושים בלעדכם' מתבברים כחסרי מושג בכלכלה, במקרה הטוב. אני מנוע מלהציג את האפשרות היותר סבירה מסיבות חקיקה חדשה רלוונטית.

תסתכלו על רשימת הדיבידנדים בחודש האחרון, ותסתכלו על רשימת התספורות עוד שנה... תסתכלי ברשימת הדיבידנדים של שנה שעברה, ועל רשימת התספורות של היום....
לזה קוראים אנארכיה, אדוני ראש הממשלה. לזה קוראים התפרקות טוטלית של השיטה הכלכלית שלך.
כשאתה תמשיך לפרק הבא בקריירה המבריקה שלך, לנאומים ב 50 אלף $, אנחנו נשאר כאן לנגב עם האגחים שהמוסדיים קנו בשמנו, ובלא ידעתנו.

מה עושים? עוצרים את כל הנפקות המניות, האגחים והדיבידנדים בשוק לאלתר. לחוקק מנגנון ביקורת עם שיניים שיאשר כל הנפקה כל אגח וכל דיבידנד במשק. להנפיק אגחים של תשתיות מדינה עם התחייבות פרעון של המדינה, וכולל סנקציות אישיות במקרה של אי–פרעון.
להרחיב את ה–בע'מ לכלול את כל האחזקות של אותה ישות כלכלית תחת קורת גג אחת. כמו שכל האחזקות של וורן באפט הן תחת גג אחד, ולא יכולה להיות שם תספורת לחברה אחת כאשר חברה אחות מושכת דיבידנדים.

תשובה זה תשובה. נקודה, ואם הוא חייב כסף בדלק נדלן שימכור את האחזקות שלו בדלק אנרגיה. זה או זה, או שאני ימכור ת'דירה כדי לכסות על דלק נדלן.
אדוני ראש הממשלה, יש לך הערות?

05
רבי מנחם
  • 15:03
  • 23.11.11

כמו בקוטג' - מוסדי שישקיע בחרבים האלו שחגגו על חשבונינו, יראה את פיקדונות הציבור נגוזים .......
נכון יש סיכון הגלום באג"ח ויכול להיות שחברינו המוסדיים שגו בתמחור, אבל לחגוג על מליונים במשכורות כאשר כבר יודעים שהמצב על הפנים ? כשר אבל מסריח - יאללה עופו לנו מהעיניים.

04
דרושות התראות בזמן אמת ולא פרשנויות באיחור!
  • 14:55
  • 23.11.11

02
מחזיק אגח ג
  • 14:46
  • 23.11.11

אין לה תשלומים בקרוב אז למה שתיפול? יש לה הרבה מזומנים ונכסים ולכן זה האג"ח הטוב ביותר היום בתשואה של 40%. זיסר בבעיות אז שפועלים ייקח את החברה וזיסר יעוף! זה לא רלוונטי לאלביט הדמיה. כשזה יחזור ל90 אל תגידו למה לא קניתי ב50

הפופולריות בשוק ההון
תגיות נבחרות
הצעות מיוחדות