נא להכיר: מצלמות המהירות החדשות שירוקנו לכם את הכיסים

המאבק בתאונות הדרכים יעלה בעוד שבועיים מדרגה עם הפעלתן של מצלמות אכיפה חדשות, שיוכלו לנפק 1.25 מיליון דו"חות בשנה, להניב לקופת המדינה 875 מיליון שקל - ולהעלות שאלה מתבקשת אחת: האם יש בהן בכלל תועלת למאבק בתאונות?

מעבר מהיר על שני פסי מתכת חבויים בכביש, הבזק אור מאחור, וזהו - אתם מתועדים. אל תיבת הדואר שלכם תגיע בתוך 96 שעות תמונה שמציגה אתכם נוסעים במהירות מופרזת, ובצדה דרישה לקנס של 250 עד 750 שקל. הסיכוי שלכם לזכות בערעור אינו גבוה. אם לא יהיו דחיות נוספות, בעוד שבועיים יחלו מצלמות המהירות החדשות לנפק דו"חות ראשונים לנהגים. שלא כמו המצלמות הוותיקות הפועלות בעזרת רדאר, לייזר או אמצעי שמכוון לעבר המכונית, המצלמות החדשות פועלות באמצעות פסי מתכת חבויים בכביש, ולכן הן מדויקות יותר ויהיה קשה לערער על ממצאיהן.

מעבר מהיר על שני פסי מתכת שחבויים בכביש, הבזק אור מאחור, וזהו - אתם מתועדים. אל תיבת הדואר שלכם תגיע בתוך 96 שעות תמונה שמציגה אתכם נוסעים במהירות מופרזת, ובצדה דרישה לקנס של 250 עד 750 שקל. הסיכוי שלכם לזכות בערעור אינו גבוה.

אם לא יהיו דחיות נוספות, בעוד שבועיים יחלו מצלמות המהירות החדשות של המשרד לביטחון פנים לנפק דו"חות ראשונים לנהגים. המצלמות החדשות מכונות "גטסו", על שם היצרן ההולנדי גטסומטר, ובניגוד למצלמות הוותיקות, הן לא פועלות בעזרת רדאר, לייזר או אמצעי שמכוון לעבר המכונית, אלא באמצעות פסי מתכת חבויים בכביש. בשל כך, המצלמות מדויקות ומתקדמות יותר, ויהיה קשה לערער על ממצאיהן.

בתוך כשנתיים מתכוונת המשטרה לפרוש כ-300 מצלמות כאלה. 100 מהן יצלמו נהגים החוצים צומת מרומזר באור אדום - וגם את אלה שנוהגים במהירות מופרזת. 200 המצלמות הנותרות יתעדו רק עבירות מהירות.

צילום המכונית, ברזולוציה של 12 מגה-פיקסל, ישוגר מיד למטה המשטרה, שם יאשר צוות שוטרים את ביצוע העבירה, ובתוך 96 שעות ינחת הדו"ח בתיבת הדואר שרשומה ברישיון הנהיגה של בעל הרכב.

אין זה מהלך של מה בכך, גם מצדם של המשרד לביטחון פנים ומשטרת ישראל. עלות רכישת המצלמות היא 147 מיליון שקל ועלות תפעולן תסתכם ב-450 מיליון שקל למשך עשר שנים. ואולם המצלמות, כך מתברר, עשויות להחזיר את עלות רכישתן במהירות שיא.

במשטרה הבטיחו בעבר כי המצלמות יתפסו כמעט כל מכונית שתעבור על פניהן במהירות, וכל מצלמה מסוגלת להפיק עד שני דו"חות בשנייה. מכאן, שלפי הערכות, יוכלו המצלמות להפיק מספר עצום של 1.25 מיליון דו"חות בשנה, בהיקף קנסות שנתי שעשוי להגיע ל-875 מיליון שקל.

לנוכח נפחי הדו"חות הבלתי נתפשים והיקפי הקנסות שיזרמו לקופת המדינה, כמעט נשכחת התלות של אלה בקיומם של נהגים עבריינים והתכלית שעמדה מאחורי פרויקט המצלמות - להפחית את מספר העבריינים, להפחית את מהירות הנסיעה בכבישים המהירים, ובעיקר למנוע תאונות.

מכאן, צפה ועולה התהייה המתבקשת: האם גזרה זו שתוטל בקרוב על הנהגים באמת מוצדקת. כלומר, האם המצלמות אמנם תורמות לבטיחות בדרכים, או שמא זו אינה אלא מסחטת מסים חדשה בכסות מתוחכמת ומתקדמת במיוחד.

המידע עובר ב-Waze

"אין ויכוח על יעילות המצלמות", משיב בנחרצות ד"ר שי סופר, המדען הראשי של הרשות הלאומית בדרכים. "מחקרים שנערכו בעולם הראו ירידה ניכרת בעבירות המהירות ובתאונות הדרכים הודות לאכיפה במצלמות", הוא מוסיף. לדבריו, בבריטניה למשל, כבר הפסיקו בשנה שעברה להפעיל מצלמות מהירות, הודות להצלחת הפרויקט. "המצלמות החזירו את עלות הקמתן, הפסיקו לנפק דו"חות - וחבל היה להשקיע בהן. יכול להיות שכך יהיה גם בישראל בעוד עשר שנים, כמו קמפיין פרחי הבר, שהודות לו כבר לא צריך לפרסם שאסור לקטוף אותם".

