שטראוס מעלה מחירי מוצרי החלב ב-3%-5%

החברה הודיעה כי לאור העלייה החדשה של מחיר המטרה, היא תיאלץ לייקר כמה מוצרים, ביניהם דני, גבינות ומשקאות חלב ■ שאר המוצרים לא יתייקרו בשלב זה

קבוצת close שטראוס גרופ נתוני המסחר המלצות אנליסטים הרשמה לנתונים בזמן אמת חדשות חברה הוסף לתיק אישי   נתונים גרפים עבור שטראוס גרופ לגרף ניתוח טכני שטראוס הודיעה היום (ד') כי תעלה מחירים של המוצרי חלב, בהם גבינות, דני ומשקאות חלב, בשיעור של 3%-5% החל ב-1 בנובמבר. המהלך מגיע בהמשך להתייקרות מחיר המטרה (המחיר שהמחלבות משלמות לרפתנים) החל ב-1 באוקטובר בכ-9.5%, המהווה כ-20 אגורות לליטר חלב גולמי.

ציון בלס
ציון בלס
צילום: עופר וקנין

עד כה חיכו המחלבות לכך שהממשלה תייקר את מחירי המוצרים בפיקוח, כך יוכלו להעלות את מחירי יתר המוצרים בפגיעה תקשורתית וציבורית מינימלית, אך מכיוון שבינתיים הנושא מתעכב ולא הוכרז על ייקור, החליטה שטראוס להודיע עצמאית על עליית מחירים. גם תנובה וטרה צפויות להעלות מחירים בקרוב מאוד.

החברה - שעדיין חבולה מהמחאה החברתית וסערת פסק הזמן, שנמכר במחיר נמוך במחצית בניו ג'רזי מאשר בישראל, וזכר ההפגנות מול ביתה של יו"ר החברה עופרה שטראוס עדיין טרי - מסרה כי שאר מוצרי החברה, בהם מוצרי השוקולד עלית, קפה, מלוחים, יד מרדכי והסלטים תחת המותג אחלה, לא יתייקרו. ההערכה היא שהם לא יתייקרו בשלושת החודשים הקרובים, אך לא מן הנמנע שיתייקרו לאחר מכן.

מחירן של גבינות יעלה ב-5%; מחירו של חלב עם ערך מוסף ב-3%; דני וגמדים - כ-3.5%; משקאות חלב -4%. מחירו של המילקי ייוותר ללא שינוי. לדוגמא, מחיר מעדן דני יתייקר ב-6 אגורות; קוטג' יתייקר ב- 21 אגורות; גבינה לבנה תתייקר ב-26 אגורות; חלב מעושר ליטר יתייקר ב-17 אגורות וליטר שוקו ב-21 אגורות.

לדברי מנכ"ל שטראוס ישראל, ציון בלס, "אילולא העלייה במחיר החלב הגולמי לא היינו מעלים כעת את המחירים באף קטגוריה של שטראוס. בשנה החולפת ביצענו עשרות תהליכים בכדי להתייעל ולשמור על רמת מחירים קבועה, זאת למרות העליות החדות במחירי מרבית חומרי הגלם והאנרגיה. העלייה במחיר המטרה מחייבת אותנו לבצע התאמות מסוימות במחיר מוצרי החלב.

מחיר מטרה לחלב בקר
צילום: מועצת החלב

"יחד עם זאת, בשלב זה אנו נמשיך לספוג את עליות מחיר תשומות הייצור וחומרי הגלם האחרים בכל שאר הקטגוריות בהן פועלת החברה ולא נעלה בהן מחירים".

מהחברה נמסר כי במהלך השנה וחצי האחרונות היא סופגת את העליות במחירי תשומות הייצור והאנרגיה, בנוסף לעליות מחירי חומרי הגלם - ולא מעלה את מחירי המוצרים בהתאם לעליות החדות. מהלכים אלה עלו עשרות רבות של מיליונים לחברה, שחייבו שינויים משמעותיים: צימצום הוצאות, ביטול השקעות מסוימות והתייעלויות בכלל מערכי הייצור, המכירה והשיווק.

