שבועות 2012: החליבה הסלולרית הסתיימה

גל השנאה לחברות הסלולר ששוטף את ישראל חושף שנים של כעס ציבורי: הן מכרו לנו מותגים יוקרתיים שהסתירו שירות שעלות ייצורו נמוכה מהותית וניצלו את כוחן ליצירת רווחים מנופחים, שחולקו במלואם לבעלי המניות ולמנהלים. לפני תשעה ימים זה נגמר

"עם ישראל כולו קיבל השבוע בהתרגשות רבה את כניסתן של החברות החדשות לשוק התקשורת, כניסה שהורידה את המחירים במאות אחוזים", כך פתח איל קיציס המעונב את התוכנית "ארץ נהדרת" השבוע. אמנם המחירים לא ירדו במאות אחוזים, אך הרחבת התחרות בשוק הסלולר קיבלה חשיפה אדירה בתקשורת במהלך השבוע וחצי האחרונים, מאז השיקו גולן טלקום ו- close הוט נתוני המסחר המלצות אנליסטים הרשמה לנתונים בזמן אמת חדשות חברה הוסף לתיק אישי   נתונים גרפים עבור הוט לגרף ניתוח טכני HOT את השירות שלהם. מהדורות החדשות בערוצי הטלוויזיה סיקרו את האירוע בהרחבה יום אחרי יום, כותרות ענק בעיתונים הנפוצים (מלבד ב"מעריב") בישרו על שינוי המבורך, ושעות של פרשנויות מלאו את גלי האתר.

אך לא רק צד ההיצע חגג באותם ימים. הביקוש לנושא פרץ כל גבול. כתבות שעלו באתרים הכלכליים בנושא הרחבת התחרות ריכזו את מירב תנועת הגולשים, וברשתות החברתיות היה הנושא לאחד המדוברים ביותר. היקף התגובות ואופיין הצביע כי קיציס צדק - השינוי יצר פרץ אדיר ובלתי צפוי של רגשות.

דוכן של HOT
דוכן של HOT
צילום: דודו בכר

עשו לנו לייק לקבלת מיטב הכתבות והעדכונים ישירות לפייסבוק שלכם

השנאה לחברות הסלולר, לבעלי השליטה שלהן ולמנהליהן עברה במקרים רבים את גבול הטעם הטוב, אך קשה להאשים את מיליוני לקוחות חברות הסלולר, שקמו בשני בבוקר והבינו כי הם פראיירים. לא רק פראיירים כאן ועכשיו, אלא פראיירים כבר שנים ארוכות. הם גילו כי המחיר שהם משלמים לחברות הוא פי שניים, שלושה וארבעה יותר ממה שהם יכולים לשלם עתה בחברות החדשות.

אם היה מדובר בחיסכון של כמה שקלים בחודש, ייתכן כי הדבר לא היה מעורר כזה גל ענק של התמרמרות, אך בשוק הסלולר מדובר בסכומים גבוהים החוזרים מדי חודש. אנשים הבינו כי הם שילמו במצטבר לחברות הסלולר אלפי שקלים מיותרים, אם לא עשרות אלפי שקלים לאורך השנים.

רבים מלקוחות הסלולר המתוסכלים חיפשו כל דרך להעניש את החברות הוותיקות שיצרו אצלהם תחושת גזל עמוקה כל כך. שוב עלה הרגש על הרציונל, כשהעטיפה הממותגת שנמכרה לצרכים כל השנים התגלתה כלא יותר מכיסוי נוצץ לשירות פשוט וחסר ייחוד. פתאום הם גילו כי חברות הסלולר מכרו להם עולם טוב יותר, תחושת שייכות משפחתית, או ייחוס בינלאומי נחשק, בעוד שכל מה שהם רצו מהן היה שירות סלולרי זול.

מותגים אלה, שבהם השקיעו החברות מאות מיליונים במשך השנים, נהפכו תוך יום לבעלי ערך שלילי, לנוכח כמויות השנאה שנשפכה עליהם. הצרכנים הבינו כי תפקידם של המותגים היה להרחיק אותם מהמוצר, וליצור להם "ערכים מוספים רגשיים" שאינם רלוונטיים מבחינתם. ערכים אלה הסתירו את המחיר הגבוה שנדרשו לשלם עבור שירות שעלות הייצור שלו נמוכה מהותית.