גם בעמותת אור ירוק תומכים בהצבת מצלמות, ומביאים כאסמכתא שפע מחקרים המוכיחים כי מספר התאונות יורד, ולא רק מספר עבירות המהירות. לפי נתוני הרשות לבטיחות בדרכים, אומרים בעמותה, נוכחות מצלמות מביאה לירידה של 24% במספר התאונות בקטעי הכביש שבהן הוצבו.

ואולם לדברי סופר, הליך הצבת המצלמות אינו חף מסייגים. "כדי שהפרויקט יצליח חייב להיות תהליך של שיתוף הציבור", הוא אומר. "השיתוף צריך להיות במיקום המצלמות במוקדי סיכון ובהכוונת הכסף רק לתועלות הבטיחות בדרכים. כל כספי הקנסות צריכים לחזור לשיפור בטיחות. חשוב שהכסף לא ייתפש רק כקנס".

מנכ"ל עמותת אור ירוק, שמואל אבואב, חושש גם הוא מהשלכות האנטגוניזם למצלמות ומהסכנה שיהפכו כלי לשיטת מיסוי חדשה, אם יוצבו במקומות לא מסוכנים, ויאבדו את אמון הציבור במהלך. "צריך קריטריונים מקצועיים לקביעת מיקום המצלמות, ואולי אף כינון ועדה ציבורית בראשות שופט לשם כך", מציע אבואב. גם הוא קורא לנתב את תקבולי הדו"חות לטובת המאבק בתאונות הדרכים.

אלא שסייגים ומציאות לחוד. שבועיים בלבד לפני תחילת הפעלת המצלמות, במשרד לביטחון פנים ובאגף התנועה של המשטרה לא מוכנים לפרסם את מיקומן הנבחר, והמידע מגיע לציבור רק מעדויות של נהגים שזיהו את המצלמות והזינו את המידע בתוכנות חברתיות בסלולאר כמו אפליקציית Waze.

במשרד הממשלתי ובמשטרה מסרבים גם לענות על השאלה מה יהיו מהירויות הנסיעה שבגינן יירשמו הדו"חות. כיום, לנהגים ניתן "חסד" מסוים של כ-10 קמ"ש לפני שנרשם לחובתם דו"ח מהירות. כלומר, אם המהירות המותרת בקטע הכביש היא 110 קמ"ש, הדו"חות יירשמו רק לנהגים שנתפסו נוסעים במהירות 120 קמ"ש ויותר. הסיבה לכך, אגב, אינה סובלנות מצד רשויות האכיפה, אלא פשוט משום שעל מדידת מהירות גבוהה באופן מובהק קל יותר להגן בבתי משפט, היות שהפער בין המהירות הנמדדת לבין המהירות המותרת גדול יותר מסטיית התקן של המכשירים המודדים.

ואולם מה תהיה מדיניות המשטרה כשהמכשיר המצלם מדויק ומהימן יותר מבעבר? התשובה לכך נותרת לא ידועה, והתנהלות גופי האכיפה רחוקה לפיכך מלעורר את האמון שאת חשיבותו מדגישים ברשות לבטיחות בדרכים ובאור ירוק.

נהגת ללא רישיון? תישלח לכלא

עידן המצלמות החדשות לא דורש הסתגלות רק מצד הנהגים וגורמי האכיפה, אלא גם מצד הרשות השופטת, שתידרש להתמודד מעתה עם שטף דו"חות, עררים ובקשות לדיון. סופר אומר כי "מערכת המשפט חייבת להתאים עצמה לאכיפה מהירה, שאם לא כן - ירגיש הציבור שמענים אותו, ולמעשה לא תהיה תועלת במהלך. צריך לייעד שופטים לכך, או לפחות משמרות ייעודיות בבתי המשפט לשיפוט עברייני מהירות".

ואולם בינתיים מתברר כי העומס על בתי המשפט רק יעלה. פרקליטות המדינה והמשרד לביטחון פנים סיכמו באחרונה על החמרה בענישה בגין עבירות תנועה. לפני שבועיים הציגו הגופים תוכנית אכיפה חדשה, שנועדה להגביר את ההרתעה באמצעות דרישות גבוהות יותר לענישה בעבירות חמורות.

במסגרת הרפורמה, עבירות כמו עקיפה על פס לבן, אי ציות לאור אדום, אי מתן זכות קדימה ואפילו חריגה של 60 קמ"ש מהמהירות המותרת - הוגדרו כעבירות חמורות, שבגינן תדרוש מעתה התביעה שלושה עד שישה חודשי פסילה בפועל, במקום קנס ופסילה על תנאי כיום. במקרה של נהיגה ללא רישיון בתוקף, תדרוש התביעה מאסר בפועל של עד חודשיים ופסילה מקבלת רישיון נהיגה בעתיד.