בנוסף, נמסר, בתקופה זו ביצעה החברה הוזלות קבועות משמעותיות של כ-10% בממוצע בלמעלה מ-50 ממוצרי החברה, כולל מחלבות ושאר קטגוריות. החברה אף יצאה במהלך של קליטת מאות עובדי קבלן, הקפאת שכר בכירים והעלאת שכר המינימום לעובדים כבר בתחילת 2012.

שטראוס מדברת על שתי הורדות מחירים שביצעה החברה - האחת בדצמבר בעקבות איומים בחרם של אגודת הסטודנטים ותנועות המחאה, אז הוזלו 36 מוצרים של הקבוצה בשיעור של 5-/10% והאחת באוקטובר אז הוזלו 18 מוצרים בשיעור של 6%-17%, בהם גבינות סקי קוטג' ומילקי עקב ירידת מחיר המטרה ומיד לאחר שתנובה הודיעה אף היא על התפטרות היו"ר זהבית כהן והורדת מחירים.

"עדיין המחירים של המוצרים שלהם יקרים. אנחנו מקווים שהשוק יפתח ליבוא חלב ואז השליטה שלהם ושל תנובה תיגמר", אומר בכיר באחת מרשתות השיווק. לדבריו, "שטראוס לא העלו את מחיר שאר המוצרים כי שוק החלב הרבה פחות תחרותי משווקים אחרים שלהם. יש בו רק רק שלושה מתחרים, כל אחד שולט בקטגוריות אחרות ונמכרים ביום מיליוני גביעי גבינה לבנה ביום כך שגם אם הם מתחלקים במכירות הכל בסדר מבחינתם. שוק החלב מחולק טוב וכולם שם מרויחים כסף". מחירי מוצרי החלב יעלו לדבריו ברשתות, בדומה למחירי מוצרי חברות אחרות שהודיעו בשבועות האחרונים על עליות מחירים – אסם, יוניליוור, החברה המרכזית למשקאות (קוקה קולה ישראל), טמפו, דיפלומט, מנעמים, פרי גליל ועוד.

עוד מסרה החברה כי במהלך התקופה עלו עלויות הייצור של החברה בעשרות מיליוני שקלים בעקבות ההתייקרויות במחירי הדלק, המים, החשמל והארנונה, שאותן היא ממשיכה לספוג. כעת, משעלה משמעותית מחיר המטרה של החלב, החברה מבצעת עדכון מחירים בהלימה לעליית מחיר החלב הגולמי שנקבע, ובמקביל לא תעלה את מחירי כל שאר מוצרי החברה.

"יש דרך אחת להתמודד עם העלאות המחירים"

מישראל יקרה לנו נמסר בתגובה: "על חברת שטראוס להענות לדרישות המחאה ולהוריד מחירים ב-30% ולא לנסות שוב ליקר את מוצריהם. אין לכך שום הצדקה - פרט לניצול ציני של שעה שבה תשומת הלב הציבורית מופניית למקומות אחרים.

"הציבור כבר יודע מהי הדרך להתמודד עם האיומים בהעלאות מחירים: 'שביתת קונים' שבה אנו מצמצמים קניות לא הכרחיות ומשאירים מוצרים יקרים של תאגידי הענק על המדף.רק דרך הארנק והשארת המוצרים היקרים על המדף או במקרר יעבור המסר האזרחי לחברות הענק ולשרי הממשלה. כשקונים פחות - המחירים יורדים. אין שום דרך אחרת שבה הציבור יכול להביע את זעמו על יוקר המחיה.