אך תרמית המותגים אינה הדבר היחיד שגרם למפח הנפש. במהלך שלוש השנים האחרונות, דירדרו חברות הסלולר במודע את רמת שירות הלקוחות שלהן. פעם אחר פעם הן השתינו מהמקפצה, והשתמשו בכוח השוק הגדול שהיה להן מול מיליוני לקוחות סלולר מחוסרי ברירה. כוח זה תורגם לעוד ועוד רווחים, שחולקו במלואם לבעלי המניות. גל המחאה ששטף את ישראל לפני שנה השאיר אחריו צרכנים מודעים הרבה יותר. צרכנים שמבינים כי מדובר במשחק סכום אפס, שבו הרווחים הלא נורמליים שרושמות החברות יוצאים מכיסם.

ההשקה של גולן טלקום ו-HOT מובייל היתה למעשה הגפרור שהצית חבית חומר נפץ שהיתה שם זמן רב. בעידן שבו רשתות החברתיות משמשות ערוצי מידע חלופיים, ההתפוצצות היתה מהירה מאין כמותה.

בריחת המשקיעים

אך הצרכנים לא היו הקהל היחיד ששנשטף באמוציות שליליות כלפי חברות הסלולר. המשקיעים שהחזיקו באדיקות את מניות חברות התקשורת במחצית העשור האחרונה היו דווקא שותפים מלאים לרווחים העצומים של החברות. אך המשקיעים הבינו כבר לפני שנה וחצי כי לחגיגה יהיה סוף. אמנם מניות התקשורת יורדות כבר תקופה ארוכה בהדרגתיות, אך מה שקרה בתשעת ימי המסחר האחרונים מצביע על שבר אמון מהותי שהתרחש בין המשקיעים לבין כל אלה ששיווקו להם את המניות האלה כהשקעה יציבה ובטוחה.

השווי המצרפי של בזק, סלקום ופרטנר איבד תוך שבועיים כ-7.5 מיליארד שקל. הירידות החדות לא פסחו גם על חברות האחזקה הממונפות, בי-קום, דסק"ש וסקילקס, שאיבדו יחד 1.2 מיליארד שקל משווין.

ברגע אחד קצר הבינו המשקיעים את גודל השבר. הם הבינו עד כמה רווחי החברות היו תוצר של היעדר התחרות ואת העובדה כי החברות אינן יעילות מספיק, ואינן ערוכות היטב לתחרות החזקה מהצפוי שהתפתחה. הם ראו את השברירות האסטרטגית של החברות, שנחלבו כל השנים כדי לשרת את שאיפות השליטה והשכר הגבוה של מעטים.

הטלטלה האדירה שאחזה בכל שוק התקשורת נבעה מדבר אחד בודד - פער עצום בין החזות שהציגו מנהלי החברות ובעלי השליטה, ובעבר גם משרד התקשורת, לבין המציאות שנוצרה באמצע מאי 2012. אותה חזות שהוצגה לאורך כל השנים חילחלה כל כך עמוק, כך שנהפכה לפרדיגמה שאין לערער עליה. שירות סלולר צריך להיות שירות פרימיום יקר - אין ברירה - כך האמינו צרכנים רבים, רגולטורים ואף עיתונאים.

מניות חברות הסלולר קורסות

הניסיון לשנות תפישה זו היה קשה וארוך ונתקל בכוחות אדירים החייבים לפרדיגמה את כל הווייתם. הפרדיגמה מימנה השתלטויות ממונפות, משכורות עתק למנהלים, ורווחים מופרזים וחסרי סיכון למשקיעים ולבנקאים. היא איפשרה לשרים להעביר קדנציות נוחות ללא עשייה עבור שולחיהם מהציבור. עד כניסתו של משה כחלון למשרד התקשורת, אף בעל כוח לא רצה בשינויה. במשך מחצית עשור, רכבו על גבו של הציבור מעטים-חזקים שחיו היטב מהפרדיגמה. לפני שבוע וחצי זה הסתיים.