גם רפורמת האכיפה, שהיא תולדה של עבודת מטה שערכו המשרדים כשנתיים, לא כללה ככל הידוע בדיקת אמפירית של השאלה האם יש בצעדים אלה כדי לתרום לבטיחות בדרכים. סקירת מחקרים בינלאומיים שערכה הרשות לבטיחות בדרכים העלתה כי לעומת קנסות, מעצר אינו מפחית מעורבות בתאונות. עוד נמצא כי במקרה של שיטת הניקוד ושלילת רישיונות "לא נמצא שינוי במספר העבירות, במעורבות בתאונות ובמספר ההרוגים או הפצועים קשה".

למרות זאת, אומר מנכ"ל הרשות, רון מוסקוביץ', כי "תקציבי הרשות יתמכו בהחלת הרפורמה, כי אנו מאמינים שהצעדים הנחושים נגד עברייני תנועה יישאו פרי". כך, נראה כי בהיעדר נתונים מוכחים, נותר רק להביע אמונה בהצלחת המהלך.

2011, אגב, הסתיימה בירידה קלה במספר ההרוגים בתאונות דרכים: 394 הרוגים, לעומת 399 ב-2010. עם זאת, חלה עלייה במספר התאונות הקטלניות ובמספר הנהגים שנהרגו, והנתונים עדיין רחוקים מהוראות ועדת שיינין להפחתה שנתית של 6% במספר ההרוגים.

למעשה, נראה כי את השיפור הקל יחסית במספר ההרוגים, בעוד שנפח הנסועה בכבישים גדל והולך, ניתן לייחס בינתיים בעיקר לבטיחות הגוברת של כלי הרכב, ולא לאכיפה יעילה יותר או לטיפול מהיר יותר בנפגעים. גופי הממשל עושים אמנם צעדים כדי להתמודד עם הבעיה, אך אלה מהוססים, לא מתואמים ובעיקר לא מבוססים על מסד נתונים מחקרי. הפיכת משטרת התנועה לאגף חדש של רשות המסים - לא תטמיע נורמות נהיגה בטוחה, מתונה ומתחשבת יותר.

הוספת תגובה
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

שלח להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

שלח סגור להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
הצג את כל התגובות פתוחות
89
נהג שאיננו עארס
  • 10:57
  • 19.01.12

שיתוף פעולה? עם הציבור? עם אותו ציבור ששועט קדימה אל זלזול גדול יותר בכל דבר, כולל בטיחותו הוא. יותר מצלמות, יותר קנסות, קנסות גבוהים יותר, יותר משטרת תנועה, יותר שופטים. הנהג הישראלי מכיר רק את הכיס שלו.

88
ג
  • 23:10
  • 17.01.12

בכבישים שיש בהם הרבה תאונות,אלא שמים אותן במקומות שאין תאונות כלל?,תשובה: כדי להכניס כסף למדינה. זהו. השלטון בישראל מסריח. הייתי מעיף את כולם הביתה. מהשרים,דרך החכים,ועד לאנשי מפתח במשרדי הממשלה. כולם לכלא. מושחתים.

86
דורון
  • 15:37
  • 15.01.12

זו אינה אלא מסחטת מסים חדשה בכסות מתוחכמת ומתקדמת במיוחד !!!

תאונות רבות נגרמות במהירויות נמוכות יחסית ונובעות מזילזול של נהגים בסביבה שלהם, מעבר ברמזור אדום, אי אצירה בעצור, כניסה לצומת שאינה פנויה, אי איתות בעת מעבר בין מסלולים ובעת פניות ועוד רבים אחרים.

85
שם טוב אהבל
  • 13:40
  • 14.01.12

84
לא תמים
  • 16:30
  • 13.01.12

1. מהירות היא לא הגורם הראשון לתאונות דרכים ושלא יעבדו עליכם !!!!!
2. ישנן עברות חמורות שבעתיים - רק שאותן קשה יותר למדוד כגון:
א. חציית פס הפרדה רציף - זה פשוט פשע שמחייב ישיבה בכלא ושלילת רשיון נהיגה לצמיתות.
ב. אי איתות - לפני מעבר בן נתיבים - אני נדהם בכל יום מחדש - איך הישראלי המכוער פשוט שכח שיש מערכת איתותים ברכב. לצערי - רוב מוחלט של הנהגים לא מאותתים בפניות ובמעבר בין נתיבים !!!!!
ג. אי שמירה על הימין - עוד שערוריה ממדרגה ראשונה !!!!! אף אחד לא השקיע בללמד את הנהג הישראלי שבכביש של שלושה נתיבים יש ליסוע בנתיב הימני בלבד !!! - השאר לעקיפה !!! - כל הישראלים נושאים בנתיב האמצעי !!!, הנהגות (כן מה לעשות זה אתן) ועוד כמה "נהגים של שבת" נוסעות/ים בנתיב השמאלי וצדיקים בודדים נושאים בנתיב הימני. - גורר עקיפות מסוכנות מימין !!!
3. בקיצור למשטרה הכי קל לתפוס אותנו "מתחת לפנס" אם ע"י מצלמות מהירות ואם מאחורי העץ - ליד תמרור עצור - שאף אחד לא באמת בדק אם צריך אותו שם באמת !!!! - אבל נוח לעמוד שם ולדפוק דוחות לנהגי ישראל.

