כבר ביום הראשון לפעילות: HOT מובייל פוגעת בנייטרליות הרשת

לפי החברה, היא מסוגלת לזהות הפעלת נקודה חמה במכשירים ותגביל את קצב הגלישה למנויים שיעשו זאת

כפי שנחשף אתמול ב-TheMarker, חברת הסלולר החדשה HOT מובייל תגביל הפעלה של פונקציית Tethering במכשירים הסלולריים. מדובר בפונקציה שזמינה בטלפונים חכמים ומאפשרת להפוך אותם לנקודת גישה אלחוטית (WiFi) לאינטרנט עבור מכשירים אחרים - כלומר, לחלוק את חבילת הגלישה של מכשיר הסלולר עם טאבלט או מחשב נייד סמוכים. לפי HOT מובייל, "גלישה מיועדת לגלישה מהמכשיר הסלולרי. שימושים נוספים בגלישה כגון חיבור למחשב, מראשיתם, יהיו במהירות של עד 64 קילו ביט בשנייה". כלומר, החברה מצהירה כי היא מסוגלת לזהות הפעלת נקודה חמה במכשירים וכי תגביל את קצב הגלישה למנויים שיעשו זאת.

מרכז שירות הלקוחות של HOT Mobile בתל אביב
מרכז שירות הלקוחות של HOT Mobile בתל אביב
צילום: HOT

"להגביל את המהירות לקצב כזה זה להחזיר אותנו אחורה, לימי המודם של תחילת שנות ה-90", העיר שלומי עמיצור, עורך אתר WiseBuy - המדריך לקניית מוצרי חשמל ואלקטרוניקה. הגבלה זו גם אינה מתיישבת עם דרישת משרד התקשורת לנייטרליות רשת. בינואר 2011 נכנס לתוקף חוק ההסדרים ובו הגדרה ראשונה בספר החוקים הישראלי ל"נייטרליות רשת". זהו עיקרון שקובע שרשת האינטרנט צריכה להיות חופשית, כך שכל משתמש יוכל לעשות שימוש בכל יישום על גבי הרשת, ללא הגבלה או התערבות של ספקיות האינטרנט

חוק זה התייחס ספציפית לחברות הסלולר הישראליות, שלהן היסטוריה ארוכה של פגיעה בנייטרליות הרשת. הראשונה היתה סלקום, שהכניסה לחוזים שלה סעיפים שמאפשרים לה לחסום שירותי שיחות מבוססי רשת VoIP. בכך, ביקשה החברה למנוע שיחות קוליות ממכשירי הסלולר שלא יעברו דרכה. רק אחרי התערבות משרד התקשורת חדלה סלקום מנוהג זה.

כל חברות הסלולר הוותיקות פגעו בנייטרליות הרשת בשלב זה או אחר. בעבר, למשל, היו החברות גובות מחיר שונה לגלישה בפורטל שלהן ולגלישה באתרים אחרים. גם השימוש בשיטה זו נאסר בסופו של דבר. כעת, ישנו ניסיון ראשון של HOT מובייל לנטרל תכונה קיימת במכשירים חכמים. משרד התקשורת, בינתיים, יושב על הגדר, ומדובר המשרד נמסר: כי "העובדות נבדקות על ידי אגף הפיקוח ולאורן יגבש המשרד את עמדתו". מ-HOT מובייל לא נמסרה תגובה.

הוספת תגובה
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

שלח להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

שלח סגור להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
הצג את כל התגובות פתוחות
25
רונית
  • 14:29
  • 06.08.12

ביקרתי בסניף של הוט בצומת סגולה בפתח תקוה חמש פעמים בשביל לבטל שליחת סמס ולא טופל המנהלת בשיא חוצפתה מנהלת שעה שיחת חולין בעוד שאנשים מחכים שעות בחוץ נא לא לעבור להוט מובייל מי שעובר יגור שם בסוף המון ניתוקים וביטלו לי את הגלישה עוד לקוח אבוד ןמתוסכל

24
כנסו
  • 01:06
  • 10.06.12

אני בהוט ואין הגבלה שמחברים למחשב...זה עדיין לא התעדכן

22
שייע
  • 01:35
  • 22.05.12

לא כל כך משנה למה הם מגבילים tethering. זה מופיע בהסכם באופן ברור מאד, מי שלא מתאים לא (כמוני) שלא יקח. לבוא ולהגיד שהם עוברים על החוק זה הזוי.