"הבחירות כל ארבע שנים אינן מספיקות - צריך להצביע כל שבוע מחדש בעת שעורכים קניות, משום שהממשלה וחברות הענק פועלות ביחד על גבו של הציבור הנאנק תחת עול המחירים הגבוהים, שחונקים את הכלכלה ופוגעים גם בתעסוקה".

לדברי איציק אלרוב, יוזם מחאת הקוטג', "ברוני המזון התרגלו לכוחם הבלתי מעורער ומייקרים מחירים ללא הצדקה. השבוע הם קיבלו זריקת עידוד מממשלת ישראל שעיקרה את המלצות ועדת המזון וקיבלה החלטות התואמות את האינטרסים של היצרניות הגדולות ורשתות השיווק. זו סטירת לחי ציבורית מצלצלת במיוחד מתאגיד מזון הנהנה מחסותה של מממשלת ישראל. מפליא שבעוד מליוני אזרחי ישראל נאנקים תחת יוקר המחיה וזורקים אלפי שקלים בחודש לקופתם של חברות מונופוליסטיות קרטליסטיות וחמדניות, המפה הפוליטית נאלמת דום ואינה פוצה פה כנגד העוולות".

יעקב לבי, מראשי תנועת הצרכנים, מסר בתגובה: "היינו מצפים שלפחות בתקופת הבחירות יקומו אנשים המציעים את עצמם לבחירת הציבור לכנסת ישראל וככאלה שירכיבו את שולחן הממשלה הבאה, להשמיע את קולם בנושא ולענות לשאלות האזרחים כיצד בכוונתם לטפל בבעיה כאובה וחמורה זו. עבור מאות אלפי משפחות בעיית יוקר המחיה, והמזון בפרט, היא בעיה קיומית וראויה למענה הולם".

הוספת תגובה
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

שלח להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

שלח סגור להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
הצג את כל התגובות פתוחות
44
הפרא
  • 00:56
  • 26.10.12

מִיכָאֶל בָּכִּינוֹר
עֹפְרָה בָּתוֹף,
הִילְדָה בחצוצרה -
והָמָה הרחוב.

ובאו למחאה
נשים וגברים לרוב,
יצאו במחולות
וקבעו - זה סוֹף!

43
הכונס מחכה לכם
  • 14:14
  • 25.10.12

ירתה לעצמה כדור בראש,בפעם הקודמת ירתה ברגל ונרפאה,אבל לא הפנימה.עכשיו תפסיד את מכנסיה ונכסיה.

42
צ
  • 14:03
  • 25.10.12

בתור אחד שעובד בסיבים 49 פ"ת אני יכול להגיד לכם שהנבלות האלה נוסעים ברכבי יוקרה צמודים ועכשיו הם בתהליכי בניית בבנין נוסף להנהלה בגובה10 קומות -כולנו ממנים את המקובנים הללו שחיים על חשבונכם כל פלצנית עם רכב וכל ליצןן עם שכר מטורף-פשוט לא לקנות ולתת להם להרקב

39
הפרא
  • 01:20
  • 25.10.12

עד לפני 10 חודשים הייתי מכור ומשועבד טוטלי לסיגריות (40 ליום) כפול 35 שנה.
וככה, ברגע אחד של החלטה אמיצה סילקתי מעליי את השטן הרע לצמיתות! עכשיו אני נקי ונושם צח (כיף כיף כיף).
והנה ראיתי כי טוב ופניתי לחיסול חשבון עם הקפה השחור, והנה אין יותר קפה בבית , וגם לא נס וגם לא חלב...כן, כן - לא חלב ולא מוצריו.
הייתי מכור ליוגרט ולהררי חמאה, והיום די!
אין עוד חלב בחיי - אסורה הכניסה.
יומיים אח"כ פניתי לאגף הבשר, וחיסלתי באופן ממוקד כל מגע עם כל מה שקשור איליו.
אין עוד בשר מכל סוג ועל אחת כמה וכמה בשר עוף מחליא (קבלו התנצלות)

מזה 10 חודשים שאני מתקיים נ ה ד ר על שפע ירקות מגוון, ועל היצע פירות מדהימים, ועל אוקיאנוס של קיטניות, ודגנים לרוב בכל הווריאציות...