לסיכומו של עניין - מצלמות המס החדשות בדרך אלינו - ואנחנו נשלם כהוגן - רק כי הגיע הזמן שכבישי ישראל יותאמו למאה ה- 21 ויספקו חווית נהיגה ויכולת נהיגה ממהירויות של 120-140 קמ"ש לפחות (כמובן שתלוי בשעות היום ובעומס התנועה).

83
Ishai
  • 15:58
  • 12.01.12

חבל שהדובר מסלף עובדה אחת. המצלמות בבריטניה הופסקו מפני שהוכח שהן אינן משפיעות ובטח לא משנה את כמות העבריינים. בנוסף, שר התחבורה נתפס מתועד כשהוא נוהג במהירות מופרזת. הציבור יממן פרוייקט שמראש נאמר בו שיעילותו היא אך ורק כיסוי העלות ומימון קבלני העבודה. סביר להניח שגם בארצנו ייאלצו לתת דין עם עברייני תנועה שהם אישי ציבור בבוא העת. תשלמו ותיהנו

81
שופט
  • 10:37
  • 12.01.12

יש לשנות את המהירות בכביש מהיר ל 120- 130 קמ"שואז המצלמות יהיו אפקטיביות - אף אחד לא נוסע 90 - 100 בכביש דו/ תלת נתיבי אפילו לא שוטרים ושופטים - אחרת זה עוד סתם מס מהירות שעלול להגביר את התאונות בעצירות פתע ומבט צידי תמידי של הנהג!!!!!!!!!!!!!!

78
נהג זהיר
  • 19:21
  • 11.01.12

נסיעה זהירה מצילה חיים אין למה למהר סעו לאט תשמרו על חייכם

77
יניב
  • 17:24
  • 11.01.12

המצלמות שיש בוואדי ערה הינן מצלמות מהירות ולא רמזור. אני נוסע שם והן ממוקמות בכלל לא בצמתים אז איזה רמזור בדיוק הן אוכפות ?
מישהו אצלכם במדור בדק את הנושא? האם תוכלו לבדוק ולתקן את כולם במידה ויש צדק בדברי ?

76
בעוד חמש שנים ,בשיטה הנוכחית ,תשעים אחוז מאוחזי ההגה יוגדרו כעבריני תנועה!!!
  • 17:06
  • 11.01.12

75
זה סוג של יוזמות חוק קיצוניות המאפיין את הממשל הנוכחי!!!!
  • 17:01
  • 11.01.12

73
השיטה הנוכחית ,זה סוג של עריצות, בעיקרון זה לא יפתור את בעית התאונות!!!
  • 16:43
  • 11.01.12

71
יואב
  • 15:58
  • 11.01.12

ואם בממשלה מרוויחים למה להם להתייעל ולקלקל?
האזרח הפשוט הוא ווסאל,ושלא יברברו על דמוקרטיה.

70
נהג זהיר
  • 15:37
  • 11.01.12

אכן באנגליה הופסקה פעולת המצלמות - אבל הוויכוח נמשך האם כשכן הופעלו היו יעילות, והאם תרמו להפחתת מספר וחומרת תאונות הדרכים - אין לכך הוכחה מוחלטת.
ומה קורה בכביש רב נתיבי, כיצד ידע השופט איז רכב עבר את העברה? האם יהיה חץ שיסמן את הרכב?
כביש 1 ירושלים תל אביב - נקי ממצלמות - הכחים צריכים להגיע הביתה בשלום (ושאף אחד לא יצלם אותם)
סעו בזהירות

69
מומחה לתחבורה
  • 15:05
  • 11.01.12

טיילתי באירופה ולא ראיתי בממוצע כל כך הרבה מכוניות גדולות כמו בישראל. בעיקר רכבי 4X4 הם נדירים. בערים הגדולות רואים המון כלי רכב קטנים ובעיקר כלי רכב המיועדים ל - 2 נוסעים. מלבד מערכת כבישים ברמה גבוהה יותר, זאת הסיבה לצפיפות על הכבישים בישראל הקטנה בשטחה - צפיפות הגבוהה ביותר בעולם. הפתרון: המיסוי צריך להיות בראש ובראשונה יחסי לגודלו של הרכב. את רכבי 4X4 יש להוריד מכבישי הארץ (חוץ מהנזקקים להם לצורכי עבודה בצורה מוכחת). בהיותם מסוכנים לרכבים פרטיים אחרים, מזהמי אויר, זוללי דלק, תופשים מקום רב על הכביש וגורמים לנוהגים בהם להיות חסרי התחשבות ואלימים על הכביש. ההורדה תעשה ע"י מסוי כזה שלא יהיה כדאי לרוכשם כלל.
את הרכבים עבור 2 נוסעים אין למסות כלל בשלב ראשון. רכבים אלה אורכם כרוחב מכונית רגילה והם יכולים להחנות בניצב למדרכה. לפיכך הקצעת מקומות חניה מוזלים לרכבים אלה בלבד, יכולה גם היא לעודד את רכישתם. בכלל, כל המיסוי כולל אגרה שנתית, כבישי אגרה, ודמי שימוש בכל החניות צריך להיות יחסי לגודלו של הרכב. מדיניות מסוי כזאת לא תפחית את הכנסות האוצר מחד ומאידך תקטין בשיעור ניכר את הצפיפות, זיהום האויר וצריכת הדלק.