  •  
    לא הזוי
    • 11:19
    • 25.10.12

    לכתוב הזוי בלי לקרוא את הכתבה מילא, אבל לכתוב הזוי גם בלי לקרוא את החוק שעליו אתה מדבר זה הזוי.
    ציטוט מהכתבה:"זהו עיקרון שקובע שרשת האינטרנט צריכה להיות חופשית, כך שכל משתמש יוכל לעשות שימוש בכל יישום על גבי הרשת, ללא הגבלה או התערבות של ספקיות האינטרנט"
    שים לב ל7 המילים האחרונות.. מה אתה חושב? (בהנחה שאתה מסוגל לחשוב ולא מגיב בתשלום מטעם הוט) האטה של קצב הגלישה כאשר אני עושה מה שאני רוצה עם המכשיר, בגלל שזה לא מתאים לחברה, זה נקרא התערבות? לדעתי כן.

21
וחוץ מזה, מותג עם מוניטין נורא.
  • 20:14
  • 21.05.12

20
אבירם
  • 21:45
  • 20.05.12

תורידו מהמרקט תוכנה שנקראת foxfi.
היא מונעת זיהוי שאתם משתמשים באופציה של tethering ואז הם לא מורידים את קצב הגלישה.

אבל עדיף לעבור לגולן טלקום. תנו עוד 10 ש"ח מהכיס, עדיין תחסכו יחסית לחשבון הקודם, ותתנו את הכסף שלכם לחברה הוגנת, ולא אחת עם היסטוריה של התעללות בצרכנים כמו הוט.

19
יוסי
  • 15:28
  • 20.05.12

כל פעם שאני מפעיל את האפשרות לנקודה חמה הגלישה הופכת לאיטית להחריד

18
גברת נכבדה
  • 11:03
  • 20.05.12

ואיני מסכימה לשידורי רדיו. לא מוצא חן בעיניך , אז לא מוצא חן.

17
ariex
  • 23:02
  • 18.05.12

לא בתוכנת המגשיר אלה תוכנה נפרדת

16
ישראל
  • 07:02
  • 18.05.12

ישנם הבדלים מהותיים בין גלישת ‏wap‏ ל html‏ מבחינת גודל הדפים,‏ אז מה איזה מכור להורדות יוריד מסות של סרטים,‏ כי הם מאפשרים רוחב פס של 42‏ ? הם בהחלט צודקים,‏ מה שכן,‏ ש64‏ ‏‎ kb‏ זה יותר מידי איטי,‏ שיעלו את זה נגיד ל1.5‏ ‏‎ mb

15
בינימין
  • 22:13
  • 17.05.12

איגוד הרופאים חתם עם הוט חוזה לאספקת חולי סרטן מוח.

14
א
  • 20:35
  • 17.05.12

לרגע התפתתי, באמת... הוט מציעים את המחירים הזולים ביותר, יותר זולים אפילו מגולן.
אבל משהו לא הרגיש נכון... האם זה לא אותו גוף שאנחנו מכירים מהכבלים, מהאינטרנט בכבלים מהטלפון בכבלים?
והנה, כבר ביום הראשון של פעילותם, באים החברה הטובים מהוט ומזכירים לנו מי הם ומה הם יודעים.
אני מנחש שלא הודיעו לאף פעל אייפון שרוצה להתחבר עם האייפד שלו שזה לא ממש כלול בעיסקה שלהם.
מזל שיש היום אופציה נוספת - אני עוזב את פלאפון וממשיך ישר לגולן טלקום. מי יתן ויראו הצלחה ויראו לעם ישראל שאפשר גם אחרת - אפשר להקים חברה שמתבססת על אמון צרכנים.
מי יתן ונפתר סוף סוף מדור החברות העושקות ונהנה מדור חדש של חברות שבונות את עצמן על סמך מוניטין חיובי בקרב הציבור. בדור הפייסבוק זה פשוט מתבקש.

