מנכל אסם, גזי קפלן, בוחן מהלך משולב של הורדת מחירי מוצרי מזון על ידי כמה יצרניות מזון, המתכוננים להורדת מחירי מוצרי מזון בסיסיים - כך נודע ל-TheMarker. מדובר בהוזלת כמה עשרות מוצרי מזון, ככל הנראה בכ-15%. מארגני המחאה תבעו ערב יום הכיפורים מאסם, תלמה (יוניליוור) ו
נתוני המסחר
המלצות אנליסטים
הרשמה לנתונים בזמן אמת
חדשות חברה
הוסף לתיק אישי
לגרף ניתוח טכני
שטראוס
הורדת מחירים על כלל מוצריהם והעניקו לחברות פסק זמן להחליט בסוגיה עד אחרי סוכות. אלה תובעים הוזלה של 30% על מוצרי המזון - חלקה על חשבון יצרנים וחלקה על חשבון רשתות.
מנכ"ל
נתוני המסחר
המלצות אנליסטים
הרשמה לנתונים בזמן אמת
חדשות חברה
הוסף לתיק אישי
לגרף ניתוח טכני
אסם
, גזי קפלן, שקל את האפשרות להעביר מכתב לממונה על ההגבלים העסקיים, דיוויד גילה, כדי לבקש אישור לנקוט במהלך המתואם. על פי חוק ההגבלים העסקיים, אסור לבעלי חברות מתחרות לתאם מהלכים הנוגעים למחירים ורווחים. רשות ההגבלים גם עומדת לפרסם הבהרות שימנעו מבכירים בחברות מתחרות לבצע את התיאום באמצעות ראיונות בתקשורת, או הרצאות.
נתוני המסחר
המלצות אנליסטים
הרשמה לנתונים בזמן אמת
חדשות חברה
הוסף לתיק אישי
לגרף ניתוח טכני
שטראוס
לא קיבלה פניה לגבי יוזמת קפלן. החברה הקדימה והודיעה על המשך המבצע הקיים בתחום החלב עד סוף השנה וככל הידוע אין בכוונתה להוזיל מחירים בשלב זה.
גם ביוניליוור טרם קיבלו פניה על המהלך שבוחן קפלן. בחברה שוקלים בימים האחרונים צעדים בעקבות הפניה שקיבלו בערב החג מראשי מחאת הקוטג', שקראה לחברות המזון להוריד מחירים ולא להסתפק במבצעים זמניים.
בתגובה אמרו איל עופר ובני גרוברמן ממיוזמי מחאת הקוטג', כי "נקעה נפשו של הציבור מספינים תקשורתיים של ראשי חברות המזון. מדובר בעוד ספין תקשורתי שנועד לעצור את הורדת המחירים הגורפת לה זכאי הציבור הישראלי. כלל רמת מחירי המזון בארץ גבוהה ב-40% מחו"ל ולאסם חלק מכריע בבעיה זו. תשלובת אסם-נסטלה עצמה חולשת על אלפי מוצרים בסופר ועליה להוזיל את כולם לרמת מחירים שפויה".
אורי רשטיק, יו"ר אגודת הסטודנטים באוניברסיטת תל אביב אמר בתגובה, כי אגודת הסטודנטים של אוניברסיטת תל אביב תומכת בכל מהלך שיוזיל את המחירים לצרכן לכדי עלויות הוגנות. עם זאת: "המבחן הוא מבחן התוצאה ולא מבחן הססמאות. במידה ואכן יוסכם על הורדת מחירים גורפת, הרי שזהו ציון דרך", אמר.
רשטיק התייחס לפרסומים לפיהם אסם מתכננת להגדיל אריזות מוצרים ללא תוספת מחיר. מהלך דומה עשתה טרה, כשהגדילה מיוזמתה את אריזות החלב בקרטון ב-10% ללא תוספת מחיר. לדברי רשטיק, אסם כשלה בתגובתה לדרישות הסטודנטים, כשבחרה להגדיל את אריזות המזון במקום להוזיל מחירים. "הגדלת אריזות אינה שקולה כנגד הורדת המחיר. בימים הקרובים נודיע על המשך צעדנו במאבק הצרכני בעקבות המכתבים ששלחנו לחברות שטראוס, אסם ויוניליוור", הוסיף.