68
ניסו
  • 15:02
  • 11.01.12

אידיוט מי שמממן את מדינת ישראל בקניית מכונית חדשה !

67
אברמי
  • 14:56
  • 11.01.12

מי יכול היום לנסוע בכביש מהיר רק 100 עד 110 קמ"ש? שימו רגל על דוושת העצירה. במכוניות של היום לנהוג רק במהירות כזו זה להרוס את המעצורים.
שישימו מצלמות בגליל , למי שעובר פס לבן,למי שעובר באור טדום, למי שאינו עוצר מוחלט בשלט עצור. זה חשוב , ולא מהירות.

65
עובד במשרד האוצר
  • 14:45
  • 11.01.12

64
מנפח PSI 60 בצמיגים....ונוסע בשולים
  • 14:31
  • 11.01.12

59
גדי
  • 13:21
  • 11.01.12

איזה מטומטמים הישראלים שיש להם מדינה שכזו.

תודה רבה על התתראה. אני לישראל לא חוזר.

57
שמנמוך אחר
  • 12:52
  • 11.01.12

את הכסף שתקבלו מהדוחות, תשקיעו ברכבת תחתית, אוקי?
כי בקהיר כבר יש אחת, בסין הספיקו לבנות עשרות רכבות, למרות שהמדינה הזו התעוררה רק לפני כמה שנים, ובלונדון ובפריז יש רכבת תחתית מסוף המאה ה-19 (1880 ומשהו, כי אני בספק אם כץ יודע שהמאה ה-19 לא התחילה ב-1900).

55
ממשלה חזירית וערסית
  • 12:43
  • 11.01.12

54
יעקב
  • 12:31
  • 11.01.12

להוציא כמה שיותר כסף מהאזרח, אבל מה טוב שיש עורכי דין שמורחים אותם ומצליחים לבטל את הנקודות, המדינה הזו עובדת על גניבות ורמאויות במקום לעסוק בהדרכה , כמה חברה שתו וכשיצאו מהמועדון ביקשו מהשוטר שיבדוק אותם בינשוף אם הם כשירים לנהיגה אז השוטר החרוץ לא היה מוכן לגשת לניידת והביא את הינשוף למה כי הניידת עמדה במרחק מה מהמועדון.... כמה שזה מתאים למדינתנו .... זו המדינה שמגיעה לאנשים כאלה....

53
ישראל כץ הבייתה
  • 12:29
  • 11.01.12

וכך צריך לעשות לכל שר תחבורה מכל מפלגה ואז יורידו את העוולה הזו מעלינו

52
משה
  • 12:24
  • 11.01.12

אם כך, למה להציב מכשולים בפנינו? כל מכונית שמגיעה לארץ להתקין מגביל מהירות כמו שעושים במשאיות ואוטובוסים.
זה יעלה פחות בהרבה מרכישת המצלמות ויהיה יעיל בכל הכבישים. לא יהיו הכנסות מקנסות, אך זו ממילא לא המטרה...

50
נסראללה
  • 11:53
  • 11.01.12

49
גיא
  • 11:49
  • 11.01.12

גם אני !
מוזר לי שאתה כזה טיפש, אנחנו אמורים להיות חכמים, כנראה הפילו אותך על הראש.
אם היה לך שכל היית מבין שמצלמות מהירות לא מונעות תאונות ומהירות היא לא הגורם לרוב התאונות אלא תשתית לקויה.

47
רונן
  • 11:38
  • 11.01.12

המטרה של אכיפת מהירות הנסיעה היא רק אמצעי למיסוי נוסף על הנהג.
אין בפעולה זו בכדי למנוע ולו תאונת דרכים אחת.
חבל מאוד שמדינת ישראל גורמת לבזבוז כה נפשע של כספי הציבור.
תפקידה של המשטרה הוא להגביר את בטחון הציבור. אך במדינת ישראל אין משטרה אלה משטרע. וכל שהיא עושה הוא לשפר את הביטחון והמרווח הפיננסי של אותם העובדים במוסד זה.