החיים החדשים התחילו ואני מפליג - כיף אמיתי שמחזיר אותנו היישר לתקופת הילדות - תאמינו או לא, אלה העובדות.

בהצלחה לכולכם (הכסף יהיה תמיד מקום שני, אבל הבריאות היא תנאי הכרחי לאושר בר קיימא.

38
חרם בכל מחיר
  • 23:10
  • 24.10.12

ח ר ם בכל מחיר.....

36
אנשים אוכלים קטניות, ירקות, פירות, צמחים
  • 19:16
  • 24.10.12

35
אלי
  • 17:32
  • 24.10.12

טוב לבריאותכם ולבריאות ילדיכם, וחיסכון אדיר.

34
גילי ברוש
  • 16:54
  • 24.10.12


בואו לא ניתן לעובדות לבלבל אותנו - אנחנו בעליהום.
אז תסלחו לי שאני מפריעה באמצע הלינץ' עם כמה עובדות......
בשנים 1999-2010 שיעור העליה בהוצאה על מזון עמד על 32.9% לעומת 81.2 על בריאות, 68.9 על דיור וההכנסה הממוצעת ברוטו למשק בית עלתה ב 47% (על פי הלמ"ס).
שטראוס זכתה בדרוג הגבוה ביותר באחריות תאגידית בהתאם להנחיות ארגון הדיווח העולמי. הנושאים: איכות סביבה, סביבת עבודה, אתיקה בעסקים, זכויות אדם ומעורבות אדם בקהילה. אגב, רק 26 חברות בישראל מפרסמות דו"ח כזה. גם זו אחריות חברתית.....
הרווח הנקי של שטראוס עמד על 3% לשנת 2011. הנמוך ביותר בהשוואה לחברות מזון אחרות בישראל(שגם הרווח שלהן לא עולה בקנה אחד עם המקובל בעולם).
ישראל יקרה גם לי אבל הדרישה חסרת הבסיס להורדת מחיר ב 30% אינה ריאלית ואינה נתמכת על דבר פרט להתלהמות.
יוקר המחיה שאנו כובלים עליו נעוץ בעיקרו בעלית מחירי אנרגיה (חידלון ממשלתי של שנים רבות), מיסוי חסר פרופורציות, עלויות מים הנובעות מתאגידי המים פרי יצירת הרגולטור, דיור לא בר השגה בשל ניהול כושל של הרגולטור.
ובתוך כל הכאוס הזה ממש לא מעניין אותי (וגם לא ענייני...)כמה עפרה שטראוס או בכירים אחרים בשטראוס מרוויחים. ואם כבר אז גם כאן עובדות לא מזיקות לפרופורציות......הוצאות ההנהלה והכלליות בשטראוס עומדות על 5.5% מההכנסות. שיעור נמוך יחסית לחברות מקבילות.
המחירים שהועלו נוגעים ישירות לעלית מחיר המטרה עליו אחראי.....מי אם לא הרגולטור.....שאר העליות בתשומות נספגות על ידי החברה.
הבחירות קרבות ואוכל להצביע כמיטב יכולתי נגד הרגולטור שאחראי לחלק נכבד מכובד המחיה המונח על צווארי, אבל אמשיך לקנות את מוצרי שטראוס בהנאה רבה!

31
סמי שנפלד
  • 16:20
  • 24.10.12

התייקרות נכונה וצודקת יישר כח

30
משה
  • 15:58
  • 24.10.12

לא קונ היותר מוצרי שטראוס מציעע שיורידו למנכל את המשכורת מ770 אלף שקל בחודש לפני שהוא מעלה לי את המחירים עד אז מבטיח לא לקנות מאומה שכתוב עליו שטראוס או עלית

27
נועה
  • 15:36
  • 24.10.12

ועכשיו אני שוב מפסיקה. עוד לפני העליות. שימו לב שהם גם הורידו משמעותית בתאריכי התפוגה של המוצרים. אין גבול לחזירות של החברה הזאת.