12
אני
  • 18:20
  • 17.05.12

הראוטר של הנייד זה ממילא מכשיר שאף אחד לא ישתמש בו בביית באופן קבוע .
אי אפשר לחבר את הטלפון לחשמל 24 שעות ולנטרל שימוש בו .
הראוטר בטלפון זה בשביל אם אני לוקח איתי לעבודה או לצבא או ללימודים או לנסיעה ... גם לפטופ אז שיהיה לי אינטרנט זמין . אם הקו עצמו לא עולה כסף ,כלומר sim נוסף לא עולה כסף . .. אז מה הבעייה לקנות עוד סים ב 40 ש"ח וגלוש גם בנייד . מבחינת הרווח להוט זה אותו הדבר ואפילו הם מפסידים על זה כי הם מנפיקים sim נוסף . הדפיקות היחידה זה שימוש בראוטר 3g נוסף למחשב הנייד מה שנותן הרבה קרינה נוספת :::: זאת כל המטרה של השימוש בראוטר של הסלולרי כשאני בנסיעה ... שהוא יהיה רחוק ממני ... אז ראבאק ... חסכתי לכם sim . לא נשמע הגיוני שהוט יעשו את זה לעצמם .

  •  
    אני
    • 20:10
    • 17.05.12

    כשאמרתי שאי אפשר לחבר את הטלפון לחשמל 24 שעות התכוונתי שזה יהרוס אותו להיות בטעינה קבועה כל הזמן.
    אי אפשר לחבר טלפון סלולרי לחשמל ללא סוללה . עובדה !

11
גיא
  • 17:43
  • 17.05.12

עוד חודש חודשיים תגלו חיובים חדשים יש להם אותם שיטות כמו סלקום ואוראנג', לשלם קצת יותר לגולן או רמי לוי שווה, רמי לוי שולח חשבוניות שגם ילד בן 5 מבין ואין טריקים אז תיזהרו מהמנוולים האלה

10
אורן
  • 17:40
  • 17.05.12

דופקים את הלקוח עם המחיר הכי טוב בשוק שגם הוא יעלה בסופו ש דבר.
ברגע שגולן טלקום תהיה יציבה אני עובר אליה.
אחרי סלקום פלאפון ואורנג', אניא עבור לחברה שמתחרה באמת ולא חושב שהמקום עליו אני יושב הוא חור שצריך לדחוף אליו גל מיני דברים עבים

09
אזרח
  • 17:23
  • 17.05.12

אבל עם הגבלה! מה זה השטויות האלה? שיגידו גלישה עד 3 גיגה, עד 100 גיגה, אבל שלא יכתבו ללא הגבלה כאשר בהחלט יש הגבלה!

08
דני
  • 13:37
  • 17.05.12

כל התקשרות לתא קולי מחוייבת בתשלום נפרד.
כל התקשרות לשירות הלקוחות שלהם מחוייבת בתשלום נפרד
כל התקשרות למספרים מיוחדים??? תחוייב בתשלום נפרד.

בקיצור, בסוף תשלמו 1,000 ש"ח לחודש

07
אני
  • 13:36
  • 17.05.12

אני לא מסגים עם מה שאתה אומר.

אבל מה אם אני מפעיל מצב מודם סלולרי רק למחשב אחד שלי ואולי גם לטלפון שלי . .. גם אז אתה חושב שזה לא שימוש הוגן .
תגביל את השימוש רק לטלפונים שיוצרו בקירגיסטן ,כי בטלפונים שלהם אי אפשר לשתף את האינטרנט דרך ה bluetooth ...
מחר תגידו לי שאי אפשר לדבר בטלפון סלולרי אלא רק בעמידה על הראש.