46
עמית
  • 11:34
  • 11.01.12

התחבורה עם שאלות קשות, מבוססות עובדות שאפשר למצוא ב 30 דקות עם גוגל, והגזירה לא היתה עוברת את שלב ההצעה. אבל למרות ההתייפיפות של עיתונאי ישראל, וההיעלבות שלהם כשמעיזם לאמר שהם לא דמוקרטים ולא מבוססי אמת, הם לא עיתונאים אמיתיים, ואין להם שום אינטרס לשאול את השלטון שאלות קשות, אלא להיות אינטרסנטים פוליטיים.
עובדה.

44
גיא
  • 11:19
  • 11.01.12

אני רואה אותכם דוהרים על הכביש כמו מטורפים, מסכנים אותי ואת הילדים שלי וגם אותכם ואת ילדיכם. ככה זה כשהתרבות היא מיזרחית ואין כבוד לשום כלל או חוק.

עכשיו פגעו לכם במקום שכואב לכם, הרי סכנה לא מפחידה אותכם, בחוק את מזלזלים, אתם יורקים על כל מי שמתריע, אז תשלמו כסף כי הוא האלוהים היחיד שלכם והדבר היחיד שאתם רואים לנגד עיניכם.

43
דן
  • 11:06
  • 11.01.12

מסתבר שהמשטרה חושבת שנסיעה מהירה יותר מסוכנת מלעבור באור אדום.
רק 100 מצלמות למעבר באור אדום???!!! צריך היה לשים את כל המצלמות לעבירה הזאת שהיא הרבה יותר מסוכנת מנסיעה מהירה...

41
קין
  • 11:03
  • 11.01.12

מכירים את התופעה של בלימת פתע בעת גילוי מצלמה/שוטר/ניידת? והמבחן יהייה שנה מהיום. ירידה בתאונות תיוחס למצלמות מה יקרה עם עליה? מי יתן את הדין? אני מטומטם אבל לא תמים-אף אחד!

40
עיוורון ירוק
  • 11:00
  • 11.01.12

וכמה מהתקציב הולך על מניעה של התאונות הקשורות למהירות + אלכוהול (100%)...
באמת תודה, על 10% מהתאונות הולך 100% מהתקציב.
תתחילו לחנך את הנהגים ולא להתעסק בשטויות

36
רוחמה
  • 10:51
  • 11.01.12

איזה חבורה של סתומים אתם. האם לא הבנתם שהכל כסף?????? לעמוד בכביש בממוצע של חצי שעה. זה בערך 45 שקל.... יחד עם רמזורים פסי האטה מעברי חציה ועוד מפגעים. זה הרבה יותר בממוצע יומי. תכפילו במספר הרכבים היומי ותבינו כמה כסף מדובר!!!!! למה אתם חושבים שיש רק דו סיטרי ולא חד סיטרי???? מדוע לא מרחיבים כבישים???? מדוע אפילו הכביש לעיר הבירה הוא רק 2 מסלולים. על כל עשר מטר יש מעבר חצי או צומת או רמזור. .... הכל מכוון מלמעלה. בחיי חבורה של סתומים

34
ארתור ארכשלוך
  • 10:45
  • 11.01.12

הרשום לעיל "נוכחות מצלמות מביאה לירידה של 24% במספר התאונות בקטעי הכביש שבהן הוצבו}" או טעות או קשקוש. רק 2% מהתאונות נגרמות בגלל מהירות מופרזת. כלומר הצלחה של 24% של המצלמה החדשה תחסוך חיי אדם אחד (מתוך ה- 400 השנתיים), ועל זה נאמר כל המציל נפש אחת מישראל תורם 875 מיליון שקל לקופת המדינה. במובן זה המדינה קבעה מחיר לחיי אדם (תדע כל עברייה), גם אם לא תהיה הצלחה של 25% (ולא תהיה) אבל העיקר שנקבע מחיר לחיי אדם. תדע כל אם עברייה וכל בעלי חברות הביטוח.

33
גל
  • 10:45
  • 11.01.12

האם בעוד שבועיים יתחילו המצלמות לפעול ולנפק דוחות או שהן כבר פועלות אבל יתחילו לנפק דוחות חניה בעוד שבועיים?

31
אלישיב
  • 10:32
  • 11.01.12

האם החוק של הגבלת מהירות לא מוצא חן בעיני המתרעמים ? האם החוק לעצירה ברמזור אדום לא מוצא חן בעיני המתרעמים ?

נכון, המדינה תעשה כסף, אבל היא תעשה אותו בדין, ודווקא מאלה שמסכנים חיי אחרים.

29
isra
  • 10:13
  • 11.01.12

מדוע המשטרה לא יעילה לעזור לאזרח רק כדי לקבור אותו אתם לא מבינים שם המשחק הוא כסף ומי אוהב למצוץ את דמינו אם לא הליכוד הליכוד הוא הסרטן שבמדינה חייבים לשלוח אותם לאופוזיציה ל 100 שנים

28
מלחמה בתאונות, זה לא!!!
  • 10:12
  • 11.01.12

27
רונן
  • 10:00
  • 11.01.12

כל שצריך לעשות, זה לסמן את המקומות בהן ממוקמות המצלמות בשפיכת צבע אדום על הכביש קילומטר לפני המצלמות ובכך המדינה לא תצליח לסחוט אותנו גם במקרה זה. אחוז התאונות בשל מהירות הוא זניח ביותר למה לא למנוע הרג בהצבתם על פסי רכבת למשל ?!