חיסכון של 3,000 שקל בשנה

כחלון אוהב לספר כי כאשר נכנס לתפקידו במשרד התקשורת לפני שלוש שנים וחצי, הוא עשה חפיפה עם השר הקודם אריאל אטיאס. באותה חפיפה מיניסטריאלית, שבוודאי ארכה לא יותר מחמש דקות, ניסה אטיאס להרגיע את כחלון. "אין לך מה לעשות כאן. אני כבר סגרתי לך את כל הרפורמות. טיפלתי כבר בהכל. אתה יכול לשבת רגוע", כך טוען כחלון שאטיאס אמר לו.

אכן, לא היה קל לשכנע את מקבלי ההחלטות כי שוק הסלולר אינו תחרותי. מרבית האנשים שמתפקידם לדאוג לרווחת הצרכן הפרטי, אם מדובר בשרים, בח"כים, ברגולטורים או אפילו בעיתונאים, כולם מקבלים את הטלפון הסלולרי ממקום העבודה שלהם. הם לא משלמים בעצמם את החשבון החודשי, לא נדרשים לכלות שעות מזמנם בניסיון להבין על מה הם משלמים, ואינם מנהלים אחת לכמה חודשים ויכוחי סרק עם נציגי שירות.

הניתוק בין הצרכנים בשטח לבין אלה האמונים לדאוג להם תרם לדחייה בטיפול בבעיה ואף להחרפתה לממדי ענק. לפני שבוע וחצי הבינו הצרכנים עד כמה גדולה הבעיה. גולן טלקום ו-HOT הציבו למעשה תג מחיר על אי התחרות בשוק הסלולר.

המנהלים המיליונרים של חברות הסלולר

כמה שווה תג מחיר זה? ההכנסה החודשית הממוצעת (ARPU) ללקוח סלולר ריחפה בימי אי-התחרות העצובים ברמה של 140 שקל לערך. באותם ימים, היו לא מעט משתמשים כבדים ששילמו יותר מ-1,000 שקל בחודש. בעקבות הרחבת התחרות, שכללה הפחתת הקישוריות והכנסת מתחרים החדשים, ממוצע זה ירד כבר ל-96 שקל לחודש ברבעון הראשון של 2012 ועוד צפוי לרדת תוך שנה לאזור ה-85 שקל לחודש. המשמעות היא חיסכון של 55 שקל לחודש בממוצע לכל אחד מ-9 מיליון לקוחות הסלולרי. חשבון סנדלרים פשוט מצביע כי כלל לקוחות הסלולר יחסכו מדי שנה כ-6 מיליארד שקל בהוצאות הסלולר. אם נחלק זאת לכ-2 מיליון משקי בית בישראל, נקבל שכל משק בית צפוי לחסוך בממוצע כ-3,000 שקל מדי שנה בסלולר.

3,000 שקל - זה המחיר שכל משק בית בישראל שילם בממוצע מדי שנה במהלך כמעט מחצית עשור בגין חוסר התחרות. זה המס הסלולרי המפורסם שיצא מכיסי הצרכנים, מכל העשירונים, וזרם ישירות לכיסי בעלי המניות של חברות הסלולר. לא מדובר בתיאור פופוליסטי, שכן הלכה למעשה החברות חילקו את כל הרווחים שלהן כדיווידנד לבעלי המניות. קשה למצוא דוגמה טובה יותר להשפעות החברתיות הרעילות של היעדר תחרות.

מיסי אי-התחרות הם מסים רגרסיביים שכואבים הרבה יותר למי שאין לו. שוק הסלולר הוא דוגמה פרטית לבעיה רחבה הרבה יותר, שמקיפה שווקים רבים נוספים, כמו שוק המזון, הקרקעות, הקמעונות, הבנקאות והתעופה. חוסר התחרות עולה לנו מדי שנה מיליארדים רבים, אך כמו במקרה שוק הסלולר, הפתרון נמצא בידי אלה שסובלים מתופעה זו הכי פחות.