  •  
    Rubi
    • 14:09
    • 17.05.12

    כל הדוגמאות קשורות לרמת השימוש ואפשרויות הגישה לרשת, ולא למושג הנייטרליות הקשור לתכנים ושרותים ברשת.

    הוט פשוט רוצים למכור לך מנוי /sim לכל מכשיר. אפשר להתווכח על ההוגנות המסחרית של עמדתם אבל זה לא נופל בקטגוריה של נייטרליות רשת.

  •  
    אני
    • 17:27
    • 17.05.12

    ומה עם ראוטר בבית , גם זה לא בסדר ?

  •  
    rubi
    • 19:33
    • 17.05.12

    טכנית קשה למנוע חלוקת קו בייתי ביו מספר מחשבים ע"י ראוטר (כלומר לזהות שמוש כזה).

    בסלולר יש אפשרות להבחין בין הטלפון לבין יחידה מסוג אחר (מחשב בדר"כ) ולאכוף את מדיניות התשלום או ה"עונש" (הורדת מהירות, במקרה של הוט).

    זה הכל עניין של מחיר/שיווק. עלות שימוש בקו נייח (נניח 70 ש"ח לחודש לתשתית ו ISP) מתקרבת ל 89 ש"ח של הוט הכוללים שיחות. זה יכול להסביר את רצונם להכנסות נוספות (כך גם המגבלה של 3 GB שאינה קיימת למעשה בנייח).

    עדיין, גם בנייח אסור לך לשתף דירה נוספת (משתמש לא יכול להפוך להיות ISP בעצמו ע"י קניית קו אחד והפצתו).

  •  
    אני
    • 20:01
    • 17.05.12

    אז שיגבילו שימוש מסחרי בראוטר מהטלפון ( כמו שימוש בתוכנות) , אבל שלא ימנעו ממני להרחיק את הקרינה ממני שאני בנסיעה עם הלפטופ.
    באמת , מי מהמשתמשים ישתמש בראוטר מהטלפון לשימוש מסחרי . א' זה לא כדאי מבחינה כלכלית יש להוט בעצמה חבילה של 100 מגה ב 20 ש"ח. ב' אם הם חושבים שהמהירות גלישה בסלולרי היא כמו גלישה בכבל פיזי ... יש לי גלקסי אס 2.. . החסם
    שלו זה המודם הסלולרי שלו שהמהירות בו היא מקסימום 24Mbps ... בפועל זה תמיד הרבה יותר נמוך. .. אז מי יכול לגלוש באינטרנט מזה ,2 -3 מחשבים זהו ... זה כל הסיפור ... באמת.

  •  
    אני
    • 20:33
    • 17.05.12

    ומה הטווח של ראוטר מטלפון סלולרי ? === 0 . לא יגיע לחדר סמוך גם.

05
קובי
  • 13:18
  • 17.05.12

לכל המבקרים הגזמתם. באמת אפשר היה לותר גם על האינטרנט הבית ושים שם פלאפון שיעבור כל היום בתור ראוטר. חוסך תשתית וספק. יופי באמת.

04
rubi
  • 12:54
  • 17.05.12

Tethering אינו ישום ברשת - זוהי פונקציה במכשירי קצה מסוימים המאפשרת לכמה יחידות קצה להשתמש במינוי אחד לרשת - ולכן התרת/איסור/הגבלת השימוש בה אינה קשורה לנייטארליות רשת, אלא למגבלות השימוש במנוי (או "שמוש הוגן").

לדוגמא, שמוש ב Tethering יכול לאפשר שתוף מנוי ע"י מספר משתמשים (למשל שכנים) במנוי אחד.

הדרך היותר מקובלת בעולם היא לגבות תשלום נוסף על כך, תוך שמוש באמצעים טכנולוגים על מנת לזהות את המשתמשים (כך עושה AT&T - וגובה $20 תוספת).

הפופולריות בצרכנות
תגיות נבחרות
הצעות מיוחדות