26
משלם המיסים
  • 09:59
  • 11.01.12

עם אחיזת הכביש ורמת הבטיחות של הרכבים של היום בקושי ניתן להבחין בכך שעוברים את "המהירות המותרת" - סף שנקבע לשם גביית מס עקיף בלבד.

23
New York
  • 09:49
  • 11.01.12

בפריסה ל-10 שנים מדובר בעלות של 16,500 ש"ח בחודש למצלמה.

בכסף זה אפשר לשלם שכר ל-500 שוטרים,
ואם רוצים מצלמות - מדוע לא לשים את עיקר המצלמות בצמתים מרומזרים?

סיבה אחת - פחות אנשים עוברים באדום - ולכן המצלמות לא יכסו את עלותן
ולכן במקום להתמקד בהפחתת תאונות ובמחיר השערורייתי של כל מצלמה (חצי מליון ש"ח) מתמקדים בכסף שתכניס כל מצלמה.

22
יובל
  • 09:40
  • 11.01.12

היום - כשיש לכל אחד GPS בטלפון או מותקן ברכב, אין בעיה להכניס אליו את רשימת המיקומים של המצלמות (המותקנות במקומות קבועים).

נהגים יורידו מהירות לפי התרעת ה GPS לפני כל מצלמה ויאיצו מחדש אחריה.

תכפילו את זה במספר המכוניות כפול (נניח) 5 - 6 מצלמות בכל נסיעה קצרה ותקבלו מיליוני האטות והאצות כאלה בכל יום (הורדה ל 90 וחזרה ל 120)
כל האצה כזו צורכת דלק מיותר שמתבזבז על הברקס במצלמה הבאה.

טוב - זו גם שיטה לקנוס את מי שרוצה לסוע במהירות נורמלית. - דרך המס על הדלק. זיהום אוויר ממילא לא מעניין פה אף אחד.

21
רוביק
  • 09:31
  • 11.01.12

אלה לא מצלמות מהירות, אלה מצלמות גביית מס עקיף. ככל שתבינו את זה מוקדם יותר אולי יהיה סיכוי לעשות נגדם משהו. אם הצפי הוא למליון דוחות בשנה המשמעות היא שכל נהג (כן, כל נהג, גם המתחסד'ים שחושבים שאם הם יסעו כחוק הם לא יקבלו דוח) יקבל לשלם את המס הזה במוקדם או במאוחר.

19
אזרח קטו
  • 09:25
  • 11.01.12

נהגים טסים 140 קמ"ש 160 קמ"ש לפחות! בכביש מס 1 מי-ם ל ת-א. אין זכר של משטרה . כלום!

18
דוד
  • 09:24
  • 11.01.12

אינכם רואים מה קורה בכבישים?אין דין ואין דיין!!!נהיגה במהירות מטורפת,אי ציות מרמזורים או תמרורים,אי שמירת מרחק,עקיפות מסוכנות ועוד ועוד ועוד מבית היוצר של הנהג הישראלי הפרוע וגס הרוח,נהגים חושבים כשהם עולים על הרכב הם יוצאים למלחמה ולא על מנת לשמור על החיים,צאו ובידקו כמה נפגעים נפגעו עקב נהיגה לא אחראית של הנהגים!!!אז תפסיקו לקשקש ותדעו כחוק ובאדיבות!!!

  •  
    חבל מאוד
    • 10:52
    • 11.01.12

    המצלמות לא עוזרות למנוע אי ציות לתמרור, אי שמירת מרחק, אכיפות מסוכנות ועוד. הן רק עוזרות למנוע נסיעה מהירה בכבישים בין עירוניים מסויימים, שידוע שאינם המוקד לתאונות דרכים. המצלמות גם יסייעו להעניש נהגים שנוסעים במהירות שמתאימה לתנאי הכביש. למשל, אין ספק שכביש החוף מתאים לנסיעה במאה קמ"ש, אבל עכשיו ינסו למנוע את הנסיעה במהירות כזו, מה שיביא לבזבוז זמן של נהגים, עצבנות וזיהום אוויר. חבל.

16
גדעון
  • 09:02
  • 11.01.12

ירידה של 20% במהירות משמעה עוד כ-20% מכוניות על הכביש. ממילא לא יהיה צורך במצלמות מהירות כיון שאי אפשר יהיה לנסוע מהר. כמה זה יעלה לנו בדלק ובלאי, חכמי חלם.