המנהלים המיליונרים של חברות הסלולר עלות העסקת מנהלי חברות התקשורת

עמוס שפירא מנכ"ל סלקום לשעבר

50 מיליון שקל

2011-2005

גיל שרון מנכ"ל פלאפון

45.9 מיליון שקל **

2011-2007

עמי אראל יו"ר סלקום

45 מיליון שקל

2011-2004

דוד אבנר מנכ"ל פרטנר לשעבר

28 מיליון שקל *

2009-2007

שלמה רודב יו"ר בזק לשעבר

24.8 מיליון שקל* 2010-2007

*שכר ובונוסים (ללא אופציות שלא מומשו) **שכר, בונוסים ומימוש אופציות

הוספת תגובה
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

שלח להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

שלח סגור להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
הצג את כל התגובות פתוחות
  •  
    יוסי
    • 14:57
    • 27.05.12

    שקרנים כאלה עוד לא ראיתי פשוט משקרים לך בפנים שאתה בעמדה של המכירות ...ובסוף חודש אתה מגלה הפתעות תמיד לטובת סלקום אף פעם אין הפתעה לתובתך.... יאלה שילכו לעזאזל ....גולן טלקום אני אצלך!

95
אבי
  • 08:38
  • 27.05.12

שיטות המצליח שגובלות במרמה, שימוש בצבאות של עורכי דין והוצאה לפועל נגד לקוחות, קנסות יציאה מופרכים, כבילת הצרכנים בחוזים חד צדדיים אשר שירתו אך ורק את החברות עצמן, "שירותי תוכן חיצוני" שפיתו ילדים והפילו את ההורים בחשבונות מטורפים... חברות הסלולר הוותיקות עשו הכל בכדי למקסם רווחים והכל היה כשר בכדי להשיג את המטרה המקודשת. לכן הצרכנים שונאים ולא שוכחים, בעיקר כאשר אין בקשת סליחה ומחילה מהצרכנים.

94
מנש
  • 08:04
  • 27.05.12

נפילת האימפריות הסלולריות והענשתם ע"י הציבור אולי תשלח מסר לכל שאר החברות העיסקיות שמנצלות, עושקות וגוזלות את הציבור "תמשיכו באותה הדרך ובהזדמנות הראשונה אנחנו נעניש אתכם."

93
dht
  • 07:26
  • 27.05.12

כי זה לא גוף עסקי אלא אדם שעומד מאחורי הגוף הזה והוא זה שעושק את הציבור.

91
אפרת
  • 00:16
  • 27.05.12

ברח בדיוק שהודיעו על כניסת התחרות, בכדי שלא יגלו שהוא חסר כישורים ניהלוייים והצליח רק בגלל כשל שוק!

90
גנבים ביום
  • 18:04
  • 26.05.12

במיוחד של בעלי עניין? איזה חוצפה והעזה צריכה להיות כדי להמליץ על מכירת מנייה ובאותה עת לרכוש אותן ולהפוך לבעל עניין? הלוואי שהסלולריות יפשטו מהר רגל,אמן !!

89
המילים אינן אומרות הכל
  • 16:53
  • 26.05.12

התיעוב כלפי החברות האלה מתגמד לצד התיעוב שחשו בני ישראל לבזק.
רק שבני אדם שכל אין בקודקודם והם ימשיכו לההצביע בדיוק עבור אותם
נבחרי ציבור שהביאו עליהם את האסון של מחלבת הכסף הנוראית הזו.
תיועב? מילה קטנה יחסית לעוצמת הרגש. גם שנאה היא קטנה. אולי צריך
להמציא מילה חדשה.

86
מספיק להיות פראיירים ולהוריד מחירים והרבה
  • 15:16
  • 26.05.12

84
שופט
  • 15:07
  • 26.05.12

השידור הציבורי( עידן+ עדיין לא פועל באופן תקין ברוב חלקי הארץ). ונושא אחרון, ביטול האגרה המיותרת!

83
פנסינר
  • 15:00
  • 26.05.12

הדבר היחידי שכחלון עשה זה מחק כ40 מיליארד ₪ מהפנסיות של כולם בקיץ אנשים יצעקו לחם עבודה ולא שיורידו להם 20 ₪ בחשבון טלפון

82
תקראו את 1 ותפנימו
  • 14:56
  • 26.05.12

״מי היה מאמין שאנשים שילמו פה חצי מליון דולר?!?! על דירה בפת...״

77
לירן
  • 14:10
  • 26.05.12

מקווה שכולם ימצאו עבודה אצל המתחרים שנוספו.

