חברת נמל אשדוד תשלם דיווידנד של 330 מיליון שקל למדינה

עד עובדי הנמל לא היה שותף בהחלטה על חלוקת הדיווידנד, והעובדים כבר הביעו את מחאתם על חלוקתו

בלעדי חברת נמל אשדוד תשלם דיווידנד של 330 מיליון שקל למדינה - כך החליט דירקטוריון החברה בשבוע שעבר. הדיווידנד מהווה 53% מהרווחים שצברה נמל אשדוד ב-2008-2010, שהסתכמו בכ-618 מיליון שקל. הדיווידנד הקודם, אשר שולם ב-2009, היה נמוך בהרבה - 65.4 מיליון שקל, שהם 30% מרווחי 2005-2007, שהסתכמו ב-218 מיליון שקל.

ועד עובדי הנמל לא היה שותף בהחלטה על חלוקת הדיווידנד, והעובדים כבר הביעו את מחאתם על חלוקתו. ראשי הוועד איימו באחרונה, במכתב לדירקטוריון, כי יגישו תביעה נגד חברת הנמל והמדינה. לטענת העובדים, הדיווידנד מרוקן את חשבונות הנמל, שעליו לחסוך כסף לפנסיה של העובדים ולהתכונן למיתון וירידה בהכנסות הנמל.

ואולם שוקי סגיס, מנכ"ל חברת נמל אשדוד, אמר אתמול כי "זה הישג המשותף ליותר מ-1,300 עובדי חברת נמל אשדוד, חברי ההנהלה והדירקטוריון. החברה מציגה בשנים האחרונות צמיחה חסרת תקדים בהיקפי פעילותה. השינויים הדרמטיים בנתחי שוק מעידים באופן חד משמעי כי התחרות בענף הנמלים חיה וקיימת, ובסיכומו של דבר נמל אשדוד הוא הנמל המוביל בישראל".

ב-2011 רשם הנמל עלייה של 46% ברווח הגולמי, ל-306 מיליון שקל - כך עולה מהנתונים הפיננסיים של החברה. עם זאת, הרווח לפני מס צפוי לרדת ב-5% (214 מיליון שקל), בשל ירידה בהכנסות מימון של החברה. החברה צופה לסיים את 2011 עם גידול של כ-1% בהכנסות, ל-1.15 מיליארד שקל. באוצר בירכו על הדיווידנד, אבל גם מתחו ביקורת: "תפקיד הנהלת הנמל הוא לא רק לצבור רווחים, אלא לחתור להפרטת הנמל - וזה לא נעשה. המנהלים מעדיפים שלא הרגיז את העובדים, וכך הנמל נהפך למונופול אזורי".

הוספת תגובה
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

שלח להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

שלח סגור להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
הפופולריות ברכב ותחבורה
תגיות נבחרות
הצעות מיוחדות