15
עפר
  • 09:00
  • 11.01.12

אני מאמין שזו שיטה חדשה של האוצר לגבות מיסים

14
שיטת פאקי מוצלחי
  • 08:55
  • 11.01.12

קיבלת דו"ח בדואר רשום? פעל בדרך הזו:
1. שלח בתוך 30 יום ערר למשטרת ישראלבדואר רשום, לפי הכתובת המופיע
בקנס והכחש את ביצוע העבירה.
2. סמן ביומן את התאריך האחרון לשתלום הדוח (90 יום).
3. מלא את טופס הבקשה להישפט ושלח אותו בדואר רשום למשטרה רק
ביום האחרון למועד התשלום.
4. שמור את אישור המשלוח בדואר רשום והצמד אותו לצילום טופס הבקשה
להישפט.
5. בתוך 30 יום תקבל לביתך הזמנה למשפט מטעם המשטרה לעוד ... שנה וחצי !!!
6. חודש לפני המשפט תקבל בדואר רשום הזמנה לישיבת הקראת כתב
האישום מבית המשפט עצמו.
7. שלח למחרת מכתב בו אתה כופר באישום ומבקש דיון הוכחות. אל תגיע
לדיון , חבל על הזמן ועל הדלק. שלחת מכתב לבית המשפט כאילו התייצבת.
8. תקבל אחרי חודש הזמנה לדיון הוכחות לעוד חצי שנה !!!
9. כאשר תגיע סוף סוף לבית המשפט בפעם הראשונה ייקח אותך התובע לצד
ויציע לך לשלם מחצית מהקנס ללא דיון.
10 קח את ההצעה בשתי הידיים ושלם מחצית מהקנס המקורי לאחר שנתיים
מביצוע העבירה.

13
דן
  • 08:51
  • 11.01.12

המלצמות מוקמו בקטעי כביש ישרים, באוטסטרדות, בכבשים הכי בטוחים בארץ, וכל מטרתם היא מיסוי מיסוי ומיסוי. אם אכן היתה פה כוונה לצמצם תאונות, היו ממקמים את המצלמות בכבישי הגליל והדרום, אלה ששם ההכנסה למדינה תהיה קטנה יותר, מענין להם את התחת תאונות הדרכים, הם פשוט אוהבים את הכסף שלנו.

11
הרצל
  • 08:41
  • 11.01.12

כל הכבוד דרך לקחת מהציבור (ללא קשרים) להעביר למימון חוק חינוך חינם מגיל שלוש

10
ד
  • 08:36
  • 11.01.12

העם הכי טיפש בעולם

09
אלון
  • 08:34
  • 11.01.12

אם אנחנו יודעים איפה הן נמצאות.?
אז מאטים לפני ומאיצים אחרי וגמרנו, רק פריירים או מטומטמים נתפסים.

08
מצלמה
  • 08:34
  • 11.01.12

באם אתה מכונית פרטית ורואה ירוק מהבהב היכן שיש מצלמה ועוצר בפתאומיות ואחריך ישנה משאית גדולה ועמוסה שלא יכולה לעצור כמוך מה קורה (תאונה קשה) בגלל מצלמה המשאית תמעך את המכונית.

07
א
  • 08:33
  • 11.01.12

השמועות אומרות שהולכות להיות מצלמות בכביש 40. אבל בכל הקטע של הכביש הזה בין פתח תקווה לכפר סבא אין שילוט של מהירות מקסימלית...אנחנו אמורים לנחש או שזה מכוון כדי שלא נדע ונחטוף קנסות??

06
\HS
  • 08:32
  • 11.01.12

הלחץ המטורף על המשטרה שתצטרך לשלוח נציגים למשפטים ועל בתי המשפט יסתום את המערכת ובא לציון גואל

05
רגב פורת
  • 08:32
  • 11.01.12

היה במהלך מידה מסוימת של צדק אילו לצד המצלמות החדשות והמדויקות, היו מעלים גם את המהירות המותרת. הרי אין כל היגיון, למשל, לנסוע רק 100 על כביש החוף.
אבל שליטינו ערליי הלב אינם תרים אחר ההיגיון או הצדק, הם מתעניינים רק בכך שהכסף יעבור מכיסנו לידיהם.

04
חושחש
  • 08:26
  • 11.01.12

מצלמה בקטע האחרון של איילון צפון בין הרצליה לכפר שמריהו-קטע ישר ללא עומסים מיוחדים או הפתעות פשוט חתיכת כביש.
ידוע שנהגים נוסעים בו מהר בייחוד בלילה אז יאללה- נדפוק אותם במאות ואלפי קנסות

02
יובל
  • 07:58
  • 11.01.12

אולי עדיף לנסח את הידיעה כבטוח שיינצלו חיים? לפחות לגבי מצלמות בצמתים אין לי ספק שזה יציל חיים.

01
נהג מהיר
  • 07:42
  • 11.01.12

חודשים שמתנהל מאבק נגד המצלמות. בפייסבוק. בתקשורת. בעצומות. עכשיו, כשהן עומדות, מחוברות ומוכנות למצוץ את דמנו נזכרתם להשמיע קול? במה זה עוזר בדיוק?

הפופולריות ברכב ותחבורה
תגיות נבחרות
הצעות מיוחדות