אבל מה שחשוב באמת זה להוריד את מחירי הדיור, פחות מאה שקל בחודש לא באמת יציל כאן משהו

76
ניר
  • 14:02
  • 26.05.12

בכתבה מדובר על עלות ממוצעת בעבר ללא אינטרנט אותה משווים לעלות נוכחית הכוללת גלישה באינטרנט מכאן שהירידה במחיר היא יותר גדולה.

74
ערן
  • 13:56
  • 26.05.12

כבר שנים שעשקו אותנו חברות הסלולר אלפי שקלים כל חודש,משכורות עתק נגרפו,הנה יום הדין מגיע ערך החברות מקווה שירד מתחת ל50% משוויים שבעלי ההון יחזירו מכספנו לערך החברות ולשימור העובדים בחברות, שלב הבא חברות הכבלים ועמלות הבנקים יש עוד הרבה עבודה בדרך

71
דודי
  • 13:14
  • 26.05.12

עד היום השוק הפרטי מימן את הלקוחות הגדולים. עכשיו כשהמחירים נמוכים לשוק הפרטי, צפויה דווקא עלייה לשוק העסקי - לדוגמא סלקום זכו עכשיו במכרז צה"ל במחיר הפסד. דברים כאלה לא יחזרו יותר.

69
צויק
  • 12:54
  • 26.05.12

שילמתי בסלקום 39 ש"ח עבור 80 דקות שניצלתי רק 40 מהן- מפחד תשלום של 60 אג' עבור דקת חריגה. בגולן משלם עכשיו 10 ש"ח עבור 60 דקות שיחות ועוד 60 מסרונים, ו- 18 אג' בלבד לדקת חריגה.

68
יוסי
  • 12:49
  • 26.05.12

חברת הכבלים והלווין גובות מחירים גבוהים כבר שנים. אבל הדבר שלדעתי הוא הכי גרוע זה שכל הזמן מוסיפות ערוצים בתשלום ומתסכלות את הצרכן שכבר משלם המון כסף...

65
שעמוס שפירא יחזיר כסף
  • 12:34
  • 26.05.12

64
אורי עידן
  • 12:31
  • 26.05.12

לאחרונה רימתה אותי חברת פלאפון כשהנציג אמר מספר פעמים שאין לי התחייבות על כלום ובפועל יש לי התחייבות על המכשיר.
הצרכנים כועסים על חברות הסלולר כי הן מרמות יותר ויותר.

61
משה
  • 11:51
  • 26.05.12

קיבלו 100 מליון ב5 שנים שזה 20 מליון לשנה לחלק ל3.4 מליון מנויים יוצא
ששילמנו כל שנה בחשבון האישי שלנו כלקוחות 5.9 ש"ח

60
אלון
  • 11:30
  • 26.05.12

לפני חודש אזקו אותם, עשקו אותם, גנבו אותם, התחצפו עליהם, נתנו להם חשבוניות לא מובנות בכוונה, , תכניות מסובכות מחירים גבוהים, הפתעות בחשבונות והם נשארים אצל החברות הישנות.
איך אמרה אורנג'... "הפעם בלי הפתעות".

58
טל
  • 11:09
  • 26.05.12

הארץ, כל הכבוד!!! עיתון כהוויתו.

57
רועי
  • 11:09
  • 26.05.12

העובדה היא השמדתה הערך שקרתה ותמשיך לקרות לחברות שתפקדו בשוק ריכוזי. 50 מיליון שקל שכר??20 מיליון??אלה גנבים בחסות החוק. מי שילם על זה? העובדים הזוטרים ובשכר זעום ציבור הלקוחות. מעמד המנהלים הוא תאב בצע ולא מוסרי.

55
תל אביבי
  • 10:56
  • 26.05.12

חשפו כמה הם עלובים.

