אירונאוטיקס תספק לפינלנד מיני מל"טים ב-23.6 מיליון יורו

במסגרת החוזה תספק אירונאוטיקס לצבא פינלנד גם הדרכה, חלפים ושירותי תחזוקה למשך מחזור חיי המערכת, ותקים בפינלנד יכולת עצמאית לתחזוקה ותמיכה במערכות האורביטר

חברת אירונאוטיקס חתמה על חוזה עם צבא פינלנד לאספקת עשרות מערכות מיני מטוסים ללא טייס (מל"ט) מדגם אורביטר, כך הודיעה היום החברה. היקף החוזה עומד על 23.6 מיליון יורו (כ-31 מיליון דולר), ואספקת המערכות תתבצע במהלך השנתיים הקרובות. במסגרת החוזה תספק אירונאוטיקס לצבא פינלנד גם הדרכה, חלפים ושירותי תחזוקה למשך מחזור חיי המערכת, הנאמד ב-20 שנות הפעלה.

מנכ"ל אירונאוטיקס, אבי לאומי
מנכ"ל אירונאוטיקס, אבי לאומי
צילום: תומר אפלבאום

חברת אירונאוטיקס חתמה על חוזה עם צבא פינלנד לאספקת עשרות מערכות מיני מטוסים ללא טייס (מל"ט) מדגם אורביטר. כך הודיעה היום החברה. היקף החוזה עומד על 23.6 מיליון יורו (כ-31 מיליון דולר).

אספקת המערכות תתבצע במהלך השנתיים הקרובות. במסגרת החוזה תספק אירונאוטיקס לצבא פינלנד גם הדרכה, חלפים ושירותי תחזוקה למשך מחזור חיי המערכת, הנאמד ב-20 שנות הפעלה, ותקים בפינלנד יכולת עצמאית לתחזוקה ותמיכה במערכות האורביטר.

"אנו גאים מאוד על כך שלקוח צבאי מהמתקדמים והתובעניים בעולם, כדוגמת צבא פינלנד, בחר במערכת האורביטר מתוצרת אירונאוטיקס, כמערכת המיני מל"ט שתשמש אותו בעשורים הבאים", אמר דני אשחר, המשנה למנכ"ל אירונאוטיקס לשיווק ומכירות. לדבריו, האורביטר מציעה למשתמשים בה יכולת מבצעית ייחודית.

אירונאוטיקס

מאירונאוטיקס נמסר, כי המתמודדים במכרז נדרשו להציע 30-45 מערכות מיני מל"ט. מלבד המחיר והיכולת הטכנית, בחן צבא פינלנד את המתמודדים גם במבחני שטח תובעניים שהתקיימו באתרים בפינלנד, ואירונאוטיקס סיימה ראשונה בכל הפרמטרים.

מערכת אורביטר משמשת לאיסוף מודיעין חזותי ולמשימות נוספות. המערכת, שפותחה עבור יחידות טקטיות, יחידות מיוחדות וכוחות ביטחון פנים, ניתנת להפעלה בפריסה רגלית או בפריסה ממוכנת על ידי צוות של שני מפעילים. המערכת כוללת כלי טיס בלתי מאוישים, המצוידים במצלמות יום ולילה מיוצבות מתוצרת חברת קונטרופ (בבעלות משותפת של רפא"ל ואירונאוטיקס), תחנה קרקעית נישאת וקלה, ויחידת תקשורת וידיאו.

המטוסים, המופעלים במנוע חשמלי, מסוגלים לשהות באויר עד ארבע שעות. האורביטר מסוגל לפעול גם בתנאי מזג אויר קשים וברוחות חזקות, ולנחות על משטחים קשים. מערכת אורביטר מופעלת על ידי למעלה מ-13 לקוחות צבאיים וביטחוניים ברחבי העולם.

"הבחירה של צבא פינלנד במערכת האורביטר מדגישה את מחויבותנו להמשיך ולהוביל את עולם כלי הטיס הבלתי מאוישים", אמר נשיא ומנכ"ל אירונאוטיקס, אבי לאומי. "אנו משקיעים משאבים ניכרים על מנת להציע ללקוחותינו את המערכות המתקדמות ביותר שהטכנולוגיה העדכנית מאפשרת, ובכוונתנו להתמיד בהובלת השוק גם בעתיד".

אירונאוטיקס מתמחה בתחום כלי הטיס הבלתי מאוישים (כטב"מ). הקבוצה פיתחה יכולות יחודיות בטכנולוגיות של שליטה ובקרה, אוויוניקה, ניווט, תקשורת רחבת סרט ואלקטרואופטיקה ומציעה ללקוחותיה מגוון רחב של מערכות מודיעין חזותי.

הוספת תגובה
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

שלח להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

שלח סגור להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
הפופולריות בתעופה ותיירות
תגיות נבחרות
הצעות מיוחדות