  •  
    אילנה
    • 19:11
    • 24.10.12

    מחירי הירקות לסלט (הכפר, המושבה וכו') הועלו לפני כחודש מ-10.99 ל-11.99 לפי חשבוני זו העלאה של 9% ויותר. גרוע מכך: לפני כחצי שנה עדייםן שיעלמתי 9.99 ש"ח עבור שקית כזו. אני חדלתי לקנות את המוצר הזה. וגם ממוצרים אחרים של שטראוס או עלית אני מתרחקת.
    .השקרנים טוענים שלא העלו? אילו רבים היו נוהגים כמוני -- היינו רואים תוצאות.

23
22
תמי
  • 14:36
  • 24.10.12

פשוט: אני ואחרים הפסקנו לקנות שטראוס.
שטראוס מסמלת עבורנו את החזירות, את אחוזי הרווח הגבוהים מדי שמגיעים לשכבה דקה של עשירים על חשבון העובדים והקונים. המחלבה הציונית של סבייך הפכה לכלי לצבירת עושר למעטים מדי על חשבון הרבים.

ואגב, כשאני שומעת "שטראוס מים" יוצא לי כל החשק לקנות תמי בר.

21
נורית
  • 14:36
  • 24.10.12

התנהגות חזירית גנבו מאיתנו מספיק התעשרו על חשבוננו די והותר
אל תיקנו שטראוס

14
זיו
  • 13:58
  • 24.10.12

גם ב 500 אחוז. מחרים אותם לכל חיי , מקוה שעוד חברות יכנסו לשוק ושטרה לא תעלה מחירים גם

12
ברקו
  • 13:44
  • 24.10.12

מה ההתרגשות ? מעלים מחירים, לא קונים. המחיר ירד בעצמו. אל"ף בי"ת בכלכלה.

10
אביב
  • 13:43
  • 24.10.12

זו הזדמנות טובה להזכיר או ליידע את הציבור בנזקים של חלב לגוף. אין חיה בטבע ששותה חלב של חיה אחרת. עדיף פשוט לא לצרוך מוצרי חלב ולהתעלם משטיפת המוח של תעשיית החלב.

09
רימון
  • 13:43
  • 24.10.12

ברלין, אמצע אוקטובר, ליטר חלב 2.5 ש"ח, (ישראל כ 5 ש"ח) יוגורט עם פירות 150 סמ"ק 1.5 ש"ח (ישראל 5 ש"ח)

07
ע צפוני
  • 13:33
  • 24.10.12

התשובה היא: לא, העליתי בעשרות אחוזים...!

06
עם ישראל
  • 13:32
  • 24.10.12

תמשיכו להגעיל אותנו ולהתנפח. המדינה תייבא והלוואי ותתייבשו.

05
לא קלקלן
  • 13:17
  • 24.10.12

04
טלטל
  • 13:10
  • 24.10.12

מוצרי חלב לא הכרחים למשך חודש וניראה איך המחיר יורד דדרסטית.

03
ישראלי
  • 13:05
  • 24.10.12

הכל דיבורים וברבורים! קומו ועשו מעשה, הוציאו את הציבור האדיש למלחמה נגד הגזלנים וכבר עכשיו! או אולי אין צורך, יש בשפע לכולם (לפי ביבי ושטייגיץ) לכן אולי יש להעלות מחירים בלפחות 20%, למה רק 5 או 6%? האם הטייקונים קנו גם אותכם? הפכתם לבובות קש.

הפופולריות במחירי מזון
תגיות נבחרות
הצעות מיוחדות