54
ליאור
  • 10:54
  • 26.05.12

שוב אנחנו מאשימים את כל העולם חוץ מעצמנו. מישהו הכריח אותנו לקחת טלפון מחברה כזו או אחרת ? מישהו הכריח אותנו לשדרג באלפי שקלים למוצר שאנחנו לא צריכים ? איםה האחריות האישית ? איפה תרבות הצריכה ?
כשבעלי המניות הרוויחו גם קרנות הפנסיה שלנו הרוויחו. עכשיו כולנו מפסידים ..
אהה, וגם, נשארנו תקועים עם טלפון ש 90% מאיתנו לא מבינים איך להפעיל יותר מ 5% מהפונקציות שלו.

50
שי
  • 10:30
  • 26.05.12

ביום חמישי למרות שידעתי שיהיה עומס עברתי להוט מובייל בקניון איילון עובד מעולה לעומת סלקום

46
השרים צריכים להתחיל לעבוד במקום לקשקש
  • 10:15
  • 26.05.12

אנחנו צריכים לדרוש לפני בחירות שכל שר יציג מה הוא עשה בקדנציה שלו

44
ניל
  • 10:01
  • 26.05.12

כל הכבוד לדה מרקר-אתם חלק חשוב במלחמה בשחיתות ובחברה צודקת והוגנת

41
א
  • 09:49
  • 26.05.12

עמלות מנופחות וביצועים גרועים.

36
לא שווים שכר מינימום
  • 09:30
  • 26.05.12

34
שרון
  • 09:07
  • 26.05.12

הדוחות של הוט לא היו טובים (ירידה ברווח התפעולי) למרות הגידול במחזורים. גם לרמי לוי יש ירידה ברווח התפעולי למרות גידול במחזורים וחג הפסח שחל השנה ברבעון הראשון. אם אלה לא ירוויח הם לא יוכלו לממן את ההפסדים בסלולר ואז הלך עלינו כי היום אנחנו משתמשים הרבה יותר......

31
רוית
  • 08:58
  • 26.05.12

לא מעניין מה האג'נדות של מייסדי המחאה, אנחנו חייבים להמשיך בלחץ!!

29
נמרוד
  • 08:53
  • 26.05.12

4 סימים של גולן עושים את דרכם לארבעה מכשירים שמחכים להתנייד אלייהם מרשת אורנג'. רק צריך עוד להתנתק מאורנג' אחרי שהסימים יגיעו ונגמר הרומן הארוך עם אורנג' (: (: (:

27
כותבי תרחישים
  • 08:35
  • 26.05.12

אתמול ; זמן הסלולאר הטלפון והקוטג-

היום ומחר = זמן גזלני מחירי הדיור לזוגות הצעירים וחסרי הדיור =

הגיע זמ העיתונות השפוייה והטובה ,

ותודה חאמיר טייג

25
OPEN
  • 04:08
  • 26.05.12

יש עוד חברות רבות שמשלמות סכומים גדולים יותר (בנקים בתור התחלה)
וחוץ מזה בבקשה לחשוב על העניין עד הסוף, הסכומים שעליהם הם מדווחים כול שנה (או רבעון) גדולים הרבה יותר ממספר מיליונים.
אז אני אומר אם משהוא מצליח לגרום להם לשלם לו הרבה כסף כשהחברה יכולה לעשות את זה הרבה פחות אז מזל טוב.
הרי הכסף גדול לא מגיעה אליהם למרות שמדובר במיליונים וגם זה לא כסף קטן...

24
sasoki
  • 23:13
  • 25.05.12

היום אני בסביבות ה 50 ש"ח
המשמעות מ 2400 חשבון שנתי ל 600 ש"ח - חסכון של 1800 ש"ח בשנה
במשך 10 שנים זה שווה ל 18000 ש"ח.
א

23
"נטוויזן "ובקי התביעה הייצוגית בדרך !
  • 17:41
  • 25.05.12

של דה מרקר על ההיצמדות העיקשת בהגנת הלקוחות מול הרמאים והגנבים שסחטו אותנו שנים,בלי שנוכל למצמץ,ועל כך תבורכו,בלעדיכם היינו מגששים באפילה ולא מבינים מאיפה זה בא לנו.יש עוד כנה גנבים יותר קטנים שטרם טופלו,והכוונה "לנטוויזן",הם חושבים שהם מחוץ למשחק,וממשיכים לסחוט עוד ועוד בלי כל בסיס,נהפוך הוא ,הם החייבים לנו ,אך קל יותר להתעלם מזה.גם יומם יגיע מהר.

