שיבושים נוספים ברכבת: נהגי הקטר הוותיקים חדלו להדריך נהגים חדשים

הנהלת הרכבת: הצעד נעשה בהנחיית הוועד; פתיחת הקו המהיר מתל אביב לבאר שבע עלולה להתעכב

פחות משבוע אחרי שהנהלת הרכבת והעובדים החלו במשא ומתן בחסות בין הדין לעבודה, נרשמים שיבושים נוספים בעבודת הרכבות. נהגי קטר ותיקים הפסיקו היום להדריך מתלמדים לתפקיד נהג משנה, ונהגי רכבות מטען חדלו להגיע להדרכות מעשיות. בנוסף, נהגי קטרים בצפון מסרבים לחתום על שעודכנו בהוראות תפעול חדשות, ובהן שינוי מהירות והוספת תחנות.

לטענת הנהלת הרכבת, הדבר נעשה בהנחיית ועד העובדים, והדבר יכול להביא לדחיית פתיחתו של הקו המהיר לבאר שבע בחודש מאי.

בהנהלה טוענים כי בחודשיים האחרונים קלטה הרכבת 96 נהגים חדשים, והגדילה ב-25% את מצבת הנהגים. דבר שאמור להפחית את העומס על הנהגים הקיימים. גורמים בוועד הרכבת אמרו בתגובה כי מי שמדריך נהגי קטרים צריך להיות מוסמך לכך, והדרכה בידי נהגים שלא הוסמכו להדרכה סותרת את הסכמי הבטיחות. מכל מקום, הוועד לא התערב בכך. בהנהלה מדגישים כי הם פועלים לפי הוראות הבטיחות.

רכבת ישראל
רכבת ישראל
צילום: דניאל בר און
הוספת תגובה
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

שלח להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

שלח סגור להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
הצג את כל התגובות פתוחות
05
נהג משנה חדש ומודרך
  • 21:01
  • 29.02.12

כתבה מלאה בשקרים ועיוותים בתור נהג משנה חדש בחברה אני חייב להביע זעזוע עמוק מכתבה שיקרית ולא מציאותית

04
ל
  • 21:56
  • 27.02.12

העיקר, מדברים בסיסמאות מתוחכמות. קודם כל אומרים על קליטה של 96 נהגים חדשים, אבל לא אומרים שאותו נהג עבר הדרכה עיונית בלבד, עוד לא הספיק לעבוד בתור עוזר נהג, לא השתלב בעבודה של מערכת רכבתית, לא ראה במו עיניו איפה נימצה בשטח כל אמצעי איתות, בקושי יודע איך מעשית בודקים רכבת,קושרים קטר לקרונות,אבל המנהלים הגדולים של רכבת ישראל כבר החליטו בשבילו שהוא יכול בהשגחה של הנהג לנהוג רכבת. אולי מי שעושה החלטות כאלה גם ישא באחריות משפטית בזמן שנהג חדש כזה יעשה תאונה. כי לדעתי אם תהיה כזאת אחריות ישר כל בעלי החלטות האלה ישנו את דעתם. העיקר לתת פקודות לחיילים שיבצעו אותם ואם יכשלו נאשים אותם באי מקצועיות.
לפני זמן מה בשביל להיות נהג קטר אותו נהג קודם עבד בתור עוזר נהג תקופה די ממושכת וכבר ידע הרבה לפני קורס נהיגה.עכשיו אחרי כל התאונות רוצים עוד לקצר את כל התהליך הלימודים של נהגים. ברוב המדינות כדי להיות נהג קטר לומדים תקופה ממושכת יותר מאשר בארץ. וגם אחרי הלימודים עובדים תקופה בתור עוזר נהג. איפה הגיון לכל השינוים האלה. אם רוצים לעשות ישר נהגים אז חייבים לעשות תוכנית הלימודים אחרת ,מעודקנת ,חדשה ,יותר ממושכת שתכלול בה את כל השינוים הנדרשים. שלא איזה מנהל פוליטי יחליט על דברים כאלה אלא ועדה מקצועית תחליט.
תתכוננו לא לשיבושים ברכבת אלא לאסונות!!!

03
סימנאור שרוף
  • 21:54
  • 27.02.12

לכל החלטה של ההנהלה.
המדריכים החדשים משכילים ומוכשרים, הדור הותיק ברכבת כועס על הזזתו הצידה ומתנגד לכל שינוי ברכבת שיועיל לנוסעים.
הועד ממשיך בדרכו הנלוזה ויביא בסופו של דבר לסגירת הרכבת במתכונת הנוכחית והפיכת הרכבת לחברה אחרת עם עובדים מוכשרים בחוזה אישי.
תם עידן הנפוטיזם והחבר מביא חבר.
מי שלא יבין ימצא את עצמו מחוץ לרכבת.

02
משה
  • 14:49
  • 27.02.12

איפו מדריכים ומורי נהגה.למה נהגים צריכים ללמד?זה בטיחות שכץ הפתיח לנו?

הפופולריות ברכב ותחבורה
תגיות נבחרות
הצעות מיוחדות