סקר OECD בדק: מה הישראלים אוהבים לאכול יותר מהכל?

עוד בסקר: מי הם זוללי המתוקים הגדולים במדינות הארגון, הקרניבורים התאוותניים וכמה ביצים באמת שוברים הישראלים בשנה

מטיילים בפסח - פיקניק בפארק רמות מנשה
מטיילים בפסח - פיקניק בפארק רמות מנשה
צילום: עבדאללה שמא

על מה הישראלים אוכלים יותר ומה אוהבים פחות, אפשר ללמוד מדירוג צריכת מוצרי מזון נבחרים במדינות ארגון ה-OECD. כצפוי, בישראל אוכלים ירקות והרבה - 197.6 ק"ג לנפש לשנה. ישראל מדורגת בקריטריון זה במקום השלישי בעולם, לאחר יוון (257 ק"ג) וטורקיה (252.2 ק"ג).

הישראלים הם זוללי ממתקים וסוכרים - 38.8 ק"ג לנפש לשנה. גם בקטגוריה הזו ישראל תופסת את המקום השלישי. זוללי המתוקים הגדולים במדינות ה-OECD הם הלוקסמבורגים - 59.8 ק"ג לנפש לשנה. במקום השני האיסלנדים עם 53.1 ק"ג לנפש לשנה. גם מאכלי קטניות אהובים מאוד על הישראלים -5.1 ק"ג לנפש לשנה. את הקטגוריה הזאת מובילים המקסיקאים - 8.4 ק"ג ואחריהם הקנדים עם 6.6 ק"ג.

בניגוד לסברה, הישראלי הוא לא צרכן ביצים גדול. ישראל נמצאת עמוק בתחתית הטבלה ואם היתה ליגה ב' היא היתה יורדת לשם. 20 מדינות מ-25 המדינות שהשתתפו בסקר מקדימות את ישראל שתושביה צורכים 6.7 ק"ג ביצים לנפש לשנה בכל הבישולים, הטיגונים והמאפים והשקשוקות. במקום הראשון המקסיקאים (19.4 ק"ג) ובשני הלוקסמבורגים (16.2 ק"ג).

עשו לנו לייק לקבלת מיטב הכתבות והעדכונים ישירות לפייסבוק שלכם

בזלילת בשר (בקר טרי, בקר קפוא ועופות) ישראל תופסת מקום טוב באמצע - 68.3 ק"ג לנפש לשנה. 8 מדינות בארגון ה-OECD מקדימות אותה (קנדה, ארה"ב, אוסטריה, דנמרק, יוון אירלנד, לוקסנבורג ופורטוגל) וזאת בהעדר מדינות דרום אמריקה. מובילה את הטבלה פורטוגל - 105.9 ק"ג לנפש לשנה ובמקום השני יוון - 103.8 ק"ג לנפש לשנה.

בניגוד לדימוי של הישראלי, שדגים ומאכלי ים אינם תדירים בתפריט שלו, הסקר מגלה כי גם בקטגוריה חשובה זו של מאכלי בריאות, הישראלי צורך 13.4 ק"ג לנפש לשנה ומקומו בטבלה בדיוק באמצע. 12 מדינות מקדימות אותנו ו-12 נגררות אחרינו. במקום הראשון הפורטוגזים עם 45.2 ק"ג לנפש לשנה ובשני האיסלנדים עם 38.6 ק"ג לנפש לשנה.

הוספת תגובה
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

שלח להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

שלח סגור להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
הצג את כל התגובות פתוחות
16
נתי
  • 16:58
  • 02.05.12

ישראלים אוהבים לאכול בעיקר את הלב.

10
09
אורי
  • 09:33
  • 26.04.12

לא רואים על ביורק

08
יוסי צ.
  • 09:32
  • 26.04.12

אם היו מודדים את זה בנפרד מהבשר, הישראלים מעדיפים עופות על פני בשר בקר, חבל שלא מדדו....

07
Vekama ohcly Ohcley hinam
  • 09:01
  • 26.04.12

To bad that dident wrote abaout that

06
איך מודדים את הכמויות לנפש?
  • 08:57
  • 26.04.12

05
לא חשוב
  • 07:59
  • 26.04.12

04
יואב
  • 04:12
  • 26.04.12

באנדרואיד.

03
איתי
  • 02:15
  • 26.04.12

הפופולריות בצרכנות
תגיות נבחרות
הצעות מיוחדות