22
polak
  • 17:40
  • 25.05.12

חלק מהתשלומים ששולמו לחברות סלולר היו על חשבון מקום עבודה
(עובדי ממשלה, צה"ל, גופים כלכליים גדולים) .
מקומות עבודה אלה הגיעו להסדרים עם חברות סלולר שהביאו את המחירים
לתשלומים שהאדם שאיננו מאורגן איננו יכול לשלם.
עובד הממשלה ואחרים שילמו גרושים על הטלפונים , כך שהמהפכה (?) לא חלה עליהם.
אני מציע לעשות את החשבון מחדש (באמת חשבון של "סנדלרים")

21
מי שלא עובר-חמור
  • 13:55
  • 25.05.12

ל ה ת נ י י ד ומהר!!!!!רבעון הבא הפסדים לכל החברות. שיתחננו שנחזור אליהם. גם אז אני לא יחזור. לעבור לגולן ולהוט!!!

19
אבי
  • 11:14
  • 25.05.12

בעצם הושת על עםישראל מס שקוף-עקיף בסך 3000 ש"ח לשנה!

ומי שנפגע מזה זה האוכלוסיות החלשות שעדיין מוכרים להם פריפייד ב1.20 ש"ח לדקה!, זה רק מראה שהחברות הישנות יעשקו כל עוד הן יכולות ואיפה שמתאפשר להן.אם גולן לא היו נכנסים היו עדיין חשבוניות של 1000 ש"ח ומעלה. על הצרכנים לזכור זאת כשהם בוחרים מי יהיה הספק שלהם.

1.איפה הייתה מערכת המשפט? איפה היו השרים הקודמים(מי שימן אותם?)
2.בכמה ענפים עוד יש על עםישראל מיסים שקופים-עקיפים(מישהו אמר דירה, מזון, רכב,ביטוח בנקים, כבלים, מע"מ על מים...?)

18
יואב
  • 11:06
  • 25.05.12

שאפו ע נ ק על הכתבה !!! העם עם הגולן - פשוט , שקוף ,אמין וזול - מה לא ברור ? אניעברתי לני מספר ימים ,וזה עובד מעולה - כל הכבוד לשר היחיד בישראל שאינו עבד בשביל 20 משפחות ואינו מחפש עבודה אצלם !!!! כחלון למשרד האוצר !!!!

17
אחד
  • 10:56
  • 25.05.12

הכלהמדינה כל נכון ובכל זאת צריך להודות על האמת. חברות הסלולר אולי הביאו זאת כל עצמן אבל המחירים לא היו יורדים כך לולא שר התקשורת היה מחליט לסבסד את מחירי הסלולר בכך שיחזיר את דמי הרישיון להוט ולגולן. החלטה שיצרה את השערה בשוק ואף מילה על היוצה שנויה במחלוקת- האם מליארד שח מתקציב המדינה לא היו יכולים למוט יעוד נכון יותר

16
הרפורמה הזאת צריכה לשמש דוגמא לרפורמות בכל התחומים
  • 10:50
  • 25.05.12

בבנקים, בשוק ההון, הביטוח והחסכון, בתחבורה, בהוצאה לפועל, וגם במערכת המשפט (שתהיה עצמאית והוגנת , ולא נטולת כנפיים שמשווה לנקות את השולחן במקום להשיג צדק). כמו כן ביטול גורך של הפטורים ממס שמקבלים תאגידים בענפים מסויימים (כרייה, וענפים נוספים), וכן רפורמה בחוק עידוד השקעות הון, שצריך לעודד עסקים קטנים ולא מפלצות שמתחמקות ממס כמו אינטל, מונופולי המזון העשירים שביחד עם רשתות השיווק אחראים עיקריים ליוקר המחיה.

15
מורה לחשבון
  • 10:49
  • 25.05.12

אם הורידו לי מאות (!) אחוזים מחשבון הסלולר אז חברות הסלולר צריכות לשלם לי כל חודש לא?

  •  
    מוטי לוי
    • 12:06
    • 26.05.12

    לכל אותם ישראלים שדואגים "לא לצאת פראיירים" רואים? יצאתם פראיירים ועוד איך!! העיקר לקנות בלי לחשוב, ואחר כך להבין שייצאתם פראיירים.
    להקים קול זעקה ולהילחם על:
    וועדת חקירה ממלכתית לנושא הסלולאר בישראל,!!!
    ועכשיו.!!!

12
עזרא מועלם
  • 10:23
  • 25.05.12

לחשוף את שמות הלוביסטים שבמשך שנים היוו את החוליה המקשרת בין שרי התקשורת המושחתים לברוני התקשורת. כלקוח לשעבר של חברת פרטנר וכמי שנאלץ לקחת אותם לבית משפט כדי לקבל חזרה את כספי אני חייב לומר שהתנהלותה של החברה מולי היתה עברינת ומנכל החברה שאראי על כל הפעילות הזו, דוד אבנר, לא צריך להיות אדם חופשי.

11
שופט עליון
  • 10:10
  • 25.05.12

09
דודי
  • 09:55
  • 25.05.12

כל פעם רואים כתבים שאמורים להבין בכלכלה אבל לא מבינים כלום בחשבון בסיסי. איך מחירים יכולים לרדת במאות אחוזים, איך ? ירידה של מאה אחוז מביאה את המחיר לאפס. נקודה. היו ירידות בעשות אחוזים וזה יפה. עכשיו שחברות הסלולר יפנימו ויעבדו קשה בכדי לזכות בלקוחות ולמנוע עזיבה של אילו שנשארו.

08
דפוק על אסלה
  • 09:48
  • 25.05.12

מדוע הפער העצום בין העלות לבין השימושיות. השוואה עם ארה"ב ואירופה כל פעם השאירה אותי מופתע לגבי הניצול המחפיר בארץ. לאחר שהסתובבתי זמן רב עם כרטיסי פרי-פייד, עברתי לאחת החברות החדשות. נקווה רק שהדברים גם ישנו את ההתנהלות בתחומים נוספים - שירותי האינטרנט למשל.

07
אורן
  • 09:44
  • 25.05.12

חג שמח

04
קוקי
  • 09:25
  • 25.05.12

המחיר שהצרכן הפרטי שילם מול עולם התעסוקה הגדול שהתקיים מחוץ לחברות. כל מושתן שרצה להיות יועץ ארגוני, יועץ תזונה. קשיי היום שבאו לעבוד ברצפה. כולם נהנו מהעוגה. ספקי רווחה ותיירות. תחשבו על זה. תזכרו שכחלון לא מיצר מקומות עבודה חדשים. הוא רק חולם להיות ראש ממשלה על גב המסכנים. המחיר שהציבור ישלם עכשיו יהיה יותר גבוה בחוסר תעסוקה ומסים גבוהים יותר.
תזכרו שבמחירים שהיו גולם שרות מלא תחת קורת גג אחת: הלקוח רצה מכשיר, שליח, מעבדה, אינטרנט סלולרי, ציוד תואם, שרותי סלולר מתקדמים. יש לזה מחיר, במיוחד כשהם כל היום מדבר צורך תשתיות, מתנהג בחוסר כבוד לציוד שברשותו.
דבר נפרד הוא להתיחס לשכר המנהלים , שם יש מאבק צודק בכל החברות בארץ, בעמותות ובמשרדי הממשלה. שם צריך לאשר את הליך חקיקה שמנכ"ל יכול להרוויח רק פי 50 מהשכר הנמוך בחברה. צריך למנוע את הגזל הזה.
אל תשכחו אנחנו צריכים לקיים משק של צרכנים כדי שעסקים יתקיימו

03
אני
  • 09:24
  • 25.05.12

משה כחלון המלך

01
יוני
  • 09:01
  • 25.05.12

דמיינו מה היה מחיר הדירה שאתם חפצים לקנות אם יכלנו לקנות אותה בשוויה ההוגן....פתאום החסכון בסלולרי היה מתגמד משהו.

הפופולריות בMarkerweek
תגיות נבחרות
הצעות מיוחדות